Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerektartással kapcsolatban: szerintetek ez így korrekt-e részemről?
Csak címszavakban: 4 éve külön élés, 1 éve "hivatalos" válás (különélés alatt is fizettem a megállapodás szerint), egy gyermek van, 50ezer havi tartásdíj, a gyermek ideje 40%-45%-át nálam tölti, a nálam töltőtt időre a ruhától az ételig (mindent,ami szükséges) én állok. Ha valamilyen rendezvény van besegítek.
A ingóságok felét kifizettem, a házasságból maradt hiteleket 100%-ig továbra is én fizetem (hogy ezzel is kevesebb teher legyen rajtuk és több maradjon a gyermeknek). Ő újra házas. A gyermek után járó minden állami támogatást ő kap 100%-ban.
Csak azért kérdezem, mert van, aki szerint naiv és nagyvonalu voltam, vagyok, mivel szinte az idő felét velem tölti.
A hitelek és az ingóságok egymás közti intézésének okát hosszú lenne most leírni. Az most vegyük úgy nem releváns.
A kérdésem inkább arra irányul elsősorban, hogy az 50ezres havi gyerektartás korrekt-e amellett, hogy 40%-át velem van a gyermek és ebben az időben mindenét állom. Otthonról semmit nem hoz.
A válás közös megegyezés szerint történt. A megegyezés idején még nem ilyen körülmények voltak a másik fél oldalán sem. De ez számomra mellékes.
Viszont, ahogy olvasom, nemhogy szégyenkeznem kellene (mint azt sokan tartják), hanem nyugodtan, hogy a tölem telhető maximumot nyujtom a gyermeknek (sokak szerint már a palimadár kategóriáját súrolva...vagy nem súrolva).
Köszönöm válaszaitokat.
Nem kell szégyenkezned, korrekt az összeg is, pláne, hogy albérletben laknak. Egy gyerek nagyon sok pénzbe kerül és minden borzasztó draga, meg az alap dolgok is. Mégis, mit takar, hogy amíg nálad van, mindent te veszel neki? 1-2 ruhadarabról beszelünk? Egy kisgyereknél szinte szezononkent teljes kollekciót kell beszerezni a méretváltás miatt. Kaja, programok...stb. mind nagyon költségesek. Ha lebetegszik, te is táppénzre jössz?
Egyébként tényleg minden azon múlik, kinek mennyi a jövedelme. Ha valaki jobban keres, miért ne támogatná a gyerekét? Én az exemtől ennél többet kapok. Mi is albérletben vagyunk. Mondjuk ő nagyon ritkán viszi el a gyereket. De tisztában van azzal, hogy azért tud ennyit keresni, mert mindent én csinálok. Nekem esélyem nem lenne most jobb fizetésre, ugyanilyen munkaidővel.
Szóval szerintem teljesen korrekt vagy.
Nem vagyok rá büszke. Minden döntésemet átgondoltam. Mindennek tudom a miértjét, hogy mit miért vállalok, vállaltam. De ezekbe nem mennék bele, mert már túl privát.
A kérdésem az összeg korrektségére irányult, azok fényében, amiket leírtam plusz körülményeket.
Minden válaszolónak köszönöm szépen a reakcióját és véleményét.
Szerintem is sok, hogy még a hitelt is fizeted, ezt nem írnád le, hogy megértsük?
Amit a gyermekedre költesz, az korrekt, bár én készpénzt nem adnék, adjon az ex egy listát, mit vesz egy hónapban a gyereknek, annak a felét megvenném. De készpénzt biztos nem adnék a nőnek, az nem 100/ - ban megy a gyerekre. Gondolom, mivel a hitelt fizeted, tud spórolni az áramszámlára, meg a vízdíjra, amit a gyerek fogyaszt. Ha különórára jár, annak a felét fizetném. Tudom, körülményes mindig mindennek a felét számolgatni, de a így kontroll alatt lenne a pénzed, mert tuti jut abból másra... (fodrász, körmös stb)
Nem mindegy ki mit gondol?....
Így érzed helyesnek? Akkor így csináld!
Csak megjegyzem én 120at adok két gyerek után, és mikor nálam vannak még elbaszunk vagy 40 et egy hónapban, az utazást, hozom viszem őket, már nem is említem...
Így érzem jónak, és megtehetem. Majd ha nem állok így anyagilag természetesen nem fogok ennyit adni....de amíg megtehetem miért éljenek szűkösen? Mert az anyjuk 90 ezres fizetéséből valószínűleg nem igazán jönnének ki...
Utolsó, igen balek vagy, mert nem voltál elég jó a volt férjednek, hiszen lelépett tőled. Gondolom egy idegbeteg elhízott nő lettél, már nem akart úgy veled maradni...
Házasságot, családot a nő tartja össze, akár tetszik, akár nem. Te nem voltál képes összetartani. Igen. Balek vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!