Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Két év házasság után hogyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Két év házasság után hogyan kerülhető el, hogy a saját külön bankszámlámon lévő saját fizetésemből keletkezett megtakarításom teljes összege a saját tulajdonom maradjon válás esetén?

Figyelt kérdés

A háztartásfenntartó én voltam.

Az autó fenntartója én voltam.

A lakás az én tulajdonom.

Közös hitel nincsen.

Gyerek nem született.

Az esküvőt én fizettem.

Az esküvőre ajándékba kapott pénzből bútorokat vásároltunk (kb. 1 M Ft értékben), azok maradtak nálam.

Egyszerre két munkahelyen dolgoztam, a jövedelmemből keletkezett megtakarítást szeretném megtartani.

2018. okt. 1. 11:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
59%
Szépen lassan apránként kiveszed a pénzt, odaadod megbízható személynek, elrejted, elásod, amelyik szimpatikus. Lényeg hogy ez több részletben történjen. De nyithatsz külföldi bankszámlát és beteheted oda, azt nem ellenőrzik, csak ne utalással tedd rá a pénzt. Csak okosan!
2018. okt. 1. 12:17
 12/21 anonim ***** válasza:
97%

"Hogyan kerülhető el,...hogy....a saját tulajdonom maradjon?"

Egyszerű. Add oda neki.☺

2018. okt. 1. 12:21
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

9-es: "Egyet lehet tenni, időben házassági szerződést kell kötni, ott lehet lepapírozni, hogy nincs közös kassza, mindenkinek a különvagyona, amit saját számlán félretesz. De a válás alatt erre már nyilvànvalóan nincs lehetőség."

Csak hogy pontosítsuk a dolgokat, házassági vagyonjogi szerződést bármikor lehet kötni a házasság ideje alatt, akár válás előtti napon is. Az egy másik kérdés, hogy a házastársad hajlandó-e aláírni egy olyan szerződést, ami őt anyagilag kedvezőtlenebb helyzetbe hozza, mintha nem lenne szerződés.

Ha a válás ellenére is normális kapcsolatban vagytok, akkor valószínűleg meg tudtok állapodni a vagyonmegosztásról, elrendezitek egymás között. Ha nem tudtok megállapodni, akkor a bíróság fog dönteni, és ahogy az előttem szólók is írták, akkor a házasság alatt szerzett minden vagyon 50-50%-a illeti a feleket.

2018. okt. 1. 12:46
 14/21 anonim ***** válasza:
68%
Valahogy az az érzésem, hogy ez nem lesz békés válás.
2018. okt. 1. 12:55
 15/21 anonim ***** válasza:
22%
érdekes
2018. okt. 1. 14:07
 16/21 anonim ***** válasza:
86%

Ha ennyire nem tudsz fogalmazni, akkor a bíróságon is gondjaid lesznek.

Azt írod, a bútorok nálad maradtak, vagyis már megtörtént a szétköltözés. A bíróság innentől nézi a közös vagyont, tehát azt a pénzt már nem tudod eltüntetni, ami a szétköltözéskor a számládon volt. A férjem volt felesége is hónapok óta gyűjtögetett magának egy külön számlára, persze a tárgyalásra eltüntette a pénzt, de a bíróság bekérte a számlakivonatokat egy évre visszamenőleg.

2018. okt. 1. 15:07
 17/21 anonim ***** válasza:
54%
apránként leveszed, aztán azt hazudod elittad, eljátszottad, ezért akar a nő válni :) tényleg elmész 1-2x kaszinóba, elversz 30-40ezret. Fél év mire a bíróságra kerül az ügyed, szerezze vissza a dög onnan ahonnan tudja. sajnálom pajtás, átérzem a helyzeted. Te otthont teremtettél, az meg élvezte, aztán vinné a munkád gyümölcsének a felét, ill gondolom félre is durrantott. Ilyenek ezek... Egyébként meg a bíróság sem hülye, 2 év együttélés után nem fogja neki ítélni a felét, főleg ha házasság előttről is van vagyonod, lesüt róla, hogy érdekházasság a másik fél részéről...
2018. okt. 1. 16:26
 18/21 anonim ***** válasza:
53%

Nem értem, miért van lepontozva az, aki ötleteket ad a pénz mentésére. Még ha hülyeséget is. Ha valóban úgy van, ahhoz a kérdező írja, a házastársa semmivel nem járult hozzá kettejük életéhez. Kíváncsi vagyok, ha veletek tolnának így ki, akkor is ragaszkodnátok-e a törvényhez, hogy mennyire nagyon úgy igazságos, hogy a pénzetek a házastársnak menjen, még ha egy lusta dög is.

Kérdező, ajándékozd megbízható rokonnak.

2018. okt. 1. 21:35
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

18: azon mit nem értesz, hogy egy évre visszamenőleg bekérik a pénzmozgásról az adatokat? Bírósági végrehajtónál dolgozok...

Amibe én szakmailag belelátok, hogy 90%-ban ennek az az elözménye, hogy a 40+ kappan azt hiszi, hogy a 20 éves lányka őszintén szereti. A kislány kényelmesen kitartatja magát a fősuli végéig, van hol lakni, fizeti a férje a tandíjat, az utazásokat nyáron, és minden szeszélyét. Aztán elkezd dolgozni, és lelép egy 15 évvel fiatalabb kezdő irodistàval, akit felszedett a kávézóban.

A 40+ férje meg hirtelen megvilágosul, hogy mocskosul kihasználta, és nem a szottyadt teste vonzotta, hanem a vastag bankszámla.

De amikor esküvő előtt figyelmeztetik a barátai és a rokonai, akkor kikéri magának, ő nekik nem kell házassági szerződés, mert érte meg van őrülve a barátnője, és örökké együtt lesznek.

Valahogy érzem, hogy én nem fogok erre a sorsra jutni, és nem csak azért, mert csóró vagyok. 😆

2018. okt. 2. 06:08
 20/21 A kérdező kommentje:
A kérdés pontosan úgy hangzott volna, hogy "Két év házasság után hogyan kerülhető el, hogy a saját külön bankszámlámon lévő saját fizetésemből keletkezett megtakarításom teljes összege NE a saját tulajdonom maradjon válás esetén" azaz ne nyúlja le azt is a felperes. Annak ellenére hogy elírtam a kérdést mindenki megértette. Köszönöm a válaszokat. Tanulságos a saját bőrömön megérezni, hogy a szerelem és az anyagi dolgok két teljesen külön dolog...
2018. okt. 2. 07:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!