Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hitelre vetten a lakásom....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hitelre vetten a lakásom. Most összeköltözünk, ha esetleg évek múlva szétválunk, bukhatom a lakást?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Szeretnék segítséget kérni mert erre a példára még nem nagyon találtam semmit. Fiatalok vagyunk (25 alattiak) és összeköltözni tervezünk a következő pár hónapban. Én dolgozok már érettségi óta és tavaly sikerült önerő + hitellel vennem egy lakást, amit mostanra már berendeztem és felújítottam elég nagy értékben, mindezt teljesen a saját keresetemből. A barátnőm, most végez az egyetemmel és még nem dolgozott.

Kérdésem lenne, ha most összeköltözünk, elkezd dolgozni akkor adóstársak leszünk automatikusan és ha esetleg 5 év múlva szétmegyünk, ő követelheti a lakást felét? Én nem akarom, hogy a hitelbe vagy ha esetleg úgy alakul valamilyen felújításba bele adjon, mert én erre a lakásra a sajátomként tekintek és rengeteg munkám van benne, éppen ezért nem szeretném elveszíteni, mert mire még egy ilyet összehozok és kifizetem, addigra már elszáll felettem az idő. Nincs semmi hátsó szándékom, havi kb. 400 at keresek, így nem lenne az, hogy én kifizetem a lakást és minden más rá hárul. Egyedül csak annyit szeretnék, hogy amit most elértem és fent tartom egyedül, az az enyém is maradjon, történjen bármi a jövőben.

Egyébként tökéletes a kapcsolatunk minden szempontból, csak azért van bennem a félelem, mert tudom, hogy rengeteg minden vár ránk, ami megváltoztathatja vagy őt vagy engem és nem lehet tudni, hogy mi lesz emiatt 3-5 év múlva. Ő most lép a munka világába, én pedig most váltottam egy olyan élet módra, ami nem a rohanásból áll végre, viszont cserébe, havi szinten ki kell járnom 1-1 hétre külföldre. 3 éve vagyunk együtt.

Köszönöm előre is a segítséget !

2017. dec. 21. 20:48
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
24%
8-asnak igaza van. Mivel ott él, vmilyen szinten segíti a kérdezőt... Élettársi kapcsolat, magyarul, ha dolgozik, ha sem, hozzájárul a közös élethez, a törlesztők fizetéséhez, vagy akár a felújításhoz, vagy csak a mindennapi élethez. Ez nem játék, biztosítsd be magad kérdező, irány az ügyvéd.
2017. dec. 21. 21:38
 12/36 anonim ***** válasza:
85%
Megértem az aggodalmadat, hogy félted, amit eddig megszereztél. De akkor ti sosem lesztek közös kasszán. Mindig minden kiadást fillérre elszámoltok majd? Lehet, hogy előbb utóbb keresni fog majd egy olyan társat, akivel közösen építheti majd fel a jövőjét, közös lakás, közös hitel. Én nem szívesen élnék úgy együtt hosszútávon senkivel, hogy tudom, hogy egy kisebb vezsekedés után simán az utcára rakhat. Inkább küzdök a sajátért.
2017. dec. 21. 21:42
 13/36 anonim ***** válasza:
Most, akkor mi az igazság? Szeretném tudni én is.
2017. dec. 21. 21:57
 14/36 anonim ***** válasza:
59%
12-es! A lányka előtt is ott a lehetôség, hogy küzdjön a sajátért! Attól, hogy a kérdezővel lakik, egész nyugodtan vehet magának egy saját lakást, amit kiadhat albérletbe például... Szèp dolog a szerelem, de ezek a fene nagy szerelmek igen gyorsan elmúlnak a mai világban, ésattól, mert valaki szerelmes, hülyének még nem kell lennie.
2017. dec. 21. 22:00
 15/36 anonim ***** válasza:
80%

"Ha élettársi vagyonjogi szerződés hiányában az élettársak az együttélés alatt önálló vagyonszerzők. Az életközösség megszűnése esetén bármelyik élettárs követelheti a másiktól az EGYÜTTÉLÉS ALATT keletkezett vagyonszaporulat megosztását."

Te nem az együttélés alatt szerezted az ingatlant, ha jól gondolom.

[link]

2017. dec. 21. 22:07
 16/36 anonim ***** válasza:

Ezt találtam közben

[link]

2017. dec. 21. 22:32
 17/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat és segítséget.

Válaszolva pár kommentre.:

1/1 ben enyém a lakás. Befog hozzám jelentkezni a barátnőm, mert az orvosok ill. más hasonló esetek miatt.

Én se bírnám nézni, ahogy mondjuk betegen a szokottnál többet kell rohangálnia.

Nem lesz filléreskedés. Jól keresek szerencsére és jól képzett vagyok, jó szakmában. (munka mellet levelezőn főiskolát végeztem) Ha egy közepes fizuval elhelyezkedik és összerakjuk egymás fizetését, tényleg bármit könnyedén kifizetünk, félre rakunk és ha ne adj isten egyszer szétmennénk, tőlem viheti az, ez idő alatt megszerzett tv-t, kocsit stb. félrerakott pénzt. Ezek nem olyan tételek, amiért 10-15 éven keresztül kellene dolgozni/fizetni egyedül, ezért nem érdekel annyira.

De ha úgy akarja tőlem rakhatja bele szigorúan csak a rezsi felét és rakja félre minden más pénzét, amire akarja. Én kitudom fizetni, ha tönkre megy valami a lakásban, vagy kitudjuk cserélni, ha valami elavul. Legyen úgy ahogy akarja.

Viszont a vadonatúj tv, hűtő, mosógép, bútorok stb. mindet én vettem 1/1-ben. Annyit szeretnék csak, hogy ezek az enyémek maradjanak illetve a lakás az enyém maradjon és ne lehessen kisemmizni az egészet, úgy, hogy amit most megvettem, azok is hirtelen már nem az enyémek lesznek teljes részben.

Minden későbbi dolog sorsa, nem érdekel.

A kommenteket olvasva, felfogok keresni egy ügyvédet és ha szükséges, ezt még az összeköltözés előtt megbeszélem a barátnőmmel, bár nagyon rosszul érzem emiatt magam, de felelőtlennek érezném magam, ha 20-on évesen ezt nem lépem meg.

Köszönöm még egyszer a tanácsokat !

2017. dec. 21. 22:32
 18/36 anonim ***** válasza:
36%

"Ha tehát az élettárs se tulajdonjoggal, se haszonélvezettel nem rendelkezik, de közös gyermeket nevel a volt élettárssal annak lakásában és legalább egy évig fennállt közöttük az élettársi közösség, jogosult maradhat a közös lakás közös vagy akár kizárólagos használatára."

Aztán csodálkoznak a sok panaszkodó nőn, hogy miért nem akarják már megkérni a kezüket, meg gyereket csinálni nekik.

2017. dec. 21. 22:46
 19/36 anonim ***** válasza:
61%
Aztán csodálkoznak, hogy a nők nem akarnak gyereket vállalni és pár év múlva a gyerekkel az utcára kerülni.
2017. dec. 21. 23:08
 20/36 anonim ***** válasza:
27%
Ha a nő nem tud hova menni, akkor nem alkalmas a gyerek nevelésére, az apának kell adni a gyereket, és nem lesz ok kirakni a saját tulajdonából. Egyszerű ez...
2017. dec. 21. 23:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!