Kerdesem, miben all az Atkins dieta,? Szeretnek egy egeszsegesdietaba fogni, nyarara, Koszi elore isa valaszt!
a dietetikusok csak a rengeteg szénhidrát evését fogják ajánlani!
a koleszterin nem baj ha felmegy, mert csak félrevezették a jónépet! a koleszterin kell az agyműködéshez, de nálam sokkal okosabb ember írt erről egy kiváló könyvet: Szendi Gábor Paleolit táplálkozás címmel.
ezt mindenkinek el kellene olvasnia!
Az átmeneti koleszterinszint emelkedés normális velejárója minden fogyásnak, ha az a fogyás zsírból történik, ugyanis a testzsírban tárolt koleszterin először a véráramba kerül.
Másrészt a magas koleszterinszint nem okoz hosszú távon sem megbetegedést, sőt inkább védőfaktornak számít. Legalábbis az elmúlt 20 év alapos kutatásai ezt mutatják, lehet 20 év múlva a magyar orvosok is megismerik ezeket az eredményeket és nem csak a gyógyszergyártók brosúráiból "képzik" magukat.
Nézd, scriba, igazad van! :) Az emberek többnyire nem motiváltak a fogyásra. Amúgy nemrégen olvastam a férjem valamelyik dokis újságjában, hogy vizsgálták a pigmeusokat, hogy miért nincs közöttük elhízott. Őket szokták tanulmányozni, ha ősközösségekre kíváncsiak, és azt gondolták, hogy megtalálják a megoldást, hogy hogyan lehet egészségesnek és soványnak maradni. Nem találták meg. Helyette azt találták, hogy a pigmeusok semmivel se mozognak többet, mint a nyugati civilizált ember, csak egyszerűen baromi keveset esznek.
Na, a koplalás mindenkinél beválik. Nem egészséges, nem ajánlom, de működik. :D És még annyit, hogy amióta olvastam, hogy dr. Atkins szívrohamban (és túlsúlyosan) halt meg, jót mulatok mindig, ha eszembe jut, hogy egy fogyókúrás irányzat vezéralakja.
Pszichológusoknak meg a szakmájukba vágó önismereti tippjei se érdekelnek, nem hogy ha dietetikusnak nevezik ki magukat. De talán érdemes lenne jogi tanácsot is kérni Szenditől, hátha ahhoz is ért...
Utolsó vagyok,
Kérdező: [link]
Nem emlékszem, hogy hol olvastam, de most ellenőriztem, és bár szívbeteg volt (és igenis túlsúlyos), végül mégis egy esést követő agyvérzésben halt meg. Hajlandó vagyok beismerni, hogy amit feljebb írtam, nem igaz. :)
Itt a cikk, ami elég hihető: [link]
Másrészt: 6 láb magas volt és 200 font, halálakor pedig 195 font. Itt kikalkulálható, hogy ez bizony túlsúlyos kategória, bár nem kövér. Ezt nem is állítottam. A link: [link]
Másrészt, innen megtudtam, hogy ez a diéta 1972-ben jelent meg először könyvben. Vajon korszerűnek tekinthető-e még ma is? Nem tudom a választ. De azt továbbra is fenntartom, hogy kellő motivációval lehet fogyni a dietetikusok által összeállított étrenden is, és bocsánat, ahogy jogi tanácsot nem régi jogszabálygyűjteményben keresek a könyvtárban, ebben az esetben is én inkább szakemberhez (dietetikus) fordulnék, mint újra kiadott divatkönyvekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!