Hogy készitsek fogyokurás süteményt?
Szerintem a Norbinak nezd meg az oldalat, ott keressel valamilyen sutemenyes receptet, hatha van neki.
Most vegiggondoltam, hogy sussel cukor es feher liszt nelkul valamit. De igazabol a tobbi hozzatevo is hizlal.
Vagy vegyel Norbis hozzavalokat a sutihez, liszt...stb minden Norbis legyen.
Jobb otletem nincs.
Szia!Bemásolok egy receptet, ami nekem nagyon bevált:)Csokis rost keksz recept
Hozzávalók:
7,5dkg pirított és ledarált zabpehely
7,5dkg búzakorpa
0,5dkg szódabikarbóna
3ek natúr kakaópor
10dkg vaj
1tojás
folyékony édesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A durvára darált zabpelyhet megpirítod. A tojást a vajjal és édesítővel habosra vered hozzáadod a búzakorpát, zabpelyhet és a szódabikarbónát, az így kapott masszát alaposan összegyúrod. Diónyi nagyságú golyókat formálsz belőle kissé lelapítva előmelegített sütőben megsütöd 180 fokon.
Ez egyébként NOrbi-recept.Én vaj helyett joghurtot, v kefírt szoktam belerakni, így is ugyanolyan jól összeáll, és kevesebb kalóriát tartalmaz.Ha beírod googleba, hogy zabpelyhes , vagy zabkorpás süti, kiad jónéhány hasonló receptet.Nekem ezek nagyon bejöttek, mert a magas rosttartalmuk miatt elősegítik az emésztést, és nem hízlalnak.
Egyszerű kristálycukor helyett szőlőcukrot vagy mézet használj. A méz egyébként is sokkal régebbi ízesítő, mint a cukor, illetve magas a tápanyag tartalma.
A lisztet cseréld le teljes kiőrlésű vagy rozslisztre.
iti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!