Mindent betartottam, nem vétkeztem és csak 9 kg-t fogytam, miéééért?
sziasztok! nem vagyok szakértő, csak én is akartam anno fogyni - diétákat sosem próbáltam, mert úgy gondolom, hogy egy "kampányszerű" testsúly-csökkenést mi másként foghat fel a szervezeted, mint egy ínséges időszakot, amikor is persze, hogy adsz le pár kg-t, de a testünk nem hülye, nem így tervezték - amint módja lesz rá, vissza fogja szerezni, "ami az övé". Én mindig azt gondolom végig, hogy anno, több ezer éve hogyan működött a testünk (most sem máshogy szerintem).
A lényeg, hogy mozgás nélkül tartós eredményt 1000%, hogy nem lehet elérni.
Én is beláttam ezt, és sportos életre tértem, amit kiegészítettem egyfajta étrend-váltással is. Ne hidd, hogy gazdag vagyok, de nem is kell annak lenni egy ilyen váltáshoz. Pl. krumpli helyett rizs lett a köret, vagy rántott hús helyett párolt vagy sült husi.
A másik, hogy nem 5 perc alatt akartam megváltozni - nem voltak kitűzött céljaim sem (így nem is érhet csalódás :D), de a változás jönni fog, hidd el.
Nekem úgy magyarázta egy személyi tréner, hogy mikor fogyózni/mozogni kezdesz, akkor elsőnek a zsigeri, szövetközi zsírok tűnnek el - ezek a szerveidet körül vevő zsír"tartalékok". Ezektől szabadul meg, ezeket használja fel először a szervezetet - ezzel kompenzálja a kevesebb bevitt energiát. Mivel ezek tényleg elég hamar eltűnnek, nyilván az időszak elején látványosabb a súlycsökkenés. Aztán ha ezek a "tartalékok" elfogytak, máshova nyúl a szervezet utánpótlásért.
Nem akarok túl komplikált lenni, de javaslom, hogy mindig egy logikus rendszerként tekints a testedre - megvannak a működési szabályai, s e szerint kell játszani (ÉLNI) vele.
Sosem hittem a fogyasztó-diétákba (az említett kampányszerűség miatt) - ellenben 100 olyan trükk van, amivel becsaphatod az agyad (pl. a tányérod méretének lecsökkentésével kevesebb élelmet viszel be, de az agyad azt látja, hogy megettél egy tányér ételt, ergo jól lakott vagy + napi 4-5x kell enni - persze nem sokat - így sosem fogsz éhség-érzetet érezni, ezért a szervezeted nem is fogja úgy érezni, hogy "ajjaj, nincs kaja, kezdjünk tartalékolni!"). Ezek viccesnek tűnő, de annál hatékonyabb módszerek - természetesen a mozgást nem lehet megúszni!
Ne is akard megúszni, mert sokkal jobb lesz tőle az életed! Sok sikert és kitartást - MEGÉRI :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!