Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért lett elfogadott manapság, hogy az emberek váltogatják a párjaikat, gyereket otthagyva is válnak, mozaikcsaládok jönnek létre?
Én értem, hogy a régi idők még szörnyűbbek lehettek, amikor bűn volt elválni, aztán az asszony tűrhette a verést, vagy a férj a frigid sárkány feleséget.
De mostmár pont átestünk a ló túloldalára a nagy szabadsággal, már szinte divat lett "csak úgy" elválni.
A csapból is az folyik, hogy xy-ék szakítottak/válnak mert megunta egyik a másikat, mert megcsalta, mert szerelmes lett másba, mert idegesíti még a létezése is, mert már nem szerelmes, mert nem tetszik neki semmi, mert ő jobbat érdemel stb stb. Az emberek úgy dobálják kifele egymást mint a szemetüket, jobb esetben ez az ő bajuk, de a kérdés főleg a már gyerekkel rendelkező párokról szól. Nem csak a médiából ömlik ránk ez a példa, hanem az ember saját ismerettségi körében is ez történik. Facebookon is szinte naponta ezt látom, hogy még a legszebb párok is szétmennek pár év után, a gyerek anyukánál marad, majd kis idő eltelltével apuka kapcsolatban van xy-al, még kis idő múlva anyuka is kapcsolatban lesz, és a körforgás újrakezdődik mikor az új párjukkal is gyereket vállalnak. És nem, nem kisebbségi ismerőseim vannak, mégis ezt látom hogy itt egy gyerek, ott egy gyerek, 2 külön apától, vagy anyától. Mindezt a kb 25-40 éves korosztálytól.
Hogyan jutottunk idáig, hogy már az számít ritkaságnak ha egy pár együtt tisztességgel felneveli a gyerekeit?
Vagy ez lenne az ember valódi alaptermészete, ösztöne, ami többszáz év elnyomás után most előtört? Talán senkinek nem is kellene erőltetnie a több évtizedes, monogám párkapcsolatot? Ez lesz a jövő?
Szerintem azzal van összefüggésben, hogy a nő végre nem függ mindenben a férfitől, még akkor se, ha gyereke van.
Ezért aztán nem fél kilépni egy rossz kapcsolatból, vagy inkább azt mondom, hogy ha fél is, sokkal több esélye van a túlélésre, új életre, mint anyáinknak vagy nagyanyáinknak. Kizárt dolognak tartom, hogy régen a nagy szeretet tartotta egymás mellett az embereket 20-30-40 éven át. Főleg a nők nagyon nehéz helyzetbe kerültek egyedül. 10-15 évvel ezelőtt még én sem ugrálhattam csak úgy ki-, be a kapcsolatból, maradni kellett, különben nem tudtam volna fizetni a rezsit. Most, hogy kicsit jobban élek, már nem tűrök el mindent. Hamarosan el fogok válni.
Nézd, a házasságok hossza növekedett.
"Korábban 10-14 év után döntöttek válás mellett. A rendszerváltás óta ez kitolódott 20 évre."
És senki nem vál el csak úgy, divatból. Mert egy pár nem sírja tele fa$búkot és nem értesít téged személyesen a problémájukról, attól még van nekik.
A házasságok bő fele válással végződik, de közel a fele nem. Tehát ritkaságnak nehezen nevezhető, ha közösen nevelik fel a gyereket.
Ha valaki nem boldog egy kapcsolatban és már nem lehet megjavítani akkor igen is tessék elválni. Gyerek ide vagy oda. A gyereknek is jobb ha a szülei szr kapcsolata helyett lát egy boldog, szeretettel teli kapcsolatot a mostohaapával.
Rengeteg olyan lelkisérült embert ismerek, akik komoly hátránnyal indulnak például a párkapcsolatok terén, mert egyszerűen nem láttak normális kapcsolatot, a szüleik épp hogy csak elviselték egymást amíg felnőttek. Sokkal jobban meg lehet sebezni egy gyereket azzal, ha a szülők csak miatta vannak együtt de a kapcsolat már egy rakás szr.
Jó kérdés, de 2 emberen múlik. Én is megfogadtam hogy leszek egyedülálló anya, mégis az lettem hiaba próbaltam bármit és mentem át lábtörlőbe...
En azért a nagyszüleim és testvéreik ismerőseik körében csak jó házasságokat láttam, ahol nem tudtak meglenni egymás nélkül és láthatóan megvolt a szeretet, összetartozás.
Aztán jöttek a "szüleim" korúak (60-70 évesek) ahol a nők már dolgoztak, nem volt elég idő a gyerekre és felneveltek egy generációt akik előtt már szerintem nem volt hiteles minta sem.
A nők szerintem túl erősek lettek, le akarjak "győzni" a ffiakat, a ffiak meg nem tudnak ffiak lenni... én ezt látom magam körül.
Nekem is 42 évesen nőtt be a fejem lágya, hogy a párommal nem rivalizálni kéne, hanem mindenki azt adja amiben jobb és akkor lépcsőről lépcsőre haladunk....megtanultam nem ragaszkodni dolgokhoz hogy márpedig csak én tudom megcsinálni....
A gyerekeknek viszont a rossz légkör százszor rombolóbb, mint ha egyedül neveli őket vmelyik szülő.
En sem akartam elvalt szulo lenni de a ferjem igen. Ketton all a vasar es barmelyik fel nem akarja megjavitani v nem akar langolo szerelem nelkul elni, a masik csinalhat amit akar. Exem 3felesegnel jar es 4 gyereknel. Minden felesegnel elhiszi/elhitte h o az igazi, aztan az uj szerelemre h inkabb az az igazi.
Amig az emberek ezt halljak h egyszer elunk, ne maradj a szrban, jobbat erdemelsz, ne javitsd meg, vegyel masikat es a gyerekeink ebben nonek fel, addig ez a vilag egyre csak korcsosulni fog.
Szamomra meg mindig az az ertek ha ket ember kitart egymas mellett akkor is ha szive szerint lepni egyszerubb lenne. Amikor a gyerekek nevelesere szovetkezunk akkor nem lehetnek egyik felnek sem onzo szerelmes onmegvalosito almai egy masik vilagrol ahol nincsenek is gyerekei csak o van es a szerelem/hobbi/munka/szabadsag.
Orok balanszirozas ez es valoban nagyon nehez jol csinalni, de ezt a peldat viszik tovabb a gyerekeink. Az enyeim pl mar kiskoruk ota kapjak a sulykolast h azzal h valamit valasztasz, valami masrol lemondasz amit valaszthatnal, de egyszer donts es allj ki a dontesed mellett. Nem valasztgatunk es dontogetunk.Remelem ezt majd a parkapcsolataikban is hasznalni tudjak mire odaerunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!