Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy oldanátok meg ezt a szörnyű helyzetet?
Szakítottunk sok év után az élettársammal,van egy 4 éves kisfiunk.
Hónapokkal ezelőtt történt de még mindig rémálom minden nap a számomra,elveszettnek érzem magam nélküle.
Elég sok időt töltök a kisfiammal,de az örökös depresszió nem akar szűnni,sajnos a gyerek is észreveszi rajtam,türelmem sincs annyi mint azelőtt.
Félek,szorongok és reménytelennek látom a jövőt,olyan érzésem van,hogy egy senki vagyok a párom nélkül,pedig soha nem éreztem így.
Legaggasztóbb a gyerekkel töltött idők,ragaszkodom nagyon hozzá,pedig tudom hogy ebben a lelki állapotban nem tudok most teljes értékű apaként működni.
Lehet jobb lenne ha ritkábban találkoznák vele,de akkor attól félek elhidegül tőlem.
Egyszerűen nem hiszem el milyen gyenge jellem vagyok,ördögi körbe kerültem és nem látom a kiutat.
Járok pszichológushoz 3 hónapja már,nappalra nyugtató,estére antidepresszánst írt fel,szinte semmit nem használt.
Erre ő azt mondta,legalább egy évig kell szedni,csak hát azalatt biztos tönkremegyek,így is fogytam 12 kg-ot,mosolyogni szinte elfelejtettem,mint egy megtört öregember,olyan vagyok.
Ő már éli életét boldogan,szebb mint valaha,már a szemébe is alig merek nézni mikor hozom-viszem a kisfiút.
Próbáltam azóta két nővel is ismerkedni,nem megy,mindenkiben őt keresem,pedig örökre vége köztünk mindennek.
Tényleg nem tudom mi ez velem,ennyire súlyos a depresszióm vagy itt már vmi más személyiség zavar áll fenn nálam?
Ne ismerkedj, csak barátkozz, és próbáld lekötni magad valamivel. Bármivel, ami kikapcsol a világból. Munka, rendezvények, könyv, háziállat...
Ha hosszú távon a gyógyszerekre kárhoztatod magad, annak nagyon rossz vége lehet... Próbálj talpra állni, erőltesd meg magad.
# 4: Akkor te nem pszichológushoz jársz, hanem pszichiáterhez. (Pszichológus nem írhat fel gyógyszert.)
A gyógyszer semmit nem ér önmagában, csak elfedi a tüneteket! Összehasonlításul: életemben két súlyos depressziós időszakom volt. Először pszichiáterhez jártam, antidepresszánst szedtem, mellette terápiáztam. Három hónap alatt alig változott valami. Másodszor inkább egy JÓ pszichológust kerestem, egy szem gyógyszer nélkül, 2 hét alatt kihozott a mély depresszióból, és utána elkezdtük újraépíteni a személyiségem. A nagyon rossz állapot hamar megszűnt, de utána még sok munkát igényelt, hogy tényleg jó kapcsolataim legyenek.
Úgy érzem már nincs bennem annyi erő,hogy valaha is egy hasonló nővel hozzon össze a sors,41 évesen gyerekkel nagyon nehéz.
Az ágyból kikelni is gyötrelmes,a legalapvetőbb dolgokat is óriási nehézségek árán tudom csak elvégezni.
Közben látom ő milyen boldog,szebb mint valaha,mikor hozom-viszem a gyereket,a szemébe is alig merek nézni,egy összeroppant senkit láthat csak bennem.
Őőő... én sem a pszichiátert javasoltam szándékosan, hanem a pszichológust. A tüneteid hátterében valószínűleg nem szervi/genetikai okok állnak, hanem az, hogy nem tudod feldolgozni ezt a helyzetet. Egy pszichológus beszélget veled és segít megoldani a problémákat.
Egy pszichiáter pedig.... felírja a gyógyszereit és viszlát. Szóval pszichológushoz menj, ne pszichiáterhez. Nem ugyanaz a kettő...
Semmiképp ne találkozz ritkábban a kisfiaddal! Szüksége van rád még akkor is, ha rosszkedvű vagy.
A többit az előző válaszolók már elmondták, csak őket tudom ismételni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!