Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Rá lehet-e valahogy kényszerít...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rá lehet-e valahogy kényszeríteni a volt feleségem a közösen használt lakás természetbeni megosztására, ha az lehetséges?

Figyelt kérdés

Válófélben vagyunk, a lakás 70%-ban az én tulajdonom, de mivel elég nagy kényelmesen meg tudnánk oldani, hogy ki mit használjon. Van két fürdőszoba, külön szobák, stb. A feleségem viszont mindent telepakolt a kacatjaival és hiába kérem, hogy válassza ki melyik fürdőszobát, hálót, stb. akarja használni, nem hajlandó elvinni onnan a cuccait, mondván a lakás még közös. Így viszont pokol az együttélés, amit persze ő élvez, de én szeretném, ha minél kevesebb közös pont lenne most már az életünkben.

Hogyan lehetne elérnem, hogy ne akarjon mindent használni a házban, hanem osszuk meg a helyiségeket?

2010. jún. 22. 08:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Mikor nincs otthon pakold át a cucait és a saját részedre szerelj zárakat, és próbáld elkerülni,

bármit tesz mond ne kezdj vittatkozni csak kész tényként közöld vele hogy kifizeted és készüljön a költözésre, ne lássa rajtad hogy bármilyen formában érdekled.

2010. jún. 22. 19:59
 12/13 anonim ***** válasza:

A saját fürdöszobádat, szobádat zárd be, szereltes fel esetleg komolyabb zárat. Elötte azonban közöd, hogy pl. júl 1-töl igy lesz a lakás megosztva, hogy tudjon róla.

De a biróságon kérheted, hogy a vagyonmegosztásig ideiglenesen igy legyen a lakás felosztva - akkor határozatba veszik, igy van hivatalos papirod is.

2010. jún. 27. 21:38
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
A következő tárgyaláson a végleges vagyonmegosztási perig kérj ideiglenes lakáshasználati jogot. Itt megítélik, hogy a lakás mely részét ki használhatja. Talán ez úton tartja magát az ítéletben előírtaknak. Én mondjuk nem készülnék ki ha a volt párom telerakosgatná a cuccait az én fürdőszobámba. Dobáld bele egy zacskóba,ha annyira zavar aztán add a kezébe. Előbb-utóbb csak megunja.
2010. jún. 28. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!