Hol találok több leírást az Atkins diétáról? Még nem csináltam csak a 90 naposat? Aki próbáéta mindekettőt melyik a hatásosabb?
Én egyiket se javaslom igazán. Szerintem mindenkinek magának kell rájönnie, hogy hogyan tud hatékonyan és tartósan életmódot váltani. A kampányszerű fogyókúrák legtöbbször csak ideig-óráig hoznak eredményt, aztán visszakúsznak azok a fránya kilók...
A 90 naposnál szerintem eléggé beszabályozott az étkezés.
Az atkinsnél meg szinte teljesen tiltva van a szénhidrát.
Ha magad rájössz, hogy mitől fogysz igazán, akkor nem kell semmit megtagadnod magadtól!!!
Azért fogadj meg néhány jótanácsot:
- Napi 2-2,5 liter folyadék (lehetőleg szénsavmentes ásványvíz)
- Kerülni kell a finomított lisztből és cukorból készült ételeket.
- Érdemes áttérni a teljes kiőrlésű gabonából készült termékekre.
- Délelőtt inkább gyümölcsöket érdemes enni, délután pedig sovány húsokat, halakat salátával, párolt zöldséggel.
- Napi 5 étkezés az ideális.
(Így nem telik el hosszabb idő két étkezés között, nem leszel farkaséhes és az anyagcsere sem lassul le annyira. Napi háromnál kevesebb étkezés mellett az anyagcserénk - függetlenül a bevitt kalória mennyiségétől - képes a bevitt táplálék 60-70 %-át elraktározni, míg annál, aki naponta ötször eszik, a raktározás átlagos mértéke csak 5-10 %!!!)
- Mozogj, amikor csak alkalom nyílik rá - lehetőleg heti 5-6 alkalommal 50-60 perceket. (otthoni tornázás dvd-re, futás, biciklizés, úszás, edzőterem, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!