A rizs keményítő vagy inkább szénhidrát? Melyik napon lehet fogyasztani?
A szénhidrátok közé tartoznak az összes cukrok, keményítők , és cellulóz. fogyasztás után a szervezet lebontja mindet cukorrá, és a cukrot zsírrá alakítva elraktározza, ha túl sokat ettél. A különböző szénhidrátok aránya meghatározza a feldolgozódás sebességét. A cukorfajták nagyon gyorsan felszívódnak , így sok energiát és gyorsan addnak. A keményítő lassabban bomlik le, es a celluloze nagy része eltávolodik a testből mielőtt feldolgozódna. Ezért ha hámozatlan rizst eszel, kitőlt, de egy része nem dolgozódik fel, tehát a kalóriatartalma kevesebb. Szerintem finobabb is és sokkal magasabb a folic acid tartalma, ami jót tesz. (ez valamelyik B vitamin)
Az hogy a túlzott rizsfogyasztás székrekedést okoz, és az ázsiaiaknak, akik minden nap többszőr esznek rizst, az erőlködéstől ferdült el a szemük, - csak egy urban legend !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!