Kezdőoldal » Fogyókúrák » 90 napos diéta » Miért vannak olyan sokan a 90...

Miért vannak olyan sokan a 90 napos diéta ellen?

Figyelt kérdés
Érveket és ellenérveket szeretnék ezzel kapcsolatban hallani. Kinek jött be és kinek nem...?
2008. jún. 5. 13:34
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
61%
hahahaha en 5 kilot fogytam s minden nap edzek ugyh nekem ne pattogj lecci meg par honap s olyan hasizmot eresztek h na :P
2008. júl. 6. 09:53
 22/30 anonim válasza:
73%

Én személy szerint nem vagyok ellene, sőt...

Elkezdtem a diétát 192cm magas vagyok és akkor még 127,5 kg voltam. Eltelt azóta kb 2 hónap és már lement rólam 18 kg.

Augusztus végefelé telik le majd a 90 nap célom, hogy 100 kg legyek addigra. Ja és a 2 hónapból 5 hétig gipsz volt a lábamon és nem tudtam sportolni, de azalatt az idő alatt is fogytam rendesen. Most már tudok sportolni, és könnyebb is fogyni, meg amíg az ember sportol nem gondol arra, hogy éhes. És persze én se tartok be mindent 100% ban. Elvileg alkoholt nem szabadna inni de mivel fiatal vagyok és nyár van azért a bulik alkalmával szoktam inni és még így is fogyok szerencsére. És ha nagyon éhes vagy de már nem lehet aznap enni akkor én azt szoktam csinálni, hogy eszek pár szem tengeri sót, mert én személy szerint nagyon szeretem a sós ételeket és ez így nekem csillapítja az éhségem.

2008. júl. 28. 14:08
 23/30 A kérdező kommentje:
köszi!
2008. aug. 2. 20:17
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Hali!

Bocsi de már nem bírom olvasni a sok hülyeséget amit sokan ideirogattak... 22 évesen 160 cm vagyok és (életemben először és remélem utoljára...) 78 kiló (depresszió... lényegtelen).

Először is én ismerek olyant aki tartósan lefogyott a 90 napos diétával kb 11 kilót úgy hogy utána 3 hónapig betartotta a délelőtt csak gyümölcsöt. Amiről először én is a Diamond-féle Testkontroll könyvből hallottam és egy időben sokáig csináltam és nagyon jó volt, fittnek egészségesnek éreztem magam. Na és persze a szétválasztás. Nagyon hasznos hisz ha megnézitek az állatvilágban láttatok (nem fogságban...) már dagadt oroszlánt vagy szarvast? Én nem. Ők nem esznek húst krumplival az tuti, sokat mozognak. Persze kicsit másabb az emésztőrendszerük az igaz, az ember mindenevő. De. Régebben nem volt ennyi túlsúlyos/elhízott ember. Amíg nem volt ennyi finomított lisztből cukorból stb készült szar (már bocs) kaja. Ha észrevettétek minden diétában vannak korlátozások ami amúgy logikus nem? A 90 napos mégis enged "lazításokat" pl vmelyik nap 1 szelet kenyér szénhidrátnapon meg este mondjuk süti. Amire néha mindenkinek szüksége van hogy tudja tartani a diétát. korábban olvastam egy kommentet.. Az embernek mindenekelőtt glükózra van szüksége az életműködéseihez. Az ember szervezete a GLÜKONEOGENEZIS során fehérjéből is elő tudja állítani (lásd glükoplasztikus aminosavak). Szóval aki azt állítja hogy a fehérje nap "káros" vagy valami ilyesmi az nem tudta ezt a tényt. Orvosira járok és pont most júniusban szigorlatoztam élettanból meg biokémiából szóval nem mondok hülyeséget. A tejtermékekben (túró, kefír,sajt stb) igenis van fehérje és sok kalcium (ami nagyon fontos nem csak a csontoknak hanem az izmok működéséhez is), és igen van benne tejcukor de... én olyan embert nem ismerek aki a tejcukor (pl napi 1 liter tej) fogyasztása miatt hízott volna meg, csak olyan aki sok sör, édesség ilyesmi miatt... Szóval a sajt finom és egészséges. Valamennyi zsír/olaj meg kell a szervezetnek különben a zsírban oldodó vitaminok (A,D,E,K) nem tudjak felszívódni. Tehát nem csak száraz hús hanem sajt, vagy egy pici olaj a keményítőnapon (keményítővel besűrítve) kell. A gyümölcscukor szitén át tud alakulni glukózzá valamint sokkal édesebb annál így a kevesebbet is édesebbnek érezzük belőle. A gyümölcsnap egészséges, a vitaminok miatt és kitisztítja a szervezetet- nem igaz hogy hízlal. Na persze nem két kiló banánra gondolok (az avokádó kimondottan hízlal és szerintem szar ize is van szal azt én alapból hanyagolom). De az összes többi egészséges és szükségünk is van rájuk. És ha mondjuk valaki megeszik 1 nap 2 kiló (ami azért elég sok de tegyük fel) őszibarackot abban még mindig csak max 1000 kalória van ami napi minimum. Tudom milyen a kezdődő gyomorfekély, 2006ban 2 hónapot (diákként) nyáron olyan helyen melóztam hogy volt szerencsém megtapasztalni (állandóan stresszes voltam), meg idén is sokat paráztam suli miatt szal nekem nem kell bemutatni. De azt tudom hogy nem a (sok) gyümölcsevés miatt volt, hanem SOK STRESSZ (amit bizonyított hogy mindenkinek meg kéne próbálni elkerülni), cigi, kávé, szénsavas (igaz h cukormentes) üdítő, némi alkohol miatt. Szóval nehogy már a gyümölcsöt hibáztassuk... Még lehet hogy volt más butaság is amit itt olvastam de most nem jut eszembe több tévhit... Persze lehet sokféleképpen fogyózni, diétázni de ami valakinek nem jön be az lehet hogy 20 másik embernek meg igen. A 90 naposban az is jó hogy nem egyoldalú (mint pl az Atkins...).

