Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van itt olyan, aki depressziós...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van itt olyan, aki depressziós lett a válás miatt? Ha igen, hogyan tudta feldolgozni?

Figyelt kérdés

A feleségem kb. 2 hónapja kimondta, hogy szeretne elválni. Anyagi okokból, és mert szerettem volna még egy közös karácsonyt a 2 fiunkkal, megkértem, hogy halasszuk január elejére az elköltözésem. Ebbe belement, tehát fizikailag még itt lakom velük, természetesen úgy már nincs köztünk semmi. Ő könnyen tovább lépett (nyilván, hiszen ő szakított), már ismerkedik, randizgatni jár el. Én depressziós lettem, felnőttként felfogom és elfogadom, hogy nem kellek már neki, de megis rettentően fáj, és minden alkalommal "kicsit meghalok", amikor elmegy találkozni egy másik férfival. A lényeg, hogy szeretnék én is túllépni a dolgon, de a történtek ellenére én még szeretem őt. Már kértem szakemberhez is időpontot, mert úgy érzem, külső segítség nélkül nem tudom ezt feldolgozni. Volt már valaki hasonló helyzetben? Mennyi ideig tartott tovább lépni? Mi segíthet ilyenkor?

31/F

2017. nov. 2. 13:21
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:

Nekem nem válás miatt lett, hanem "csak" az első szerelmem miatt, aki kidobott azóta sem tudom, miért. Senki nem vette észre, mi történt velem, pedig elég rendesen bántottam is magamat, csak titkoltam.

Pszichológus segített, nagyon nagyon jó szakember, ha nem megyek el hozzá, nem tudom, most hol lennék.

Jó, hogy foglaltál időpontot hozzá, ne hagyd ott pár hónap múlva, amikor kicsit jobbnak kezded érezni a dolgot.

Egyébként ez idő kérdése, az biztos könnyíteni fog, ha elköltözöl majd, mert így minden nap látod.

2017. nov. 2. 13:32
 2/24 anonim ***** válasza:
40%
Tavaly váltam el.Frigid lett az asszony meg házisárkány.Találtam egy másik nőt aki szeret és kíván és én is őt viszont.Nem szófosó pszihomókushoz kell menni aki elszedi a pénzed hanem egy belevaló nőhöz.Amúgy ha az asszony dug félre miért te költözöl?Minden az övé?Elég birka vagy ha hagyod hogy kisemmizzen. 50/F
2017. nov. 2. 13:44
 3/24 anonim ***** válasza:
55%

2.: akkora gyökér vagy, nem csodálom, hogy nem kívánt az exed.

23/N

2017. nov. 2. 13:47
 4/24 anonim ***** válasza:

Szerintem pedig nem rossz ötlet a pszichológus, de végül úgyis az idő lesz az, ami begyógyítja a még friss, fájó sebeket. És később, mikor megismersz egy nőt, aki nagyon fog szeretni téged, még jobb lesz. De addig is jó ötlet a pszichológus, már az is óriási segítség lesz, hogy szabadon kibeszélheted magadból az egész helyzetet, az összes felgyülemlett fájdalmadat, olyan mélységekben, ahogyan egy baráttal talán nem is lehet.

Így, hogy még szereted a feleségedet, valószínűleg nehéz időszak elé nézel egészen januárig, amíg együtt laktok, de ez a nehéz időszak is végetér, és akkor új fejezet kezdődik az életedben, addig foglalkozz minél többet a kisfiaiddal. Fiatal vagy, semmi nincs még veszve, de látod az 50 éves férfi hozzászóló is megtalálta még a boldogságot. Te is meg fogod újra. Fel a fejjel!

2017. nov. 2. 13:54
 5/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommenteket!

1-es válaszoló, én is úgy intézem, hogy lehetőleg senki ne vegye észre rajtam, de belül őrlödök rendesen.

2-es: mindegy ki költözik, mert nem saját tulajdonú ingatlanban lakunk, hanem albérletben, ráadásul nem is bánom, hogy én költözöm, kevesebb emlékkel kell majd együtt élnem, ha én maradnék itt, minden sarokról eszembe jutna egy korábbi emlék, ami feltépné a sebeket.

4-es: igyekszem a gyerekekkel lenni minél többet, hiszen főleg emiatt is kértem ezt a kis "haladékot", hogy ne egyik napról a másikra veszítsek el mindent, legyen egy kis átmenet. Viszont való igaz, ez késlelteti a gyógyulást is, mert addig nap mint nap látom azt a személyt, aki iránt még érzéseket táplálok, de ő azt már nem viszonozza. Remélem a szakember is tud majd kellő segítséget nyújtani. És valahol kicsit várom is az új lehetőséget (párkapcsolat), mert mint férfi, rettentően magányosnak érzem most magam. De új kapcsolatra is gondolom, csak akkor tudok majd szert tenni, ha ezt sikerült lezárnom magamban. Tetézi a helyzetet, hogy nincs nagy család, akik támaszaim lehetnének, édesanyám már elhunyt, a testvéreimmel nem igazán tartjuk a kapcsolatot, csak az apám maradt, akivel jókat tudunk beszélgetni. A barátaim az a kevés is, aki volt, időközben elmaradoztak, az utóbbi években csak a családomnak éltem, de most épp ez hullik darabokra. Újra kell építenem az életem, de ez elég kemény menet lesz.

2017. nov. 2. 14:11
 6/24 anonim ***** válasza:
Hasonlóban vagyok, de a női oldalról. Nekem sem könnyű, pedig már szétköltöztünk. Az exem éli az életét, én meg szenvedek.
2017. nov. 2. 14:33
 7/24 anonim ***** válasza:
0%
Hallottad már azt, hogy kutyaharapást szőrével? Regisztrálj egy társkereső oldalon, és járjál csajozni! Légy laza, és vagány, magabiztos! Randizgass, és már te nem akarsz majd vele egy percet sem tölteni. Ami nem öl meg, az erősít. 5 élettársam volt már.
2017. nov. 2. 15:09
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
7.: igen, persze, a legjobb a cseberből vederbe sérülten...gratulálok, a nap tanácsa.
2017. nov. 2. 15:11
 9/24 anonim ***** válasza:

#4 vagyok. Igen, én is úgy látom, hogy az új kapcsolatra akkor áll készen az emeber, ha teljesen lezárta és maga mögött hagyta az előzőt, és nem csak szó szerint fizikailag, hanem érzelmileg és lelkileg is. Szerintem akkor fogsz készen állni az új kapcsolatra, mikor már egyedül is boldog leszel és újra jól érzed magad a bőrödben szingliként. Hogy ez mennyi idő, az személyenként más és más. Ne siesd el, adj magadnak időt, amennyire csak szûkséged van.

A hetes meg tényleg egy óriási hülyeséget javasolt, ilyenkor ez a legrosszabb, amit csak tenni lehet.

2017. nov. 2. 16:04
 10/24 A kérdező kommentje:
Én se gondolnám, hogy működik a kutyaharapást szőrével taktika. Egyrészt a nőknek nem imponálnak a "búsképű lovagok", ergo amíg szomorkodok, nem lennék túl vonzó senki számára. Másrészt én sem tudnék koncentrálni egy másik nőre, amíg a szívemben ott a volt feleségem.
2017. nov. 2. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!