írnátok nekem recepteket, ami jó szénhidrátnapra?
ezt nézd meg,amúgy jók amiket leírtál,pl. fornetti,persze nem 1 kg:),én kakós csigát ettem,azt mondták az is jó,tészta valamilyen szószal hús nélkül
Szénhidrát nap:
tészta - mindenféle MAGGI, Knorr, és egyéb szósszal - hús , sajt, tej nélkül.
Rizs gombapörkölttel.
Tarhonyás lecsó
Lekváros tészta, (és egyéb édes tészta pl. grízes tészta)
HAMLETT - boltban kapható puffasztott rizs.
Pattogatott kukorica - olaj nélkül
pogácsa 6-8 db
HAJDINA (én a TESCO-ban vettem) pörkölt tésztával. (Ez a hajdina nagyon finom!!!)
Palacsinta - (én fele annyi tojásból készítettem mint eddig szoktam, és jó lett.
Szójakockából pörkölt tésztával
Levest úgy ettem, hogy amit épp főztem, abból a lé + tészta.
Mi ehető ezen a napon?
Tészta, gabonafélék, pizza, sütemény, édesség. Természetesen ezen a napon is fogyasztható nyers zöldség salátának elkészítve. Ízesítésre ezen a napon a zöldségeket is lehet használni, hasonló bontódik le ugyanis a keményítő (összetett cukor), mint a szénhidrát (egyszerű cukor).
Piskótatészta (alaprecept)
Hozzávalók:
# ahány tojás, annyiszor 2 dkg kristálycukor és annyiszor 2dkg liszt
# kevés víz
Elkészítés: A tojásokat szétválasztom. A tojásfehérjébe beleteszem a kristálycukrot. A sárgákat egy csészébe teszem, öntök hozzá egy kis vizet, és villával összekeverem (kb. 9 tojássárgához fél dl). A fehérjét géppel jó keményre felverem, ha kemény, akkor keverés közben lassan hozzáöntöm a vízzel kikevert sárgáját, majd óvatosan belekeverem a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben sütöm.
Megjegyzés:
A piskótatésztába azért teszek egy kis vizet, mert attól nem lesz száraz, fojtós. Mindig kristálycukrot teszek bele, ettől lesz jó kemény a hab. Sütőport soha nem teszek a piskótatésztába. Probálják ki, ha finom, gyönge piskótatésztát akarnak sütni
Káposztás tészta, nekem ez volt a kedvencem!
De akár mákos, diós, grízes is szóba jöhet, meg amiket az előttem szólók leírtak! Pogácsa, 7days, kakaósteki és barátai!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!