Remélem legalább páran elolvassátok amit írtam és ha lesz 1 ember akinek hasznos akkor már megérte.

Köszi hogy végigolvastál.

Mindenkinek sok sikert a diétához illetve mindenhez amibe belefog!

2008. aug. 5. 16:38
 25/30 anonim ***** válasza:
30%

Hát kedves válaszoló, elég sok marhaságot összeírkáltál teis, holmi félinformációk alapján. Gyanítom a tanárodnak nem adod elő az orvosin, mert akkora kapát kiosztana, hogy kilógna a naplóbol.

Mert abban biztos vagyok, hogy ezt nem így tanítják (itt van előttem a "táplálkozástan" című tankönyv egy példánya, ami azért hitelesnek mondható.

Azonkvül tizenegynéhány éve foglalkozok testépítéssel, ismerek edzőket, orvosokat, versenyzőket, sok-sok diétás cikluson túlvagyok és elég sok a gyakorlati tapasztalatom is.

Abban megegyezhetünk szerintem, hogy alapvető fontosságú a stabil és alacsony vércukorszint, csak így kerülhető el a túlzott inzulinreakció. Az igaz, hogy a fruktóznak lassabb a felszívódása, mint a dextróznak. De gyümölcsöt enni egész nap nagy butaság lenne. A dextróz ugyanis nem épül be az izmokba glikogén formályában, kizárólag az agy, ill.a máj hasznosítja. Sajnos túl sokat nem tud hasznosítani a szervezet, 40-50 g. az ajánlott bevitel, a többiből bizony depozsír lesz. (ez minden egyszerű szénhidrátra igaz olyan egyéneknél, akik nem sportolnak és így az izomzatuk nem használja fel a cukrot)

Ezért is fogtam a fejem, amikor az esti sütievésről beszéltél. Ilyen nincs! (kivétel, ha este edzettél min 1 órát, akkor nem fog zsírrá alakulni)

Azt senki sem mondta, hogy a fehérjenap káros. Csak éppen MINDEN NAP kell fehérjét enni, az izomtömeg megóvása érdekében.

Ja glikémiás indexről tanultatok már? A fehérje megemésztése rengeteg energiát igényel, így a vele együtt fogyasztott ch emésztését is lassítja. Ez kívánatos a stabil inzulinszint miatt. A magában fogyasztott ch = hirtelen inzulincsúcs, majd ennek következtében hirtelen leeső vércukorszint, éhségérzet, gyengeség, falási roham, rosszullét, hosszabb távon cukorbetegség, mi kell még ?

