Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Két év házasság után hogyan kerülhető el, hogy a saját külön bankszámlámon lévő saját fizetésemből keletkezett megtakarításom teljes összege a saját tulajdonom maradjon válás esetén?
A háztartásfenntartó én voltam.
Az autó fenntartója én voltam.
A lakás az én tulajdonom.
Közös hitel nincsen.
Gyerek nem született.
Az esküvőt én fizettem.
Az esküvőre ajándékba kapott pénzből bútorokat vásároltunk (kb. 1 M Ft értékben), azok maradtak nálam.
Egyszerre két munkahelyen dolgoztam, a jövedelmemből keletkezett megtakarítást szeretném megtartani.
"Hogyan kerülhető el,...hogy....a saját tulajdonom maradjon?"
Egyszerű. Add oda neki.☺
9-es: "Egyet lehet tenni, időben házassági szerződést kell kötni, ott lehet lepapírozni, hogy nincs közös kassza, mindenkinek a különvagyona, amit saját számlán félretesz. De a válás alatt erre már nyilvànvalóan nincs lehetőség."
Csak hogy pontosítsuk a dolgokat, házassági vagyonjogi szerződést bármikor lehet kötni a házasság ideje alatt, akár válás előtti napon is. Az egy másik kérdés, hogy a házastársad hajlandó-e aláírni egy olyan szerződést, ami őt anyagilag kedvezőtlenebb helyzetbe hozza, mintha nem lenne szerződés.
Ha a válás ellenére is normális kapcsolatban vagytok, akkor valószínűleg meg tudtok állapodni a vagyonmegosztásról, elrendezitek egymás között. Ha nem tudtok megállapodni, akkor a bíróság fog dönteni, és ahogy az előttem szólók is írták, akkor a házasság alatt szerzett minden vagyon 50-50%-a illeti a feleket.
Ha ennyire nem tudsz fogalmazni, akkor a bíróságon is gondjaid lesznek.
Azt írod, a bútorok nálad maradtak, vagyis már megtörtént a szétköltözés. A bíróság innentől nézi a közös vagyont, tehát azt a pénzt már nem tudod eltüntetni, ami a szétköltözéskor a számládon volt. A férjem volt felesége is hónapok óta gyűjtögetett magának egy külön számlára, persze a tárgyalásra eltüntette a pénzt, de a bíróság bekérte a számlakivonatokat egy évre visszamenőleg.
Nem értem, miért van lepontozva az, aki ötleteket ad a pénz mentésére. Még ha hülyeséget is. Ha valóban úgy van, ahhoz a kérdező írja, a házastársa semmivel nem járult hozzá kettejük életéhez. Kíváncsi vagyok, ha veletek tolnának így ki, akkor is ragaszkodnátok-e a törvényhez, hogy mennyire nagyon úgy igazságos, hogy a pénzetek a házastársnak menjen, még ha egy lusta dög is.
Kérdező, ajándékozd megbízható rokonnak.
18: azon mit nem értesz, hogy egy évre visszamenőleg bekérik a pénzmozgásról az adatokat? Bírósági végrehajtónál dolgozok...
Amibe én szakmailag belelátok, hogy 90%-ban ennek az az elözménye, hogy a 40+ kappan azt hiszi, hogy a 20 éves lányka őszintén szereti. A kislány kényelmesen kitartatja magát a fősuli végéig, van hol lakni, fizeti a férje a tandíjat, az utazásokat nyáron, és minden szeszélyét. Aztán elkezd dolgozni, és lelép egy 15 évvel fiatalabb kezdő irodistàval, akit felszedett a kávézóban.
A 40+ férje meg hirtelen megvilágosul, hogy mocskosul kihasználta, és nem a szottyadt teste vonzotta, hanem a vastag bankszámla.
De amikor esküvő előtt figyelmeztetik a barátai és a rokonai, akkor kikéri magának, ő nekik nem kell házassági szerződés, mert érte meg van őrülve a barátnője, és örökké együtt lesznek.
Valahogy érzem, hogy én nem fogok erre a sorsra jutni, és nem csak azért, mert csóró vagyok. 😆
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!