Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan kaphatnám meg a lakásha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kaphatnám meg a lakáshasználati díjat?

Figyelt kérdés
A volt feleségem kizárólagos használati joggal rendelkezik a közös ingatlanunkkal,hitel is van rajta aminek a felét fizetem a gyerektartás mellett,csak most olvastam a lakáshasználati díjról és jó lenne tudni,hogy hogyan kérhetem,mekkora összeg kb.,ha példával el tudja valaki magyarázni akkor átszámolom és előre is köszönet!
2010. jún. 18. 01:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Érdekelne mit mondtak,mi a megoldás.Az biztos hogy ha nem adja el váláskor és nem akkor osztoztok te már csak rosszul járhatsz.A lakás értéke mindig az aktuálisnak a fele lesz,szóval ha ingatlanpiac vagy állapot miatt csökken milliókat akkor a csökkent értéknek a fele illett.Mindig az aktuális.Felháborít hogy egyesek miért írták neked hogy miért kell a lakás fele,habár ezt már írtam.Én is nő vagyok és el is váltam,gyerekem is van.Nem volt hová költöznöm,csak albérletbe de eszembe sem jutott más vagyonán csücsülni.Mivel nekem semmim sem volt,válásnál is tisztában voltam vele hogy mindenkit a saját tulajdona illett.És akkor főként,hiszen lezárunk valamit,az azt jelenti hogy anyagilag egyáltalán sem lesz közünk egymáshoz ,nem csak kapcsolatban nem.A jóhiszeműséged ki is használta ez a nő,utólag már kitenni sem tudod a tulajdonodból,jóformán semmit sem tudsz tenni.Aljas dolog a részéről,nyilván kényelmes neki a másik vagyonába ülni mint a saját tulajdonában.Mindenképp kérd jogász segítségét,mert ők biztos hogy számtalan hasonló helyzettel találkoztak már.De olyat is hallottam már hogy valaki a gyerektartást nem igényelte a lakásért.Ez is megoldás,igaz közel sem fogsz annyi gyerektartást fizetni mint a lakás értéke,de akik ebben egyeznek meg ott a volt férjnek ez jó megoldás volt mert volt másik lakása.
2010. júl. 18. 12:11
 12/12 A kérdező kommentje:
A panasznapon annyit tudtam meg,hogy a lakáshasználati díj az járna nekem.A válási papírba az van írva,hogy nem igénylem a lakáshasználati díjat mivel peren kívül szeretnénk értékesíteni a házunkat.Nos a terv is az volt hogy én váltom ki őt,már az értékbecslésnél tartottunk amikor észlelték,hogy ketten szereplünk a tulajdoni lapon és őt is be kellett volna vonni az én hitelügyintézésembe,de ő jót nevetett és elállt a dologtól.Így nem tudtam őt kiváltani,eladni ő nem akarta és örvendett neki,hogy ezt kizárólag ő használhatja.A bíróságon az illetékes azt mondta,hogy mivel ez a peren kívüli ingatlan értékesítés meghiúsult én igényt tarthatok a lakáshasználati díjra.Viszont nem vagyok nyugodt mert nem tudom az mekkora összeg,az is nyugtalanít,hogy erről nincs papírom,és úgy érzem itt az idő múlása nem nekem dolgozik.Bíróságon javasolták a közös tulajdon megszűntetését habár annak 6% az induló költsége ami számomra nagy összeg így egyben.Most már kezdem érezni,hogy egyedül kevés leszek ehhez a dologhoz és keresnem kell egy ügyvédet aki segít ebben nekem.
2010. aug. 11. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!