Hogy tudok fogyni házi módszerként esetleg készíthető italok érdekelnek?
Olyan cucc, amitől fogysz, nem létezik. Olyan étrendkiegészítő, ami segít abban, hogy elérd a célodat viszont létezik, de...
...a munkát akkor is neked kell elvégezned! A ,,fogyis" cuccok 85 %-a ráadásul parasztvakítás.
1; Ne egyél szemetet! Vannak olyan élelmiszerek, amelyek kevés értékes tápanyagot és sok felesleges kalóriát tartalmaznak, ezek fogyasztását jobb elkerülni.
2; Szénhidrátokat illetően keresd a lassú felszívódású = alacsony glikémiás indexű dolgokat. Ha gyorsan szívódnak fel a szénhidrátok, akkor hirtelen megemelik a vércukorszintet, ami ugyanolyan hirtelen esik vissza és ismét éhes leszel. Fehér lisztes, adalékokkal teleb.ott cuccok például.
3; Figyelj a bevitt zsír - szénhidrát - fehérje arányára és legyen növényi rost az étrendedben! A rost emészthetetlen ugyan, de ő az anyagcsere és megfelelő bélműködés szempontjából fontos ballasztanyag.
4; Számolj kalóriát! Erre marha jó Yazio app ingyenes verziója is, ami sok segítséget ad. Van FB csoportja is, a tagok tapasztalatot és recepteket cserélnek.
5; Mozogj minél többet szabad, tiszta levegőn, óránként kortyolgass el egy pohár tiszta vizet és 23 óra előtt feküdj le aludni! Ez kifejtős téma, ha érdekel, elmagyarázom.
6; 1 : 2-es szabály. Oszd fel a napodat egy 8 órás és egy 16 órás szakaszra, amikor is a 8 órában eszel és iszol, a 16 órában viszont csak tiszta vizet iszol.
Nagyjából ennyi. Általában ellenzem a fogyókúrát és a diétát, mert ezek nem túl humánus dolgok szerintem. Diéta esetében elfogadó és megértő vagyok akkor, ha a diétát orvos írta elő valamilyen betegség miatt.
Fogyókúra és diéta helyett életmódváltást szoktam javasolni, az ugyanis a legjobb út az egészséges élethez, beleértve a fogyást is. Ha gondolod, írj és segítek. Ja! És nem. Nem szoktam pénzt kérni, de egy hosszú beszélgetésre készülj fel! ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!