Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a teendő, hogy az ex új gyereke ne kerüljön a nevemre?
Több, mint fél éve külön élek hivatalosan az exemtől, de papíron házasok vagyunk és még nincs beadva sem a válás.
Ő most 3 hónapos terhes (természetesen nem tőlem).
Mi ilyenkor a procedúra?
Apasági vizsgálatot kérhetsz, ha megszülte a gyereket.
De ha nyilatkozik, hogy nem te vagy az apja és az igazi apa a nevére veszi akkor nincs teendőd. Elvileg. Mert a házassági papír bekavarhat.
Első lépés: villámgyorsan válj el!
Második lépés: miután a gyerek házasságban fogant, így a nevedre fog kerülni, úgyhogy intézzétek, hogy lekerüljön a nevedről. Ez időben és pénzben is sokba fog neked kerülni, de sajnos a gyerek nálatok is nagyobbat szív.
Soha nem értettem, hogy tudnak emberek ilyen rendezezlenül élni, de ez csak az én magánvéleményem.
"El kell válni minél előbb, mert ha hivatalosan még hozzád tartozik akkor a baba a te nevedre lesz anyakönyveztetve. "
Ez igy van sajnos. Azonnal intézkedj!
Mi abban a rendezetlen, hogy az exnek új kapcsolatból fogant egy gyermeke?
Miért szívna a gyerek?
Kérdező, a vàlàst gyorsan intézzétek, szerintem ha hitelt érdemlően tudod bizonyítani, hogy fél éve nem élsz vele, a pàrja tesz apasàgi nyilatkozatot, akkor esetleg megússzàtok a procedúràt, bàr apànak a jog ugye azt tekinti akivel a fogantatàskor hàzassàgban volt a nő.
Ezt elkerülni csak akkor tudod, ha elváltok és ők meg gyorsan összeházasodnak.
Ha nem, akkor mindenképpen a te nevedre kerül a gyerek és a megszületése után tudsz indítani egy úgynevezett apaság vélelmének megdöntése iránti pert. Ha az lezajlott, akkor lekerül a nevedről és az apja tehet apasági nyilatkozatot-addig nem.
Köszönöm a gyors válaszokat.
Ilyesztően hangzik, főleg hogy senki se biztos abban, hogy az új gyereket az apja a nevére akarja venni...
Kedves 3-as. Egyetértek veled, én sem értem az exemet és engem is megőrjít ez a káosz... Csinál, amit csinál, de hogy én szívok vele, az már nem mindegy
7-es! Ebben a helyzetben az a rendezetlen, hogy az ún. ex jelenleg még nem is ex, hanem házastárs.... közben meg gyereket vár valaki mástól... aki talán a nevére sem hajlandó venni majd (egyszer valamikor a távoli jövőben) a gyereket, aki már javában úton van.
Ha szerinted itt minden oké, akkor nem hiszem, hogy bennem van a hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!