Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ebben a helyzetben, válási...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ebben a helyzetben, válási folyamat alatt, súlyos anyagi megkárosítás ellenére mit tennétek?

Figyelt kérdés

A történet hosszú időre nyúlik vissza, nem is kezdenék el mindent leírkálni. Lényeg, hogy a sorozatos hazudozások, titkolózások, megkárosítások (anyagi is..) miatt férjemmel éppen válófélben vagyunk, amit ő természetesen nem szeretne.

Karácsony előtt 1 nappal újabb anyagi vonzatú hazugságra derült fény, miszerint volt munkáltatójának tartozik 1,2 millió ft-tal, amit ledolgozhat, amennyiben én kezességet vállalok ügyvéd és közjegyző előtt aláírt szerződéssel, hogy nem fizetés, vagy bármilyen egyéb probléma esetén vállalom a felelősséget férjem magatartásáért és onnantól kezdve ez a bizonyos 1,2 milliós összeg az én fizetésemet és ingatlanom/ingóságaim terhelik..

Ha nem írom alá a papírt, nincs más választásuk (mivel férjemben nem bíznak) rendőrségre és bíróságra viszik az ügyet, sikkasztás gyanúja miatt.

Tudom, hogy sokaknak egyértelmű lenne talán a válasz, de egyszerűen nem tudok a lelkiismeretemmel mit kezdeni, annak ellenére, hogy engem is jelentősen megkárosított. Pénzt a közös életvitelre már hónapok óta nem látok tőle, én fedezem a lakást, a számlákat, az étkezést. Gyakorlatilag mindent. Hagyjam, hogy ezt a helyzetet oldja meg maga, vagy segítsek?

Ti mit tennétek? Egyik pillanatban borzasztó dühöt érzek, a másikban sajnálom..

2018. jan. 6. 17:04
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Én nem írnám alá a papírt... Visszaélt minden téren a bizalmaddal, kevés a garancia rá (nézzük reálisan), hogy most sem lécelne le és hagyna téged ott az 1,2 millióval a nyakadon.

Menjen bíróság elé az ügy, szerintem épp itt az ideje, hogy a férjed vállalja felelőtlen tetteiért a következményeket.

2018. jan. 6. 17:10
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Ja és ne sajnáld! Ezt a helyzetet ő teremtette magának a hazudozásaival és egyéb tetteivel, amit ugye nem részleteztél. Ő nem "véletlenül" lett adósa a volt munkáltatójának, ezt a levest ő főzte, egye meg!
2018. jan. 6. 17:11
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Saját magát vitte a helyzetbe, feleljen tetteiért, különben is válás van folyamatban, nem vagy felelős az ő tetteiért.
2018. jan. 6. 17:16
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Tehát azt akarod, hogy a munkáltató rajtad hajtsa be az 1,2 millát? Mert az ugye tudod, hogy ez lesz a vége.

Vigyen mást kezesnek! Ahhoz meg nem kell, ha ledolgozhatja. Nekem itt valami nem tiszta.

2018. jan. 6. 17:22
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Én sem írnám alá ilyen előzmények után.

Ugye tudod, hogy szinte teljesen biztos, hogy rajtad fogják ezt behajtani, mert a férjed ezt is úgy fogja kezelni, mint eddig a dolgait.

2018. jan. 6. 17:26
 6/22 anonim ***** válasza:

Kezességet felesleges vállalnod, hiszen te is tudod, hogy nem fog semmit tenni, hajtsák csak be rajtad (egyébként polgári peres úton te meg majd követelheted rajta).

Szóval vagy fizesd ki a tartozást, vagy ne, de a kezesség hülyeség, egy ilyen ember 1 percig nem fog jót állni magáét

2018. jan. 6. 17:29
 7/22 A kérdező kommentje:

Nekem sem volt tiszta abban a vonatkozásban, hogy ha ledolgozhatja, akkor minek nekem aláírni bármit is? Aztán azt mondt a munkáltató erre azért van szükség, mert ő nemzetközi fuvarozásokat csinál (tehát elhagyja az országot, a munkáltató autójával, az ügyfelek pedig néhol kp-ban fizetnek, ami nála van, amíg haza nem ér)

Erre kéne kezes... ha elmegy "ledolgozni" de mégis valamilyen úton módon nyoma veszik a bevételnek -ahogy most is, ami miatt az egész ügy most megy- akkor én fizetem ki a kárt.

2018. jan. 6. 17:37
 8/22 A kérdező kommentje:
Nincsen más opció. Vagy aláírom és akkor elmehet, dolgozhat ingyen nekik.. vagy feljelentik. Ennyi pénzt nem tudnék hirtelen nélkülözni egyik napról a másikra, hogy papír nelkül megoldódjon.
2018. jan. 6. 17:40
 9/22 anonim ***** válasza:
88%
Nem csoda, ha eddig is át tudott verni, ha ennyire idióta vagy.
2018. jan. 6. 17:43
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Ne írd alá!!!! Ne segíts neki semmilyen formában! Mielőbb próbálj teljesen megszabadulni tőle! Az ilyenek semmit sem változnak, csak egyre rosszabb lesz minden.
2018. jan. 6. 17:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!