Mit egyek kemenyitonapon? Recepteket varok
Nagyobb krumplikat félbe vágsz a közepét egy kicsit bevágod és megkened a tetejét mustárral.
Utána az egészet be a sütőbe és aranybarnára sütöd.
A mindmegette.hu-n nézz körül,érdekes recepteket találhatsz végig a 90 naposra.
Grillezett zöldségek
Hozzávalók:
- 1 db cukkini
- 1 db kígyóuborka
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db padlizsán
- 2 db paradicsom
- grill fűszerkeverék
Elkészítés:
A zöldségeket apró kockákra vágjuk és beszórjuk grill fűszerkeverékkel, majd fél óra után megsütjük a saját levében. Ha elfőtte a levének nagy részét, azonnal fogyasztható.
Lencse"főzelék":
1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma (másfél dl vizet öntünk rá, addig pároljuk míg a víz elpárolog, - addigra megpuhul a hagyma - ). Öntünk rá egy pici vizet, és beleteszünk 20 dkg lecsét. Ízlés szerint só, 1 krumpit apró kockára vágunk, hogy szétfőjön - a krumpli azért kell, hogy sűrűbb legyen a lencse- 2 babérlevél. A legvégén lehet bele tenni, (de el is hagyható) egy kis pirospaprikát és ízlés szerint citromlevet vagy ecetet, vagy mustárt ---- savanyítás végett.
"Ál / Krumpli-paprikás":
1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma (másfél dl vizet öntünk rá, addig pároljuk míg a víz elpárolog, - addigra megpuhul a hagyma - ). Öntünk rá egy pici vizet.
Beleteszünk: 2 db. pörköltszaftkockát, 1 teáskanál pirospaprikát, 1/3 kávéskanál őrőlt köményt. Beletesszük a krumplit (annyit amennyit ebédre és vacsorára szánsz), jól összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel hogy éppen ellepje a krumlit. Ebből megvan az ebéd és a vacsi is
én ezeket ettem. :)
Nekem nagyon bejön a vörösbabfőzelék egy kis keményítővel... így nem kell hozzá zsír. Mustárral meglocsolva isteni. Ha egy kis pörkölt levet csenünk bele a Családi menüből akkor mennyei.
A krumpli leves jó sok zöldséggel szintén szupi! és a legjobb ezeket megfőzhetjük a családnak és nem kell nézni hogy ők mit esznek és epekedni....
A krumpli főzelékkel szintén lehet sok mindent enni... akár üresen is. De egy kis pirított zöldséggel vagy pörkölt szafttal teljes lehet az ebéd sőt akár a vacsi is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!