Keményítő napra írnátok nekem ételeket?
Én ugyan nem, eleget 'kövezed' Te magad, ebben biztos vagyok.
Például a keményítős ételekkel.
Nőies nőknek egyáltalán nem szabadna keményítőt enniük, nem tudom Te milyen alkatú nő lehetsz, de naggyon durván tud hatni rátok. Lehet ezt a szülésre fogni, felőlem, de a kifogástól nem lesz jobb az alak.
Tavasszal volt egy éve, hogy letettem a cigit, azóta én is próbálkozok megszabadulni a plusz kilóktól. Most kb. egy jó hónapja a 90 naposat használom arra, hogy egy olyan étrendet kialakítsak magamnak, amelyet nem csak a 90 nap, hanem azon túl, hosszútávon tudok alkalmazni, amellyel valami meghatározott rend szerint viszek be a szervezetembe különböző vitaminokat, stb. stb.
És természetesen a napi mozgást igyekszek beütemezni. Ha mást nem tudsz egyelőre, akkor bent a lakásban tudsz "helybenjárni" (el sem hittem volna, milyen jó hatással van a lábakra!), és az utcán amikor mégy, nem séta, hanem egy kicsit intenzívebb gyaloglásként. De ha kerékpárral tudsz közlekedni, az is jó.
Arra akarom használni, hogy egy hosszútávon is elfogadható étrendet, és (koromhoz képest) a további években is folytatható mozgási rendszert kialakítsak, ne pedig csak egy "kemény 90 nap" legyen, ami után az ember alig várja, hogy leteljen, és visszatérjen az egészségtelen étrendre.
Csökkentsd a kenyér- és tésztaféléket = ez nagyon jó erre, csökkents az édes-habos süteményeket = erre az előírásra is jó, figyelj oda, hogy az izmok fenntartásához szükséges fehérjét bevidd a szervezetedbe, (lásd fehérje-napok), és a zöldség-gyümölcsökben levő vitaminok is rendelkezésedre álljon = 3. nap.
Éppen ezért én nem veszem annyira keményen az előírásokat, tehát ha a fehérje-napra azt írja, hogy esetleg 1 szelet kenyér a husi mellé belefér, akkor én ezt úgy értelmezem, hogy a kenyér helyett belefér pl. a csirkepörkölthöz a nokedli, vagy éppen egy marék rizs, stb. stb.
Másrészt, mivel minden napra kötelező reggeli a gyümölcs, a fehérje-bevitelt viszont kevésnek éreztem, ezért a gyümölcs-napot elhagytam, és kezdem az
- 1. napot hús-alapú fehérje nap, = csirke, hal, belsőségek sütve-főzve, rántva, pörköltnek, levesnek, (most gondolkodok, milyen lehet a csirke-kocsonya??)
- 2. nap tojás-túró-tejföl stb. fehérje-nap, túrógombóc, gombapörkölt, tojás-saláta, tojás-pörkölt, töltött tojás
- 3. nap a keményítő = zöldségfélék, bármelyikből leves, főzelék, rántva-párolva, akármelyikből tudsz (megfőzve, párolva, turmixolva 1-2 tojással) hamis-fasírtot készíteni az egyikből, hozzá főzeléket a másikból=ide sorolták a krumplit és a rizst is, de a ch és a kcal tartalmát nézve azért ezeket egy kicsit inkább hanyagolom. De ettől függetlenül a paprikás-krumplit megfőztem és jóízűen megettem :)))
- 4. nap a szénhidrátok = főtt és sült tészták. Ide írja, hogy vacsira engedett 1-2 szelet süti, vagy 1-2 szelet csoki is!
A viagrát tudom ajánlati.
Felejtsétek már el ezt a sok idióta diétát. Kezdjetek el mozogni szépen!
Te pedig Utolsó azt értsd meg, hogy a 90 nap alatt nincs diéta!!! (Fogd már fel, és hagyd abba a károgást, dugulj el, ha így jobban érted!)
Ez nem más, csak egy módszer, amellyel rendszert tudsz vinni az étkezésedbe, amely segít abban, hogy a szervezeted mindig megkapja azt, amire szüksége van a normális létezéshez, és megakadályoz abban, hogy nap-mint-nap össze-vissza egyél ami éppen a kezedbe kerül, vagy eszedbe jut.
Semmi más megkötés nincs benne, bármilyen ételt megehetsz, akármekkora adagban, csak itt és most arra kell odafigyelned, hogy melyik napon! Hogy miből-mennyit, az saját belátásod szerint megy!
Látom a marketinges szöveget sikerült megtanulnod...Ez egy idióta ember agyszüleménye(a többi csodadiétával együtt),ami nagy divat lett.Ez a sok baromság amerikából indul szinte mindig,mert ott van nagy piaca a sok elhízott ember közt az ilyen kreálmányoknak.Aztán amire ideér a nagy fogyjunk gyorsa,egészségesen,szenvedés nélkül hullám,addigra az amcsik már jót röhögnek azon,hogy megint jött valami idióta és kitalált valamit,amivel rövid időn belül meggazdagodhat a hiszékeny emberekből.
Normális táplálkozást így tudod elérni?Minden nap meg van adva,hogy mit ehetsz?Keményítő,fehérje,szénhidrát stb...Szerintetek az egészséges,hogy egy nap szinte csak szénhidrátot esztek?Mert akkor csak gratulálni tudok :)
"Ez nem más, csak egy módszer, amellyel rendszert tudsz vinni az étkezésedbe, amely segít abban, hogy a szervezeted mindig megkapja azt, amire szüksége van a normális létezéshez,"
Szerintem csak legalizálja a kóros táplálkozási szokásokat, lásd a nokedlievést amit említettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!