Kezdőoldal » Fogyókúrák » 90 napos diéta » Mit ehetek keményítőnapon?

Mit ehetek keményítőnapon?

Figyelt kérdés
2006. nov. 17. 17:24
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Rizses párolt zöldségeket, lehetőleg sok-sok zöldséggel, és kevés barnarizzsel. A barna rizsek közül az Uncle Ben's dobozos a legjobb, mert 10-12 perc alatt megfő. A barna rizs nagyon egészséges, kár lenne három hónapig nélkülözni annak, aki szereti a rizst. Keményítőnapon tuti biztosan ehető! Keményítőnapon lehet enni bármilyen zöldsalátát is, de a leírásban szerepel, h. olaj nélkül. Ebből én arra következtetek, hogy a főtt zöldséget is lehetőleg olaj nélkül kell enni, én úgy is szoktam. Mivel kedvencem a krumpli, és négynaponta nagyon szívesem megeszem kétszer is akár, szinte mindig mikróban párolom kevés vizet öntve alá és átkeverve Maggi Ízvarázzsal. A vége előtt két perccel teszek hozzá bármilyen dobozos zöldségből, amihez épp gusztusom van, egy keveset, úgymint Kidney vörösbab, kukorica, bébirépa, zöldborsó, mexikói vegyes, stb. Nagyon finomak a Bonduelle konzervek, de a Globus is, meg a Happy-Frucht vörös bab sós lében.
2006. nov. 17. 17:24
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A másik ételfajta a főzelék ezen a napon, ami teljesen olaj nélkül elkészíthető, vízben kell elkezdeni főzni (vagy ha mirelit, akkor a saját levében - spenót, tök pl.), majd fűszerezés után a végén egy -két púpos evőkanál ételkeményítőt (Haas, dobozos. Vigyázat, a Knorr ételsűrítőben mindenféle egyéb, nem ajánlatos összetevők is vannak, az nem tiszta keményítő!!!) feloldani kis hidegvízben, zutty bele a főzelékbe, és csak egy percig!!! összerottyantani. Ha bírja a főzelék jellege, főzzetek bele krumplit is, az is vastagabbá teszi a levet. A kelkáposzta főzelék a MENNYEI ELEDELEK kategóriájába tartozik ilyeténmód. Én bizony megeszek egy nagy fej kápit 4 szem krumplival megfőzve egymagam ebéd + vacsira, igaz, kenyeret már nem eszem mellé. És a család megkóstolta, észre se vették, hogy nincs benne olaj, meg hagyományos rántás. Szoktam beletenni őrölt köményt, néha még zúzott fokhagymát is.
2006. nov. 17. 17:25
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

-Petrezselymes újburgonya

és eszel mellé vok-os párolt zöldséget, lehet kapni boltokban és nagyon változatos ízekben

-tepsiben sült burgonya hagymakarikákkal

-Burgonya v. bab saláta hagymás ecetes öntettel (édesítőszerrel)

-Mindenféle zöldséget (karfiol, paradicsom, bab, kukorica, káposzta hagyma, burgonya, borsó, cukkíni) kivajazott tepsiben párolni, majd felsütni

-cukkíni fasírt (kis csalással 1 tojás kell bele) egy kisebb cukkínit lereszelsz, fűszerezed, beleraksz 1 tojást és annyi lisztet hogy palacsinta szerű tésztát kapj (ha sok levet ereszt fűszerezés után önts le a levéből ) nagyon kevés olajon palacsintasütőben kisütöd, kechuppal megkened és feltekerted, uborka salival isteni. . .

-bab, borsó, tök főzelék, kis rántással vagy habarással, tejtermék nélkül. . .

-bab- vagy borsópörkölt, kevés olajjal, hús helyett hüvelyessel.

-chilis babkonzerv fűszerezve egy kanál kukoricával megbolondítva. . .

2006. nov. 17. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!