Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebben a helyzetben, válási folyamat alatt, súlyos anyagi megkárosítás ellenére mit tennétek?
A történet hosszú időre nyúlik vissza, nem is kezdenék el mindent leírkálni. Lényeg, hogy a sorozatos hazudozások, titkolózások, megkárosítások (anyagi is..) miatt férjemmel éppen válófélben vagyunk, amit ő természetesen nem szeretne.
Karácsony előtt 1 nappal újabb anyagi vonzatú hazugságra derült fény, miszerint volt munkáltatójának tartozik 1,2 millió ft-tal, amit ledolgozhat, amennyiben én kezességet vállalok ügyvéd és közjegyző előtt aláírt szerződéssel, hogy nem fizetés, vagy bármilyen egyéb probléma esetén vállalom a felelősséget férjem magatartásáért és onnantól kezdve ez a bizonyos 1,2 milliós összeg az én fizetésemet és ingatlanom/ingóságaim terhelik..
Ha nem írom alá a papírt, nincs más választásuk (mivel férjemben nem bíznak) rendőrségre és bíróságra viszik az ügyet, sikkasztás gyanúja miatt.
Tudom, hogy sokaknak egyértelmű lenne talán a válasz, de egyszerűen nem tudok a lelkiismeretemmel mit kezdeni, annak ellenére, hogy engem is jelentősen megkárosított. Pénzt a közös életvitelre már hónapok óta nem látok tőle, én fedezem a lakást, a számlákat, az étkezést. Gyakorlatilag mindent. Hagyjam, hogy ezt a helyzetet oldja meg maga, vagy segítsek?
Ti mit tennétek? Egyik pillanatban borzasztó dühöt érzek, a másikban sajnálom..
Én nem írnám alá a papírt... Visszaélt minden téren a bizalmaddal, kevés a garancia rá (nézzük reálisan), hogy most sem lécelne le és hagyna téged ott az 1,2 millióval a nyakadon.
Menjen bíróság elé az ügy, szerintem épp itt az ideje, hogy a férjed vállalja felelőtlen tetteiért a következményeket.
Tehát azt akarod, hogy a munkáltató rajtad hajtsa be az 1,2 millát? Mert az ugye tudod, hogy ez lesz a vége.
Vigyen mást kezesnek! Ahhoz meg nem kell, ha ledolgozhatja. Nekem itt valami nem tiszta.
Én sem írnám alá ilyen előzmények után.
Ugye tudod, hogy szinte teljesen biztos, hogy rajtad fogják ezt behajtani, mert a férjed ezt is úgy fogja kezelni, mint eddig a dolgait.
Kezességet felesleges vállalnod, hiszen te is tudod, hogy nem fog semmit tenni, hajtsák csak be rajtad (egyébként polgári peres úton te meg majd követelheted rajta).
Szóval vagy fizesd ki a tartozást, vagy ne, de a kezesség hülyeség, egy ilyen ember 1 percig nem fog jót állni magáét
Nekem sem volt tiszta abban a vonatkozásban, hogy ha ledolgozhatja, akkor minek nekem aláírni bármit is? Aztán azt mondt a munkáltató erre azért van szükség, mert ő nemzetközi fuvarozásokat csinál (tehát elhagyja az országot, a munkáltató autójával, az ügyfelek pedig néhol kp-ban fizetnek, ami nála van, amíg haza nem ér)
Erre kéne kezes... ha elmegy "ledolgozni" de mégis valamilyen úton módon nyoma veszik a bevételnek -ahogy most is, ami miatt az egész ügy most megy- akkor én fizetem ki a kárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!