Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Anyagi konfliktus, hogy lehet kezelni?
5 éve váltunk. Az ok: szeretőt tartott.
Akkor megítélt a bíróság egy x összegű gyerektartàst, a két közös gyerek után. Ez a volt férjem akkori fizetésének a 40%-a.
A családi ház az èn örökségem, tehát neki nem járt semmi, értelem szerűen mi maradtunk.
Azóta újra férjhez mentem. Jobb munkahelyem van. A férjem is előre lépett. Született közös gyerek, így járnak a nagycsaládos kedvezmények. (Adö, csp, stb.)
A volt férjem egyre többször hisztizik, hogy miatta élünk jó anyagi körülmények között, és hogy nem igazság, hogy nekem járnak a kedvezmények a 3 gyerek után. Nekik tervben van egy gyerek, de ők egy gyerekre kapnak majd kedvezményt. Gyerektartás csökkentésre sincs esélye, mert az elmúlt években nőtt annyit a fizetése, hogy a mieinkre eső 2/3-ad is ugyanannyi lenne, mint amit most fizet.
Most vettek lakást, hitelre. Mi most adtuk el a testveremmel anyànk hàzát, amiből több millió marad (adózàs után is.) Gondolom, ez lehet a katalizátor, hogy ennyire elkezdett hàborogni.
Sajnos a gyerekeken csattan az ostor, ők hallgatják, hogy miattam és miattuk élnek ennyire rosszul, ezért nem jutnak előre. Persze a szokásos bezzeg anyád dőzsöl a gyerektartásból, mereszti a p.jàt a hitel mentes házban, stb.
Hogy lehetne megoldani ezt a konfliktust úgy, hogy legalább az eddigi közömbös, udvarias hangnem fenntartható legyen? Most az exem és a baràtnője szemében is én vagyok a világ szemete. Viszont bennem is gyűlik az indulat. Mikor elváltunk, mert ők felrúgtak mindent a szerelemért, őket se érdekelte, hogy hónapokig milyen szorult helyzetben voltunk a gyerekekkel.
Ne haragudj, de nem győztél meg az érveléseddel. :) Nyomod itt, hogy neked milyen jó, újra és újra, közben meg csak azt nézed, velük mi van. Gondolom azt is a gyerektől tudod, hogy az exedék gyereket terveznek.
Az meg hogy te minden utadba akadó pasinak pottyantasz 1-2 gyereket, téged minősít. Biztos nagyon boldog vagy, de én azért megkérdezném a gyerekeidet is, hogy milyen pótapucival, pótanyucival, féltestvérekkel, kuszaságok között élni az életüket.
Magyarázd meg neki, hogy hoába lesz esetleg meg 1 gyereke, és így összességében 3, akkor is csak 1-et fog nevelni. A 3 gyerekes adokedvezmenyre az jogosult, aki 3 vagy több gyermeket NEVEL, és nem csak rendelkezik vele. Az hogy fizeti a gyt-t, nem egyenlő a neveléssel. Te nem csak pénzt forditasz rájuk, hanem az idődet, energiadat is. Mostmar nagyobbak, de mikor kisebbek voltak te hoztad vitted iskolaba, orvoshoz, ápoltad őket, szereztél be rájuk minden szükseges dolgot, főzöl, mosol rájuk, tanulsz velük és meg sorolhatnám. Szoval neked munka utá
n meg volt egy csomó dolgod, míg ő élte a kényelmes életét munka után az új nőcivel, a láthatáskor találkozott a gyerekeivel aztan ennyi.
Ő csak a pénztöbbletet latja ebben, azt, hogy ez milyen kötöttségekkel jár, mennyi munkaval, azt már nem. Kivancsi lennék, hogy forditott esetben egyedülálló apukaként hogy vette volna az akadályokat.
64%-os, te ritka primitív vagy. Minden szembejövőnek potyogtatja a gyerekeket? Miről beszélsz? Mindkétszer házasodott, és magyarázd már el, hogy az miért minősiti, hogy új életet tudott kezdeni? Talán le kellett volna huznia a rolot, mert az exferje felrekefélt és lelépett az új nőhöz? A csonkacsaládról és féltestvérekről szintén nem a kérdező tehet, tekintve hogy a kedves exférj rúgta fel a házasságukat.
Kifelé mutogat, elhiszem, hogy neki ez rossz de a saját élete rajta múlik.
Ha ebben látja a megoldast, hogy a te hibád akkor csak elfogadni tudod.
Te is engedd el őt, ha valóban boldog vagy, akkor jó, hogy így történt, felesleges rá mutogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!