11 éves kisfiam 62 kg hogy tudnám lefogyasztani gyogyszerek nélkü, de mégse éhezzen?
először is járjon sokat sportolni, biztos van olyan ami tetszik neki.
Nem tudom hogy betegség vagy csak a helytelen táplálkozás miatt hízott-e meg. Egy dietetikussal a legésszerűbb összeállíttatni egy étrendet, ő majd tudja mi kell hozzá
Gondold végig és egyeztess a gyerekorvossal, dietetikussal, hogy eü probléma miatt van az elhízás vagy csak rossz táplálkozás?
sok mozgás, nasi folyamatos megvonása megbeszélve a gyerekkel, te is ugyanazt edd amit ő, kevesebb kenyér és tészta,
Először is biztos tudod hogy betegség miatt hízott meg vagy mert rengeteget eszik. Ha az előbbi akkor orvos ha az utóbbi akkor is érdemes vele beszélni és egy dietetikus összeállít egy neki való étrendet.
De igazából szerintem hallgass a józan eszedre. Te látod hogy este jól bekajál e, vagy a nagymama sütikkel tömi,vagy esetleg a család többi tagja biztatja a mértéktelen evésre. Te tudod hogy veszitek e neki a csipszeket, a kólát. Na és ami ilyen azt kikell iktatni. Vagy egyszerűen a normál kajákból eszi túl magát. Akkor csökkentsd az adagot.Te látod a hibákat. Szerintem ha ezeket a dolgokat kiiktatod akkor már alapból fogy. És járjon sportolni a suliba hogy otthon azzal már ne legyen gond.De pl lehet olyat is csinálnotok hogy egy megállóval előbb szálltok le vagy gyalog mentek bevásárolni és segít cipekedni. Ezekből te tudod mi valósítható meg.
Gyereknél, ha megáll a súlygyarapodás , az már fogyásnak számít. Minden centi növekedés, amit nem követ súlygyarapodás, egyenlő a felnőttkori egy kilónyi fogyással.
Sok sikert! Jó válaszokat kaptál.
Szia! Gyerekorvos+táplálkozás szakértő+Személyi edző !!
1. Van-e lelki eredetű oka,hogy a gyerek sokat eszik/nassol ? (ha igen,a lelki tényezőt kell megszüntetni !)
2. Milyen a gyerek étkezési szokása ? Mit eszik és mikor eszik ? ( A gyors étkezdés szemeteket tessék elfelejteni ! Úgy mint Cola, Hot-dog, Hamburger, Sült krumpli , Süti, stb )
3. Mozog-e rendszeresen a gyerek ? ( Személyi edzőt vagy sport csoportot javasolnék,hogy a gyerek rendszeresen mozgatva legyen !
Amit nem javaslok: Különböző fogyasztó és zsírégető csodapirulák és kapszulák.
Amit javaslok, sok zöldség és gyümölcs, vajat és margarint letenni, kenyeret féladagra csökkenteni, + kerékpározni,sétálni, gördeszkázni,stb. Tessék sportolni!!
Üdvözlet, B.
Óvatosan bánnék a fogyasztással, mert később nagyon komoly következményei lehetnek.
Én megfogadnám az előttem lévő válaszoló tanácsát.
A lényeg, hogy minden tápanyagcsoport egyenlő arányban legyen képviselve az étrendben. Szénhidrátot tilos teljesen megvonni.
először is kérdezd meg tőle, hogy le akar-e fogyni, ha nem, akkor hagyd békén, ne kínozd! ha leszarja, vagy le akar, akkor hajrá, futtasd kolbásszal a nyakában nagy kutyák elől :D (vicc)
futás, torna, fekvő, felülés, stb. tudod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!