Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A segítségeteket/tanácsotokat szeretném kérni. A helyzet a következő: egy rokon kisgyermekről nem gondoskodnak megfelelően a szülei. Én mit tehetek?
Egy közeli rokon kisbabájáról van szó. A szülők folyton marják egymást, a házasságkötés csak a gyerek érkezése miatt történt.
A gyerek 2 hónapos, az "anyuka" amióta megszült, hétvégén másodszor költözött más városban élő nagyszülőjéhez. A kapcsolatuk folytán ez kb. az ezredik széthurcolkodás.
Nem szoptat, antidepresszánsokat szed.
Apuka várja vissza a anyukát minden egyes alkalommal.
A gyerek ilyen környezetben nem nőhet fel.
Én, mint rokon, mit tehetek? Jelenthetem a hyámügynél, hogy a gyerek veszélyben van?
(az apa testvére vagyok, jobb belátásra, válásra nem lehet bírni az öcsémet. A gyereket viszont szeretném biztonságban tudni.)
Mit tehetnék?
Szólni kell a gyermek vedelemnek
Esetleg örökbe fogathatnad
Vagy elveszik az anyjától, talan az volna a legmegfelelőbb, mert ilyen felelőtlen anya az nem igazi anya
Nem arról van szó, hogy örökbe akarom fogadni, mert vannak szülei (ha nem lennének, nyilván magamhoz venném, és tisztességesen felnevelném).
A gond azzal van, hogy ilyen környezetben esélye sincs annak a picinek egészséges felnőtté válnia.
A családsegítôbe mindenesetre bemegyek, és bejelentést teszek, még mielôtt valami nagyobb baj történne.
Gyámügyes voltam 28 évig, és ugyan biztos vannak kivételek, de nem sz@rtunk magasról a bejelentésekre.
Amit leírtál még nem foglalja magába azt,hogy a kicsi az anyánál veszélyeztetve van. Nem állítom az ellenkezőjét sem, de arról nem írtál,hogy a testvéred mit tesz azért,hogy esetleg béke legyen a családban, miért is költözik folyamatosan az anya, és miért vállalták a gyereket ha már korábban is ezerszer költöztek külön.
Ha az anya antidepresszánst szed vélhetőleg nem is szoptathat. A baba 2 hónapos, a védőnőnek rendszeresen járnia kel Hozzájuk, ha veszélyt észlel jelentenie kell.
Bejelentést tehetsz a hivatalban, gyermekjóléti szolgálatnál, de megkeresheted a védőnőt is, én inkább ezt tenném kezdő lépésként, hiszen Neki látnia kell a helyzetet.
A kicsi apukája is tehetne lépéseket ha úgy látja,hogy a gyereke veszélyeztetve van, az kevés, ha csak várja vissza a családját.
A legjobb az lenne, ha mindkettőnek leordítanád a haját, hogy viselkedjenek felnőtt emberként, szülőként, és oldják meg a gondjaikat, mielőtt tönkreteszik a gyereket.
Most ugye az a gondos, hogy véleményed szerint az anyja nem alkalmas a gyereknevelésre. Válás után pedig kizárólag az anyja lesz vele, aki még mélyebb depresszióba esik. A tesód meg nyögheti a gyerektartást, miközben alig látja a saját gyermekét.
Ez egész pontosan kinek lesz jó?
Nekik nem gyámhivatal kell meg balhé, hanem segítség, hogy a házasságot rendezzék! Családállítás, párterápia, és kettesben töltött idő!
Ha segíteni akarsz, akkor vállald be a picit egy pár órára havonta egyszer, hogy tudjanak beszélgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!