Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerektartással kapcsolatban: szerintetek ez így korrekt-e részemről?
Csak címszavakban: 4 éve külön élés, 1 éve "hivatalos" válás (különélés alatt is fizettem a megállapodás szerint), egy gyermek van, 50ezer havi tartásdíj, a gyermek ideje 40%-45%-át nálam tölti, a nálam töltőtt időre a ruhától az ételig (mindent,ami szükséges) én állok. Ha valamilyen rendezvény van besegítek.
A ingóságok felét kifizettem, a házasságból maradt hiteleket 100%-ig továbra is én fizetem (hogy ezzel is kevesebb teher legyen rajtuk és több maradjon a gyermeknek). Ő újra házas. A gyermek után járó minden állami támogatást ő kap 100%-ban.
Csak azért kérdezem, mert van, aki szerint naiv és nagyvonalu voltam, vagyok, mivel szinte az idő felét velem tölti.
Bocsi, szerintem is túlzás. Tökéletesen megértem a jó szándékot a gyerek irányába és ez becsülendő, de ilyen esetben ezzel nem feltétlenül a gyerek járt jól. Te hülyére dolgozod magad, a párod élvezi a válás ellenére a te munkád hasznát, ő vígan bepasizott a te pénzeden, amit nyilván nem a gyerekre költ, mert az meg sokkal többet van nálad, mint amennyit fizetsz utána.
Ne legyél madár.
Szerintem a hitelt így, hogy házas és neked közöd nincs az ingatlanhoz, már nem neked kéne fizetned, vagy legalább nem 100, hanem 50%-ban. A korrekt az lenne, ha már ott él az új férjével, fizetné ő a felét, az exed a másik felét (tisztában vagyok vele, hogy ti vettétek fel a hitelt, nem az új bak.). Igazából, ha megengedheted magadnak, akkor semmi gond és szerintem jófej is vagy. Talán túl jó is.
32/f
Sokat gondolkodtam most hirtelen ezen a kérdésen.
Mivel te fizetett a közös volt hiteleket,fele időben nálad van,nem adnék neki készpénzt.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Az fontos, hogy ezt nem azért kérdeztem meg, hogy magamat fényezzem vagy elsírjam bánatomat! Csupán érdekelt "független" vélemény. Amit köszönök.
A hitelek nem lakásvásárlás miatt lettek felvéve. Közös ingatlan nem volt. Most albérletben élek és ezek mellett a hitelek mellett (mig tartanak) kötöttem olyan biztosítást, ami ha történne bármi velem, akkor fedezi mindezt, hogy a gyermekemre ne szálljon rá a teher.
A fizetésem jelenleg arra elég, hogy ha kifizetek mindent, akkor pont kijövök hó végéig. A hitelek és a biztosítások miatt elsősorban.
Volt, aki azt kérdezte, hogy miért nem lesz akkor már közös gyereknevelés, hisz szinte már most is fele-fele az idő. A válaszom erre, hogy a fiamat imádom, szeretnék aktív része lenni az életének, minél többet vele lenni, amit a munka és a körülmények engednek, és átadni neki, amit át szeretnék...viszont a közös gyereknevelés annyi egyeztetéssel jár, hogy sajnos félek, hogy az havi vitákat eredményezne, ezt pedig a kisfiam miatt nem szeretném.
Akkor sem ha a nők szemében egy palimadárnak tünök:) Igyekeztem a gyermeknek jót, a döntéseimet megfontolni. Aztán persze sok minden körülmény változott...nem nálam...
Milyen gyermekelhelyezés volt nálatok, hogy így zajlanak a dolgok?! Az ügyvéded is egy balek volt?
Közös felügyeletet kell kérni, meg fogod kapni. Akkor anyuka ha a feje tetejére áll is biztosítania kell, hogy ugyanannyi időt tölthess a gyerekeddel. Ja, és gyt.t se kell fizetned, "csupán" azokon a napokon, amikor veled van, gondoskodni a gyerekről, a kiadásokat pedig (tankönyv, kirándulás, stb.) felesben fizetni.
A jog mindent leszabályoz, a gyerek pedig nem egy tárgy. Simán és gördülékenyen lehet élni egy válás után is.
Aki a saját életét nem képes a kezében tartani, és ilyen szinten életképtelen, az miért szaporodik?!
Én sem értem, hogy milyen ingóságok felét fizetted ki, hisz a közös ingóságok fele amúgy is Tiéd volt, ill. közös vagyis fele-fele arányban a Tiéd is. Miért kellett még kifizetned? Aztán a megmaradt
hiteleket csak Te fizeted, az állami támogatást csak ő kapja, a gyerek fele idejében nálad van, erre még fizetsz is hozzá egy nem kis összeget és beszállsz különkiadásokba. És mindezt úgy, hogy laksz albiban, hónapról-hónapra élsz a fizudból, vagyis a saját életedet nem fogod egyhamar egyenesbe hozni- saját lakás, kölcsön stb. jó időre kilőve vagyis évekre bebiztosítottad magadnak, hogy nem törsz ki ebből az állapotból nagy valószínűséggel.
Szerintem ha kb fele arányban van nálad a gyerek akkor kb fele aranyban kéne a terheket is viselni hisz neked már csak a gyerekkel szemben van kötelezettséged, az exed már új kapcsolatban van.
Te dolgod ha így döntöttél de szerintem túlzásba vitted/viszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!