Azonkívül nézz utána, hogy melyik táplálékot tudja raktározni a szervezet napokig, mert bizony ennél a "diétánál" gyakran lép fel hiányállapot ebből- abból.

Rá tudod venni a szervezeted, hogy a zsírraktárakból nyerjen energiát, ha szénhidrátnapokat tartasz?

A z esetleg fellépő kezdeti súlyvesztés mekkora része származik zsírból és mennyi izomfehérjéből?

Izomtömeg nélkül vajon mennyire lassul vissza az alapanyagcsere üteme? Csak nem ezért van a visszahízás?

Nemártana elgondolkodni ezeken, vagy megkérdezni tanárokat, leendő kollégákat, már csak a sikeres vizsgák miatt is.

További jó tanulást kívánok Neked!

2008. aug. 7. 14:07
 26/30 anonim ***** válasza:
35%

Jaj most látom, hogy az Atkins diétát is említetted.

Nos ez a jóember egy nagyon régi, testépítők álltal használt diétát dolgozott át (ez a ketogén diéta) ami nagyon is működik. A probléma az, hogy nagy odafigyelés és némi tudás alap szükséges (lenne) ahhoz, hogy eredményes legyen. Sportolóknál bevállt, de egy átlagember nem tudja elég fegyelmezetten végigcsinálni.

És miért baj, hogy egyoldalú, amikor fogyni is csak zsírból akarnak. Ez a cél, nem a változatosság, meg a fínomságok tömködése az arcba.

Ezért én 100x többre tartom, mint a 90 naposat.

2008. aug. 7. 14:15
 27/30 anonim ***** válasza:
77%

Én nem akarok vitatkozni senkivel, pláne személyeskedni. Nem fogok lealacsonyodni arra a szintre. Csak reagálni szeretnék pár dologra... Gratulálok az eddig elért eredményeidhez mert ezek szerint a te testeddel minden rendben van, ideális a súlyod és tonizált az izomzatod. Azonban itt nem testépítőkről van szó. Fogyni vágyókról. És azt szerintem mindenki sejti hogy a fogyáshoz fogyókúra kell ami lemondással jár. Ez nem mindenkinek könnyű, ezért esnek sokan bele abba a bizonyos jojó-effektusba. Szerintem ezt elkerülendő rakták be a diétába a 4 naponta mondjuk 2 süti dolgot, így az emberek jobban ki tudnak tartani- már csak az a tudat hogy LEHET enni néha ilyeneket... A testépítőknek amúgy kitalálták a különböző izesítésű protein-shake-eket (táplálékkiegészítők napi 1-2 étkezést helyettesít, csökkenti az édesség utáni vágyat, alacsony kalóriatartalmú) de azt nem mindenki tudja megvenni egy kisebb doboz 4000 Ft. Ha egy adagot valaki elfogyaszt 3 deci tejjel (azzal a jó)kb ugyanannyi kalória mint 3 gombóc fagyi no de persze nincs benne cukor. Csak hát drága... Én nem "félinformációkat" írtam hanem vagy tényeket vagy a személyes véleményemet. Ez utóbbi lényegtelen csupán pár tényt szeretnék még leírni. Dextróz=glukóz/szőlőcukor. Az AGYNAK erre kifejezetten szüksége van mert csak ezt tudja használni. A többi szerv tud mást is. A szervezet szinte mindent elő tud állítani más anyagból így a glukózt is pl. glükoplasztikus aminosavakból.

"Szénhidrátot tartalmazó táplálék fogyasztása után a felszívott glukóz legnagyobb része az izomszövetbe kerül, ahol glikogén formájában raktározódik" vagy közvetlenül felhasználódik izommunka során. Én feltételezem hogy aki fogyni kíván az tudja hogy MOZOGNI, SPORTOLNI KELL mindenkinek. "Az izomzat glukózfelvétele a táplálékfelvételt kísérő hyperglikémia csökkentésének legjelentősebb útja". Tehát evés után a vércukor szint így az inzulinszint is jelentősen megugrik de ezt normál esetben (ha valaki pl nem cukorbeteg) a szervezet nagy határok közt képes megoldani.

"Hosszú több napos vagy hetes éhezésben a vázizomzat fehérjére az egész szervezet részére energiaforrásként szolgál" Tehát nem 1-2 nap után.. És itt éhezésről szó sincs hisz nem a koplalás a lényege ennek a diétának.

