Puffadás? Lehet attól volt, mert két hete nem eszem ilyen összetételű ételeket?
Nos megtapasztaltad hogy a hagyományos étkezés milyen jó hatással van a legtöbb ember testére (emésztésre, stb).
Igen, valószínűleg kicsit érzékenyebb lettél, kezdett kiürülni a tested most meg hirtelen lesokkoltad.
Igen, ahogy mondték előttem innen látható mennyire jót tesz a nem paleo étel ;-).
Valószínűleg, hogy korábban is voltak hasi panaszaid (paleo előtt), csak nem volt feltűnő, mert megszoktad a teltség érzést (puffadást).
Elkezdtél palozni és "letisztult" a hasad, eltűnt a puffadás. Kényelmes lett a hasad.
Ráettél lisztes-tejes dolgokat, amire úgy reagál a szerevezeted, ahogy korábban a paleo előtt is, de most feltűnő a rossz érzés, mert a paleótól kényelmes volt már a hasad.
Ez sajnos ilyen, a szervezet jelez ha nem tetszik neki valami...de erre a jó a félreevés :-), sokat lehet tanulni belőle.
:-)
Ez ismerős :) Én egy kevés glutént vagy cukrot probléma nélkül elviselek, de ha sok, akkor a következő napon vizet is alig tudok inni s nem vagyok jól. Pontosabban nagy tapasztalatom nincs ebben, mert az első alkalom után nem csináltam ilyet, brutális volt :D S igen tanulságos.
Igaz, nekem a régi étkezésemben sem esett jól a sok glutén, ezért is hagytam el. Ugyanez igaz a páromra. Hasonló volt a tejjel, már sok éve nem iszom, de a túró volt az első, ami már gyerekkoromban is azonnal s túlságosan eltelített, elrontva a gasztronómiai gyönyöröket... Ami baj, hedonista vagyok :)
Köszi a válaszokat. Nagyon kellemetlen volt, ráadásul ma párosult hozzá egy jó kis hasmars is, ali értem el a klotyóig. : )
Remélem, hogy most már kellőképpen kitisztultam, de azért bekészítettem az Espumisant. ;)
Én nagyon megérzek minden nem odaillőt.
A cukrot a hasam úgymond nem érzi meg, csak épp kóma leszek tőle, mert leesik a cukrom.
A liszt és tej viszont kicsinál, a hüvelyes is...mondjuk a tej, az túró szerű sajt nálam, tejet ezer éve nem ittam, már paleo előtt sem.
Krumpli/rízs annyire nem csinál ki...csak attól is elálmosodom, de gyomors/bél ügyileg semmit sem érzek.
Szóval jó az ilyen megtapasztalni, mert ott a bizonyíték, hogy nem tesznek jót, első kézből ;-).
De mondjuk én több napig szoktam szenvedni utána, a gluténtól főleg! De ott zéro tolerancia van, hacsak nem csempésznek valami kolbászba bele, ami nem látszik, hogy ott van...fél órán belül felpuffadok.
:-)...
Elnézést az élelmiszer'hamisításért' az egész élelmiszeripar nevében :(
Majd életem munkásságába beleveszem hogy ilyen lehetőleg NE lehessen. Nem lesz könnyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!