Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerektartással kapcsolatban:...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerektartással kapcsolatban: szerintetek ez így korrekt-e részemről?

Figyelt kérdés

Csak címszavakban: 4 éve külön élés, 1 éve "hivatalos" válás (különélés alatt is fizettem a megállapodás szerint), egy gyermek van, 50ezer havi tartásdíj, a gyermek ideje 40%-45%-át nálam tölti, a nálam töltőtt időre a ruhától az ételig (mindent,ami szükséges) én állok. Ha valamilyen rendezvény van besegítek.

A ingóságok felét kifizettem, a házasságból maradt hiteleket 100%-ig továbra is én fizetem (hogy ezzel is kevesebb teher legyen rajtuk és több maradjon a gyermeknek). Ő újra házas. A gyermek után járó minden állami támogatást ő kap 100%-ban.

Csak azért kérdezem, mert van, aki szerint naiv és nagyvonalu voltam, vagyok, mivel szinte az idő felét velem tölti.

2019. jún. 24. 10:46
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
72%

Bocsi, szerintem is túlzás. Tökéletesen megértem a jó szándékot a gyerek irányába és ez becsülendő, de ilyen esetben ezzel nem feltétlenül a gyerek járt jól. Te hülyére dolgozod magad, a párod élvezi a válás ellenére a te munkád hasznát, ő vígan bepasizott a te pénzeden, amit nyilván nem a gyerekre költ, mert az meg sokkal többet van nálad, mint amennyit fizetsz utána.

Ne legyél madár.

2019. jún. 24. 10:53
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is túl nagyvonalú :) de ha megteheted és így érzed jónak,akkor miért ne.
2019. jún. 24. 10:55
 3/21 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem a hitelt így, hogy házas és neked közöd nincs az ingatlanhoz, már nem neked kéne fizetned, vagy legalább nem 100, hanem 50%-ban. A korrekt az lenne, ha már ott él az új férjével, fizetné ő a felét, az exed a másik felét (tisztában vagyok vele, hogy ti vettétek fel a hitelt, nem az új bak.). Igazából, ha megengedheted magadnak, akkor semmi gond és szerintem jófej is vagy. Talán túl jó is.

32/f

2019. jún. 24. 10:56
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Sokat gondolkodtam most hirtelen ezen a kérdésen.

Mivel te fizetett a közös volt hiteleket,fele időben nálad van,nem adnék neki készpénzt.

2019. jún. 24. 10:57
 5/21 anonim ***** válasza:
67%
Figyu, ha havi 4-500 netto fölött keresel akkor oké, viszont havi netto 250ből kicsit túlzás lenne
2019. jún. 24. 10:58
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
A hitel résszel nem tudok mit kezdeni. Illetve nem értem, hogy minek a felét fizetted ki? Egy behitelezett valaminek a felét kifizetni, majd a törlesztőt is átvállalni nagyon béna dolog. Azt megértem, hogy otthagytad nekik, használják őt és fizeted tovább a hitelt. Ez nagyvonalúság. De hogy ezért még pénzt is kapjanak... Ez kisemmizés. Akkor érteném meg talán, ha amúgy bőven megengedheted magadnak.
2019. jún. 24. 11:05
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek része nekem korrekt, de én sem értem a hitelt.
2019. jún. 24. 11:08
 8/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Az fontos, hogy ezt nem azért kérdeztem meg, hogy magamat fényezzem vagy elsírjam bánatomat! Csupán érdekelt "független" vélemény. Amit köszönök.

A hitelek nem lakásvásárlás miatt lettek felvéve. Közös ingatlan nem volt. Most albérletben élek és ezek mellett a hitelek mellett (mig tartanak) kötöttem olyan biztosítást, ami ha történne bármi velem, akkor fedezi mindezt, hogy a gyermekemre ne szálljon rá a teher.

A fizetésem jelenleg arra elég, hogy ha kifizetek mindent, akkor pont kijövök hó végéig. A hitelek és a biztosítások miatt elsősorban.

Volt, aki azt kérdezte, hogy miért nem lesz akkor már közös gyereknevelés, hisz szinte már most is fele-fele az idő. A válaszom erre, hogy a fiamat imádom, szeretnék aktív része lenni az életének, minél többet vele lenni, amit a munka és a körülmények engednek, és átadni neki, amit át szeretnék...viszont a közös gyereknevelés annyi egyeztetéssel jár, hogy sajnos félek, hogy az havi vitákat eredményezne, ezt pedig a kisfiam miatt nem szeretném.

Akkor sem ha a nők szemében egy palimadárnak tünök:) Igyekeztem a gyermeknek jót, a döntéseimet megfontolni. Aztán persze sok minden körülmény változott...nem nálam...

2019. jún. 24. 11:09
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Milyen gyermekelhelyezés volt nálatok, hogy így zajlanak a dolgok?! Az ügyvéded is egy balek volt?

Közös felügyeletet kell kérni, meg fogod kapni. Akkor anyuka ha a feje tetejére áll is biztosítania kell, hogy ugyanannyi időt tölthess a gyerekeddel. Ja, és gyt.t se kell fizetned, "csupán" azokon a napokon, amikor veled van, gondoskodni a gyerekről, a kiadásokat pedig (tankönyv, kirándulás, stb.) felesben fizetni.

A jog mindent leszabályoz, a gyerek pedig nem egy tárgy. Simán és gördülékenyen lehet élni egy válás után is.

Aki a saját életét nem képes a kezében tartani, és ilyen szinten életképtelen, az miért szaporodik?!

2019. jún. 24. 11:19
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem, hogy milyen ingóságok felét fizetted ki, hisz a közös ingóságok fele amúgy is Tiéd volt, ill. közös vagyis fele-fele arányban a Tiéd is. Miért kellett még kifizetned? Aztán a megmaradt

hiteleket csak Te fizeted, az állami támogatást csak ő kapja, a gyerek fele idejében nálad van, erre még fizetsz is hozzá egy nem kis összeget és beszállsz különkiadásokba. És mindezt úgy, hogy laksz albiban, hónapról-hónapra élsz a fizudból, vagyis a saját életedet nem fogod egyhamar egyenesbe hozni- saját lakás, kölcsön stb. jó időre kilőve vagyis évekre bebiztosítottad magadnak, hogy nem törsz ki ebből az állapotból nagy valószínűséggel.

Szerintem ha kb fele arányban van nálad a gyerek akkor kb fele aranyban kéne a terheket is viselni hisz neked már csak a gyerekkel szemben van kötelezettséged, az exed már új kapcsolatban van.

Te dolgod ha így döntöttél de szerintem túlzásba vitted/viszed.

2019. jún. 24. 11:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!