Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebben a helyzetben, válási folyamat alatt, súlyos anyagi megkárosítás ellenére mit tennétek?
A történet hosszú időre nyúlik vissza, nem is kezdenék el mindent leírkálni. Lényeg, hogy a sorozatos hazudozások, titkolózások, megkárosítások (anyagi is..) miatt férjemmel éppen válófélben vagyunk, amit ő természetesen nem szeretne.
Karácsony előtt 1 nappal újabb anyagi vonzatú hazugságra derült fény, miszerint volt munkáltatójának tartozik 1,2 millió ft-tal, amit ledolgozhat, amennyiben én kezességet vállalok ügyvéd és közjegyző előtt aláírt szerződéssel, hogy nem fizetés, vagy bármilyen egyéb probléma esetén vállalom a felelősséget férjem magatartásáért és onnantól kezdve ez a bizonyos 1,2 milliós összeg az én fizetésemet és ingatlanom/ingóságaim terhelik..
Ha nem írom alá a papírt, nincs más választásuk (mivel férjemben nem bíznak) rendőrségre és bíróságra viszik az ügyet, sikkasztás gyanúja miatt.
Tudom, hogy sokaknak egyértelmű lenne talán a válasz, de egyszerűen nem tudok a lelkiismeretemmel mit kezdeni, annak ellenére, hogy engem is jelentősen megkárosított. Pénzt a közös életvitelre már hónapok óta nem látok tőle, én fedezem a lakást, a számlákat, az étkezést. Gyakorlatilag mindent. Hagyjam, hogy ezt a helyzetet oldja meg maga, vagy segítsek?
Ti mit tennétek? Egyik pillanatban borzasztó dühöt érzek, a másikban sajnálom..
Eszedbe ne jusson aláírni. Ha megteszed, akkor már most kezd is el gondolkozni azon, honnan teremted elő az 1,2 millát, mert az bizony onnantól kezdve rajtad lesz bevasalva.
Ezt a férjed követte el, viselje a következményeit, oldja meg maga. Amúgy is kezességet soha nem vállalunk, megbízhatatlan emberért meg pláne nem.
Fogalmam sincs mire költötte. Azt tudom, hogy legutolsó kiutazása előtt a munkáltatóval 4000€ értékben szerveztek össze költöztetési, csomagküldési fuvarokat és haza kevesebb, mint 500€-val érkezett, annak ellenére, hogy a megbízások mind teljesítve lettek..ez nyilván nyomon követhető volt a fuvarlevelekből, ügyfelek visszajelzéseiből.
Mármint ennyit adott le a főnökének, mert haza, azaz ide.. szó szerint 1 forintot sem hozott. Most meg itt rimánkodik nekem folyamatosan, hogy most mi lesz vele, nem tud hova menni, stb.. felvázoltam már vagy 100 féle lehetőséget, hogy oldják meg másképp, de nem... "csak ez az egy út létezik".
Az egyik válaszadó hsz-ra reagálva, tudom, hogy "simán" a munkáltatójánál aláírva ez a papír gyakorlatilag semmit nem jelent, de ők hivatalosan, közjegyző előtt gondolják ezt intézni. Borzasztó ezt kimondani, de már alig várom, hogy vége legyen ennek a hatalmas kavarásnak és kitisztuljon a fejem, mert gondolkodni nem vagyok már képes reálisan.. elmenni nem akar, bármennyire kérem.. A lakás az enyém, de nem tudok utcára tenni egy embert ...
Amint aláírod, ő megoldottnak fogja tekinteni a dolgot, az világos, ugye?
Szép, hogy te még mindig a jó szívedre hallgatnál, de ahogy neki, egyszer neked is meg kell tanulni, hol a határ. Ő már rég túlment ezen.
Ha a rendőrségre kerül a dolog, hátha eszébe jut, hova lett az a 3500 euro. Ha nem, hát nem.
Ez derült ki Karácsonykor, jó pár másik korábban, azt miért gondolod, hogy a válás kimondásáig nem fog még újabb tétel előkerülni?
A válásig vagyonközösségben éltek, jó, a ház a tied, de a sikkasztott pénzekért való anyagi felelősségből nem is olyan egyszerű ám kimaradnod.
Hogy nem akarod az utcára tenni?
Háááát.
De a válás legyen meg, ne kötődj hozzá jogilag, érzelmileg már úgyse nagyon.
Elvált férfia egyébként nem az utcán laknak, albérlek én is. Volna jobb ötletem, de ennyi a lehetőség.
Azért nem az anyja vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!