Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válunk a fèrjemmel, ugyanis megcsalt, (egy másik nővel is együtt èlt) ès elhagyott várandósan ès a 3 èves kisfiunkkal. Muszály-e megengednem, hogy a kisfiunkat bemutassa a barátnőjènek, aki ezelőtt sztriptíztáncosnő volt?
A gyermeket nagyon megviseli ez az egèsz,ugyanis az apuka már 4 hónapja meg se látogatta,akkor is csak az egyik tárgyalás miatt jött "haza".Csak ígèrgeti neki mindig,hogy jön hozzá ès persze nem jön.Telefonon hívja viszont a gyermekvèdelmis,a vèdőnő ès a gyerekpszichológus is azt mondta,hogy ezzel csak felzaklatja a gyermeket,mert közben meg nem látogatja.Kiegyensúlyozott,boldog volt a gyermekem,viszont most èjszakánkènt bepisil,sír azèrt,mert azt mondja,hogy tudja,hogy az apja úgyse jön hozzá,elkezdett dadogni,ami inkább akkor jön elő nála ha az apja felzaklatja.A gyermekpszichológus azt mondta,hogy mèg ne vigyem hozzá a gyermeket csak ha nem javul az állapota ès ritka,hogy v.ki ilyen jól kezeli ezt a helyzetet,mint ahogy èn.Azt is mondta,hogy mivel a gyermek fel se fogta mèg,hogy mi törtènik ne is beszèljünk neki arról,hogy az apuka mást szeret,mással van együtt,bemutatni pedig egyáltalán nem szabad mèg a gyermeknek az apuka barátnőjèt.Mondhatom az apukának,hogy ha jön láthatásra ne hozza magával a barátnőjèt addig míg a gyermek ilyen lelkiállapotban van?Èn csak azt szeretnèm hogy minèl kisebb mèrtèkben sérüljön a gyermekem.Nem kitolni akarok apukával,nagyon is rendes vagyok hozzá még ezek után is.
Van aki azt mondja,hogy azok után amit apuka művel korlátozhatják a láthatást is,2 hetente szombat van megállapítva,de felőlem jöhetne a gyermekèhez bármikor.
A kérdésre válaszolva és a leírtakra figyelemmel, én azt mondanám, nem biztos valóban, hogy tanácsos lenne a barátnőnek megismernie a gyermeket mostani körülmények között.
Meg felmerült itt az is, hogy apuka sem látogatja őt, pedig te biztosítod neki a lehetőséget.
Más: az, hogy a nőnek milyen foglalkozása volt, szerintem itt nem számít. Arra kell mindenkinek törekednie, hogy a gyermek jól érezze magát. Ha már testi tüneteket produkál a kicsi, ott komoly, kezeletlen lelki problémák akadtak!
Apukát és az új nőt biztosítani kell arról, hogy nem áll szándékodban visszakapni őt, a gyermek érdekeit tartsátok szem előtt...akinek pedig segítség kell! Ha a lelki sérülései megoldásra találnak, megszűnik a bepisilés és a dadogás is. Apuka pedig úgy oldja meg a látogatást vagy közösen eltöltött időt, hogy ketten lehessen a gyerekével.
Nem egyszerű a helyzet :(.
Az apuka elviheti a gyereket, es nem tilthatod meg neki, hogy a masik novel talalkozzon. Ez nem a gyereknek trauma, hanem neked, te nem birod elviselni es a gyerekkel takarozol.
Az, hogy sztriptiztancos volt, senkit nem erdekel. A birosagot sem.
N
Én is elvált szülők gyereke vagyok. Én utólag annyira bánom, hogy azt hitte anyám, akkor lesz nekem a legjobb, ha kierőszakolja, hogy apám vigyen el, meg látogasson. Hisz nem akart, és ezt én tudtam mert láttam, tök mindegy mit hazudott anyám apám érdekében. Ha anyám nem hazudott volna erről, akkor sokkal előbb meg tudtam volna érteni, hogy apám egy suttyó fax, akinek büdös lett a családosdi, és nem reménykedek évekig teljesen feleslegesen, hogy csalódjak újra meg újra.
A gyereked apja a lehetőségek ellenére sem látogatja a fiát, vagyis sz.rik rá, nem kell neki. Én itt húznám meg a határt, hogy oké rendben köszöntem akkor a részvételt, erre a számlára utalj és felejts el minket. A gyerek miatt. Így most te is hazudsz neki, hogy apuka majd jön érte, apuka is hazudik neki, és a saját lelkében képtelen feldolgozni még, hisz pici ehhez a sok csalódáshoz. Ha apuka nincs többé, és ez egy fix tény lesz, azt könnyebb megemésztenie, mint ennyi ellentmondó eseményt, ami neki lényegében csak csalódás.
Kitartást, én értem, hogy te a legjobbat akarod neki, de az nem az apja. És valószínűleg az apja sem akarja elvinni, sem megmutatni az új nőjének, emiatt amúgy se aggódnék.
" az a nő aki szètszed egy családot "
Nem, a ferjed dontott onkent ugy, hogy mas novel akar elni.
Majd apuka ha akarja látogatja, ha nem nem, erre kár rástresszelned mert ezt érzi meg a gyerek! Különben sem tőled függ hanem az apától, rá pedig nem tudsz hatni. Még bőven lehet bármi, az is hogy észheztér és rendszeresen látogatni fogja. Mindenképp engedd hogy bemutassa az új párjának. A gyerek majd idővel megszokja ezt, a helyzetet, azt is ha nem fogja apuka látogatni. Szépen el kell neki magyarázni hogy mi történik most, ti már nem szeretitek egymást stb... Meg fogja érteni idővel.
Nekem 3 és 7 évesek voltak mikor váltunk, szépen elmondtunk mindent, többször is. Volt olyan hogy a nagyobb megkérdezte apa már mást szeretsz? Biztos az anyja mondott azért hülyeségeket nekik na te ezt ne tedd! Harmadik fél képben sem volt részemről, nem azért váltunk, hanem mert régebben megcsalt az ex amin nem tudtam túljutni 2 év után sem. Felfogták valamennyire hogy mi történik , persze nem teljesen, azóta eltelt több mint 3 év, semmi baj nincs velük. Igaz én első perctől gyakran látogatom őket, mert imádom a gyerekeim, és el nem tudom képzeli hogy tehet olyat egy apa hogy leszarja a gyerekét.
Lényeg hogy ne idegeskedj mert ezt érzi meg a gyerek!
Hülye egy idióta a férjed, - váltam én is, de hát nem a gyerekeimtől.
Ez persze nem segít se rajtad, se a gyereken.
De azért elmesélhetnéd neki, mivel jár ez a viselkedése.
A pszichológus meg nem áll a szakma csúcsán, nyilvánvalóan most is tehetne valamit - ismerem ezt, nem a válás miatt, de hasznosak tudnak lenni.
Jogi értelemben meg semmit nem tehetsz és nem is várhatsz.
Apasági jogtól megfosztani valakit, vagy akár csak eltiltani a láthatástól az nagyon ritka és súlyos dolgok következménye lehet, szóval jobb ha azok nem állnak elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!