Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Rá lehet-e valahogy kényszerít...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rá lehet-e valahogy kényszeríteni a volt feleségem a közösen használt lakás természetbeni megosztására, ha az lehetséges?

Figyelt kérdés

Válófélben vagyunk, a lakás 70%-ban az én tulajdonom, de mivel elég nagy kényelmesen meg tudnánk oldani, hogy ki mit használjon. Van két fürdőszoba, külön szobák, stb. A feleségem viszont mindent telepakolt a kacatjaival és hiába kérem, hogy válassza ki melyik fürdőszobát, hálót, stb. akarja használni, nem hajlandó elvinni onnan a cuccait, mondván a lakás még közös. Így viszont pokol az együttélés, amit persze ő élvez, de én szeretném, ha minél kevesebb közös pont lenne most már az életünkben.

Hogyan lehetne elérnem, hogy ne akarjon mindent használni a házban, hanem osszuk meg a helyiségeket?

2010. jún. 22. 08:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
77%

A természetbeni megosztást nagyon nem ajánlom (úgyis összeakadtok a lakásban és egymás agyára fogtok menni,ha erre hajlamotok van (lsd.Rózsák harca című filmecske, mi lenne, ha egy nap hazaérsz az új barátnőddel?

Osszátok meg fizikailag. Ha ház, akkor biztos találtok egy megoldást, két bejárattal ésmindenki élheti a maga életét. Ez minden tobábbi nélkül hivatalosan is megoldható, bejegyeztethető

2010. jún. 22. 08:42
 2/13 A kérdező kommentje:
Külön bejárat nem megoldható, én elköltözni nem akarok, mert ott van az irodám is, és ha én mennék el, akkor az jogilag igen rossz helyzetbe hoz. Ha meglesz a vagyonközösség megosztás, valószínűleg ki tudom majd fizetni és el kell hogy költözzön, de addig kellene valami megoldás, mert jelenleg az a célja, hogy teljesen kicsináljon.
2010. jún. 22. 08:45
 3/13 anonim ***** válasza:
Az hogyan van hogy 70% a részed?
2010. jún. 22. 08:48
 4/13 anonim ***** válasza:
Bírósági uton nem lehetne kérni a lakáshasználat megosztását?
2010. jún. 22. 08:49
 5/13 anonim ***** válasza:
85%

Miért ne lehetne 70%-a? Minden megállapodás kérdése.

Én ugyan nő vagyok, de én megmondanám,hogy kap 3 napot,hogy elpakolja a dolgait, megmondanám, hogy ez a szoba és fürdőszöba az övé (te ismered, ha tudod, hogy egyből a másik kell neki, akkor ajánld fel először fordítva mint ahogy szeretnéd) és ha a 3nap után ott cuccokat találsz, akkor azok mennek a pincébe/garázsba/zsákba a kertben......

2010. jún. 22. 08:52
 6/13 anonim válasza:
100%
Semmiféleképpen ne költözz el,mert azt akarja elérni.Én nő vagyok,de az ilyet nem szeretem.Pakold ki a cuccait,zárdd be az ajtot.Légy erélyesebb.Ha meglesz a vagyonmegosztás ő fog menni bird ki valahogy muszály.Nálunk mikor vettem a házat az örökségemből a két gyerekre irattam haszonélvezet van rajta csak Kedves férjem ha elakar menni annyit tud vinni amennyit hozott azaz semmit.Biztos van jo barátod vagy rokonod beszéljen vele,vagy kizárod zaklatás cimén,mert ahoz viszont nincs joga.
2010. jún. 22. 09:02
 7/13 A kérdező kommentje:

A 70% amiatt van, mert a ház árában benne van az örökségem is, de ennek nincs jelentősége, hiszen neki is van tulajdonjoga, ide van bejelentve stb.

Én csak egyszerűen nyugalmat szeretnék, amíg hivatalosan is le nem zárulnak a dolgok, de így elég nehéz, hiszen mindenben ott tesz keresztbe ahol csak tud. Állhatnék bosszút, tehetném az ő aljas módszereit, kavarásait, de ez nem az én stílusom. Nekem bőven elég az, hogy túlságosan telhetetlen és most látom szenvedni attól, hogy nem pénzelem tovább. Viszont ezt a dolgot meg szeretném oldani és nem akarok semmi törvénytelent elkövetni és azt sem akarom, hogy fordítva süljön el valami.

2010. jún. 22. 09:20
 8/13 anonim ***** válasza:
Próbáld meg Te kikészíteni őt. Vigyél fel nőt, csinálj kupit stb:D majd megunja
2010. jún. 22. 10:38
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

nem értem, hogy miért kéne egyikőtöknek kikészíteni a másikat, x évig együtt éltetek, elvileg szerettétek egymást, akkor, most miért nem lehet leülni egy vacsora mellett és megbeszélni a dolgokat...valamelyikőtök fizesse ki a másikat, az meg költözzön

főzz neki egy vacsorát vagy vidd el étterembe és beszéljétek meg, hogy békésen váltok...

2010. jún. 22. 10:52
 10/13 A kérdező kommentje:

Nem a kikészítés a célom, ezzel ő próbálkozik. Ráadásul pont hogy én szeretnék normális körülmények között lakni és ő hagy kupit állandóan.

Megbeszélni vele nem lehet semmit, állandóan azt mondja, hogy majd a bíróság eldönti. Én ki tudnám fizetni (nem könnyen, de össze tudnám szedni családi segítséggel) és szeretném is hogy elköltözzön, de ő nem akarja feladni az eddigi életvitelét és ezért időhúzásra játszik.

2010. jún. 22. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!