A forrás: Fonyó Attila-Ligeti Erzsébet: Az orvosi élettan tankönyve.

A glikémiás index és a kalóriaszámlálás se ebbe a topicba tartozik.

Ja most olvasom még valami: Az alapanyagcsere az a 12 órai éhezés után mért izommunka végzés nélküli, nyugalomban mért (tehát fekvés), minimum (!!) energiaszükséglet - tehát izommunka nélkül nem csökken az alapanyagcsere...

Hm ha zsírból akarunk fogyni akkor az Atkinsben miért lehet zsírt is enni...? No de ez már csak költői kérdés akart lenni.

Üdv mindenkinek!

2008. aug. 9. 21:06
 28/30 anonim ***** válasza:

Egyféle gyümölcs nem savasít, hanem lúgosít! Csak többféle gyümölcs savasít (talán kivétel az alma).

Sokan nem látják, mi a szétválasztás igazi célja. Az, hogy a helytelen étkezési szokásokkal rendelkező diétázót rendre nevelje. Fegyelmet követel meg, és a 4 napos átlagra kiegyensúlyozott lesz az étrend. Egyféle ételből nem lehet úgy bezabálni, mint négyféléből.

Fogyni csak úgy lehet, ha több energiát égetünk el, mint amennyit megeszünk. Ezért a diétát mozgással kell kiegészíteni.

2008. aug. 14. 10:07
 29/30 anonim ***** válasza:

Reflektálnék néhány kommentre. Először is tisztában kell lenni vele, hogy a diéta is telítődött az áltudományos baromságokkal, ezért ember legyen a talpán, aki megmondja, mi igaz és mi nem.

Abban azért megegyezhetünk, hogy a fogyáshoz több energiát kell elégetni, mint amennyit eszel. Ehhez változtatni kell a rossz étkezési szokásokon és a mozgáshiányon. De hogy ezeket hogy éred el, mindenki döntse el saját maga.

Én a 90 napos felénél tartok, és 6 kiló zsírt és 2 kiló izmot vesztettem (de az izomszázalékom nőtt), míg vizet egyáltalán nem.

2008. aug. 14. 10:22
 30/30 anonim válasza:

a kettővel előttem szóló írta szerintem a legnagyobb igazságot és teljes mértékben egyet értek vele!

A gyomorsavas-gyomorfekélyes dologgal kapcsolatban szeretném írni, hogy én 23 éves de 5 éve gyomorfekélyben, refluxbetegségben, gyomorsav túltengésben és kóros vashiányban (10-12éve) szenvedek. Belgyógyászati vizsgálatok előzték meg a 90 napos diétámat, vagyis gyomortükrözés, mintavétel ugyanonnan+vérvizsgálat... Eredménye: magas koleszterinszint, alacsony vas, nincs helokibacter, de sok gyomorsav, fekély, és reflux maradt... Kaptam rá vastablettát+ a szokásos antibiotikumot (meg szedem a fogamzásgátlót) csak ha már ennyi orvosláshoz értő egyén irt már ide gondoltam leirom.

Én csináltam/lom a 90 naposat: igen van hogy a gyomrom fáj, de csak akkor ha elcsábulok a reggeli kávéra ami egyre kevesebbszer történik meg. A gyümölcsöktől, zöldségektől energikusnak,erősnek érzem magam, igaz eleinte a megváltozott étrendem miatt hullámzó volt a kedélyállapotom , de nagyon! Most ott tartok, hogy uralom az étvágyamat, elhagytam és nem is kivánom az esti nasit, sőt inkább falnám a zöldségeket egyre többet-többször, de persze nem esem át a ló túlsó oldalára se!

Nekem tényleg azért volt jó a 90 napos mert kemény keretek közé voltam beszorítva, így be tudtam jobban tartani, mint a kalóriaszámlálósat, meg a többi diétát. Szerintem ezért ez a diéta azoknak jó, mint amilyen én is voltam, akik imádnak zabálni, nassolni, rendszertelenül enni, és előbb nyúlnak a kávéhoz reggel mint az almához,vagy előbb mennek vagy a boltban inkább a csokis müzliszeltet veszik le a polcról lelkük megnyugtatásául, mint 2 banánt! Én csak ajánlani tudom az életmódváltásra való serkentése miatt!

2008. aug. 15. 18:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!