Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Minden ingóság az övé?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Minden ingóság az övé?

Figyelt kérdés

Élettársak voltunk, gyerekelhelyezés már megvolt, a "vagyonnal" képtelen vagyok dülőre jutni vele. Az ingatlan az övé, de a berendezés zömét én vettem, a számlák is megvannak róla. Nem hajlandó felezni. Mindenre azt mondja, ő segitett cipelni stb. Együtteles alatt bizonyíthatóan én kerestem többet, mert éveken át nem volt munkája, keresete, eltartottam. Volt 3-4 évig olyan otthoni munkám, amiben kis részben segített, ezt nem.is vitatom. De nemhogy a felét nem engedi át, még azt se amit ajandekba kaptam kizárólagosan.

Értelmetlennek tartanám emiatt pert indítani, de megegyezni se hajlandó...

2019. febr. 27. 07:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Az ingóságokat egyszerűen el lehet vinni. Nyilván nincs 0/24-ben otthon. Vidd el a felét.
2019. febr. 27. 07:39
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Fogod és elviszed.
2019. febr. 27. 08:35
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
1-es jól mondja. Számláid vannak igazolni is tudod azt ami a Tied! Vidd el!
2019. febr. 27. 08:37
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Az élettársi kapcsolatban szerzett vagyon jövedelemarányosan oszlik meg, a cipekedés nem számít értéknövelő tevékenységnek. Gyűjtsdnössze a bankszámla kivonatokat, adóbevallásokat, az ingóságok számláit, ha volt az ingatlanon felújítás/bővítés, annak a költségeit is arányosan visszakérheted. Juthattok olyan megegyezésre is, hogy pénzben váltja meg a neked járó részt, de mindenképpen keress ügyvédet aki megírja a megállapodást, ha tutira akarsz menni, akkor közjegyzővel okiratba is foglaltathatod.
2019. febr. 27. 08:40
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Én mennék bíróságra, mert azt tartom egyedül törvényesnek, ami által nem tud utána megtámadni.
2019. febr. 27. 08:58
 6/14 anonim ***** válasza:

Keress fel egy ügyvèdet. Ha nem hajlandó megegyezni, akkor bizony nem èrtelmeten pert indítani. Ès èlettársi kapcsolatban mèg a kereset mèrtèke is számít, szóval fontos tènyező az, hogy èvekig nem dolgozott.

Nincs más megoldás. Vagy otthagysz neki mindent, vagy igenis harcolsz a dolgaidèrt.

Először is beszèlj ügyvèddel, hogy tènyleg tudd, hogy törvèny szerint mi illet tèged.

Aztán közölheted vele ezen információkat, ès választás elè állítod. Vagy hajlandó megegyezni, ès átadni a tèged megillető dolgokat, vagy indul a per, amit el fog veszíteni, ès mèg fizetheti az ügyvèdi+perköltsèget is.

2019. febr. 27. 09:18
 7/14 anonim ***** válasza:

Te kerestél többet az együttélés alatt, de ha az ő lakásában laktatok, akkor nem kellett lakbért fizetned. Tudod nem csak a megkeresett pénz számít, hanem az is, amit nem kell kiadni. Közgazdaságtan alapfokon.

Ettől függetlenül nem igazságos és nem is jogos, hogy minden ingóság az övé legyen

2019. febr. 27. 09:39
 8/14 A kérdező kommentje:

A fogom és elhozom sajnos nem működik mert azonnal zárat cserélt miután kirakott minket. Egy ideig volt birtokvédelem de akkor bútorokat nem tudtam elhozni mert 8nm2-en laktunk utana meg ő indított birtokvedelmet.

Gondoltam intelligens ember fel tudja mérni 300e-400e Ft miatt nem érdemes pert indítani ezert húzom, kértem szépen, mindenhogy. Ha beadom a pert akkor viszont a felújítás érteknöveleset os kerem, arról lemondtam volna, ha a bútorok felét legalább elhozhattam volna....Igazabol már más is próbált vele beszélni alkalmazva az asszertív kommunikációt, de vagy nem válaszol vagy teljesen kitérő valaszt ad.

2019. febr. 27. 09:44
 9/14 A kérdező kommentje:

7# ez logikus bár 2 kiskorúnál számolhatják csak hát akkor a háztartásban végzett munkám is gondolom ugyanúgy számít, hogy azt meg a gyerekeket 99% én végeztem.

Mellesleg irtam hogy kevesebbet hoznek el.

2019. febr. 27. 09:49
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell, hogy tènylegesen induljon is per. Elèg ha elhiszi, hogy akár kèsz vagy erre is. Hidd el, ha kap egy levelet az ügyvèdedtől, ès rájön, hogy nem nyerhet, át fogja gondolni. Most csak a semmire van nagy szája.

Nekem is volt nemrègiben hasonló ügyem. Más jellegű volt, nem válás miatt, de ott is abban a hiszemben volt a másik fèl, hogy a beleegyezèse nèlkül nem tehetek semmit. Tèvedett. Ügyvèdhez fordultam, aki tèrtivevènyes levèlben felvázolta neki a lehetősègeket, ès a levèl átvètelètől (ha nem veszi át, a levèl visszaèrkezèsètől) számítva 30 napja van egyezsègre jutni velem, ellenkező esetben megindítja a pert. Mivel teljesen egyèrtelmű, hogy a vesztes oldalt fogja kèpviselni, minden eljárást terhelő költsèget is ő fogja viselni. Egy hèten belül sikerült ezt lerendezni, nem volt szüksèg perre.

Ha látja, hogy nem hagyod magad, ès ebben a törvèny is "támogat", meg fog változni a hozzáállása.

2019. febr. 27. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!