Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hol és hogyan kell bejelentenem, ha az exem nem fizeti a gyerektartást? Mennyi idő után érdemes bejelenteni?
Az exedet kérdezted már miért nem fizet?
Nem lehet, hogy "csak" átmeneti anyagi gondjai vannak?
Amúgy a bíróságon kell bejelenteni.
Fizetési meghagyást? A gyerektartásdíjat ítélettel vagy végzéssel lehet megállapítani, nem hoznak rá fizetési meghagyást.
Ez csacskaság.
Az ítélet vagy a végzés természetesen, ugyanúgy végrehajtható, mint a fizetési meghagyás (sőt, ha már volt ítélet vagy végzés, csak végrehajtással lehet kérni az elmaradt tartásdíjakat), ez a végrehajtás lehet közvetlen letiltó végzés kibocsátása iránti kérelem vagy más is.
egy ügyvéd
06.30. 13:33-as vagyok.
Az ügyvédnek üzenem,hogy nem "csacskaság" a fizetési meghagyás, épp 2 hónapja intéztem,mivel a volt férjem nem fizet.Jogerős bírósági ítélettel be kellett mennem a bíróságra,ott fizetési meghagyást kellett beadnom,7 példányban.Fel kellett tüntetnem rajta az elmaradt összeget és rá kellet írnom,hogy visszamenőleg és folyamatosan is kérem.Rá kb 3 hét múlva már kaptam is levelet az önálló bírósági végrehajtótól,és elküldte nekem is és a férjemnek is a végrehajtási lapot.Jelenleg folyik a végrehajtási eljárás.
Tehát nem csacskaság.Így kell intézni a dolgot.
21:11-es: amiről te írsz, az a közvetlen letiltó végzés kibocsátása iránti kérelem és igen, 7 példányban kell beadni.
Az nem fizetési meghagyás, ha lehet, ne keverjük a fogalmakat.
21:11 vagyok.
Nem, NEM letiltó végzés,mivel a volt férjem nem dolgozik évek óta,azaz nincs miből letiltani,tehát végrehajtást kértem,melynek első lépése a fizetési meghagyás benyújtása.
Tehát fizetési meghagyás,de a témát lezárhatjuk,hülye nem vagyok,olvasni is tudok.Az A4-es nyomtatvány fejelése a következő: Fizetési meghagyás.
Majd lent folytatódik: adós neve stb...
De a legegyszerűbb,ha a Kérdező bemegy arra a bíróságra,ahol az ítéletet hozták,és ott megkérdezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!