Hány napig kell egy embernek nem ennie ahhoz hogy gogyni kezdjen?
Figyelt kérdés
Nem akarom kipróbálni, csak kíváncsi vagyok. Ha mondjuk egy embernek a korosztályának az átlag zsírja 10%-kal több, akkor mennyi ideig ne egyen hogy ugyan annyi legyen a zsírja mint az átlag?
Ezt lehet evés nélkül? Vagy a fölösleget csak edzéssel lehet ledolgozni?
2019. ápr. 20. 12:35
1/4 anonim válasza:
Attol, hogy nem fog enni a testzsir szazalek nem fog csokkenni, mert izombol is fog fogyni. Igaz, hogy kevesebb lesz a zsir, de az izom is, ezert a zsirszazalek nem valtozik
2/4 anonim válasza:
Érdekes kérdés. Nekem , az egyik eszetlen ötletem az volt fogyás címén , hogy nem ettem semmit 8 teljes napon keresztül bírtam, és egy dekát se fogytam:D Ha egészséges fogyás a cél, az éhezés nem megoldás, mert egy centi testzsír sem fog lemenni az emberről, max esetleg víz, és ha elég ideig bírja akkor gondolom izom is épül lefele. Pl anorexiásoknál.
3/4 anonim válasza:
Közismert számadat, hogy 1 kg testzsír kb. 7000 kalóriának felel meg. Nagyon szerényen étkező embernél ez tehát azt jelenti, hogy kb. 5 napi koplalás (5 x 1500 kalória) okozhat ennyi zsírfogyást. Bonyolítja a helyzetet, hogy a belek kiürülése, ami pár nap alatt végbemegy, szintén okoz testsúly csökkenést. Tegyük hozzá, mindez szobahőmérsékleten, normál öltözet mellett érvényes és természetszerűen teljesen mozgásmentes, ágyban fekvő embernél. Ezalatt azonban a vércukor szint olyan alacsonyra esik (3-4 mmol alá), hogy spontán vázizom remegés lép fel, esetenként mozgásképtelenséget eredményező gyengeség, esetleg eszméletvesztés is.
4/4 anonim válasza:
Nem csak az a két lehetőség van, amit felsoroltál (nem evés és edzés). Ha kevesebb energiát viszel be, mint amennyit felhasznál a szervezeted (ezt hívják kalóriadeficitnek), akkor is tudsz fogyni. Ha mellé még edzel is, akkor a felhasznált energia mennyisége nő. Az evésre viszont nem csak az energia bevitele miatt van szükség, hanem azért is, hogy a szervezeted normálisan tudjon működni - ehhez kell fehérje, esszenciális zsírsavak, vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok, víz. Egy idő után kiürülnek a raktárak, ha nem pótlod őket, hosszabb távon megsínyli a tested.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!