Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ti hogy oldanátok meg békésen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti hogy oldanátok meg békésen az alábbi helyzetet?

Figyelt kérdés
28 éves nő vagyok, egy rossz házasságban élek és van 2 gyerek is. Válni akarok, nemrég elég komolyan elhatároztam és azt hittem, a férjem megérti, de nem. Ő sehova nem akar menni. Albérletben élünk, ami amúgy az én nevemen van. Én itt akarok maradni, ide irattam a gyerekeket óvodába és bölcsibe és nem is akarom kitenni őket annak, hogy egyszerre költözés is és apa se lenne. Azon már túl vagyok, hogy a gyerekeknek család kell, mert nem ilyen. A férjem türelmetlen, nagyon sokat kiabál, újonnan durva is, megszorítja a 3 éves karját meg hasonló dolgok. Olyan szinten negatív, hogy ha rossz passzban kelt fel, akkor mindenkin érződik a feszültség. Egyébként sokszor mást se tud csinálni, csesztet mindenért mindenkit. Képes az 1 évessel is kiabálni csak tudnám minek.. Szóval én nem akarok így élni, elmenni nem akar. Ha beadom a válási papírokat, akkor hivatalosan ki tudom rakni? Vagy csak ha kimondják a válást?
2018. jún. 26. 13:30
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Minden választ köszönök!

Elrontottam, hogy nem is ismertem meg igazán, amikor babát terveztünk. De utólag már mindegy, a múlton nem lehet változtatni, menni kell előre.

Ha a válási papírokat se veszi elég komolyan, a főbérlővel fogok beszélni.

2018. jún. 26. 19:49
 22/25 anonim ***** válasza:
0%

Én csak azt nem értem...és bocsj az offért: hogy minek vállaltál egy olyan embernek gyereket akinek 0 vegzettsége?

Hogy utána egyedül tarthasd el őket?

2018. jún. 27. 10:37
 23/25 anonim ***** válasza:
65%

#22, attól, hogy nincs végzettsége, meg nem volt munkanélküli. Sok ismerősöm van, akinek nincs, vagy csak érettségije van, amivel kb. kitörölheti, aztán mégis normálisan meg tudnak élni, van aki más diplomás társánál jobban keres.

Nem értem miért ezt kell kiélezni, semmi köze a problémához.

2018. jún. 27. 11:47
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, a bíróságokon július 15-től augusztus 20-ig ítélkezési szünet van, ezt vedd figyelembe. ha sügősen be is adod a keresetet, a tárgyalás kitűzéséről is már valószínűleg csak nyár végén, ősz elején fognak értesíteni. Így szerintem a főbérlővel mindenképp beszélj, a bérlemény használati jogosultsága független a válásotoktól, ha a te neveden van és ebben a tulaj is partner, akkor egy ésszerű határidő kijelölésével szólítsátok/szólítsa fel távozásra. Beadni a keresetet a legegyszerűbben úgy tudod, ha a panasznapon jegyzőkönyvbe diktálod, ekkor papírmunka sincs vele és a bírósági fogalmazó írja meg gyakorlatilag a jegyzőkönyv alapján helyetted, ez bónusz tök ingyen van, első lépésnek bőven elég. A következő 2 hétben már csak valószínűleg 2 ilyen panasznap lesz (heti egy van általában és akad, ahol előre időpontot kell foglalni), így az ítélkezési szünet előtt már lehet nem férsz bele, csak majd utána. A tulajjal mindenképpen beszélj, mert a következő pár hónapban még pokollá teheti az életeteket és nem kellene a gyerekeket még ennél is több traumának kitenni. Most ők az elsők, ha a férjed tud menni a szüleihez, akkor ki kell paterolni, beszéld meg a tulajjal, meg fogja érteni. Tárgyalás hónapok múlva lesz, lehet csak késő ősszel, vagy kora télen, attól függ mennyire terhelt az illetékes bíróság, addig nem maradhattok így.
2018. jún. 29. 15:57
 25/25 anonim ***** válasza:
14%

Ne a tulajjal meg a bírósággal támadd le!

Egy 3 műszakos kialvatlan ember, próbáld megérteni.

Értetek is dolgozik, most derült ki, hogy plusz fizetnivalója van (anyósod tartozása).

Nem megfelelő az emberek problémamegoldó készsége, ezért megy tönkre annyi család a hitel miatt.

Rendes tőled, hogy kifizetted volna az anyós hitelét (férjed tud róla?), de ne sértődj meg amiatt, hogy vissza lett utasítva. Beszéljétek át együtt megint, amíg szükséges.

Gyanítom, hogy azért nem engedte visszafizetni az anyós, meg azért várja szobával vissza a fiát,

mert ha befizetnéd, akkor vége lenne az ügynek és nem tudná a fiát újból és újból a szükségesnél jobban is lehúzni a pénzzel.

Szörnyű, hogy önzésből képes a fia mellől elmarni a feleséget.

A férjed a szülein is segít, bár nem lenne kötelező, mert a saját családja jogilag előbbre való.

A szülők meg a saját maguk hibájából kerültek ebbe a helyzetbe; túlvállalták magukat.

Nehogy már emiatt maradj fiatalon egyedül, vagy kapjanak mustohát a gyerekeid!

2018. jún. 30. 18:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!