Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak: ti aláírnátok egy ilyen házassági szerződést?
A ti részetekről a vagyonmentés szokott a legfontosabb szempont lenni, és ez a legfontosabb ellenérv a házassággal szemben.
Nőként a házassággal szemben az az érvem, hogy nem akarok gyereket, mert nem akarok egyedülàlló szülő lenni.
De akkor benne lennék, ha előre aláírjuk, hogy mindegy, milyen okból válunk, a gyerek az apànàl marad. Két hetente hétvégén làthatàs, és 25 ezer a gyerektartás. Tehát csak a szokàsos, annyi a különbség, hogy apa marad a gyerekkel, és kibúvó nincs.
Kíváncsi lennék, hogy ha ez elterjedne, akkor hány apuka cserélné fiatalabbra két éves gyerek mellett a feleségét, és hány 20 éves kiscsaj futna a házas emberek után, ha vinné magával a gyereket.
Tegyük fel, hogy jogilag van ilyenre lehetőség, bár nem vagyok benne biztos. De én simán bevállalnám és aláírnám, nem ijednék meg attól, hogy egyedül neveljem fel saját gyermeke(i)m. Még gyerektartást se kérnék, egyetlen fillért sem, GYED-re is nagyom szívesen mennék, 2-3 éves kora között meg 4 órába mennék csak vissza dolgozni. Anyuka láthatását nem korlátoznám, bármikor láthatná, aludhatna nála, amikor csak akarja.
De azért elméleti oldalról nézve nem tetszik a szerződés, mert mégis milyen anya az, aki elhagyná a saját gyerekét. Én nem ilyen nővel szeretnék családot alapítani.
Mondom mindezt válófélben lévő férjként, egy másfél éves gyermek apukájaként. Bennem egy percig fel nem merült, hogy elhagyjam a gyermekem, sőt. Én a végletekig küzdöttem, hogy megpróbáljam megmenteni a házasságom, egyben tartani a családom, de feleségem egy másik férfit választott a család helyett. Nálunk közös gyerekfelügyelet lesz, nagyságrendileg fele-fele időt lesz velem illetve anyjával a gyermekünk. Ez sokkal jobb mindenkinek, mint a hétvégi apaság, anyaság. Egy gyereknek teljes értékű apára és anyára is szüksége van.
0 forint gyerektartással bármikor aláírnám :)
na mit szólsz?
nem kamu és boldog szingli vagyok
legjobb ha 5 gyerekkel hagynál ott, bár kétlem, úgysem lenne szíved
de ha mégis akkor azokból ember lenne :)
ez egy óriási nagy szemétség.
jóformán egy "szabadulás a börtönből" monopoly kártya, ami azt mondja, hogy lehetek baromi rossz férj, nekem veszteni valóm nincs.
neked meg tűrnöd kell minden megaláztatást, mert bármikor elveszítheted a gyermekedet.
ha ki akarsz tolni vele, akkor felcsináltatod magad mással és akkor nem ő lesz a gyerek apja
ez baromi nagy szemétség és önzőség a gyerekkel szemben. Én imádom a fiamat, de nem választanám el az anyjától, hiába őrülnék meg nélküle
hozzáteszem az egyik legjobb ötlet innen..
megveszek a felelősségért :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!