Másnál is megromlott a helyzet örökség után? Mit lehet tenni bunkó rokon ellen?
Meghaltak anyósomék. Apósom még ősszel, anyósom most tavasszal. A temetés óta ( május legvége ) nem voltunk az anyósék házában.
Tegnap elmentünk, bementünk a házba és szinte üres volt. Elvitték a tévét, sok bútort, heverőt, szekrényt, ülő garnitúrát, étkészletet, stb-t.
Először azt hittem hogy kirabolták a házat, de nem a rendőrséget, hanem a sógorom hívtam ( feleségem egyetlen testvére, ők 2-en örököltek mindent ). Kiderült hogy ők vittek el mindent. Én persze felháborodtam, hogy miért vitték el, egyenlően kell osztozni, mindenkinek ugyanannyi jár, stb, erre pedig az ő reakciója annyi volt, hogy "ha neked ( mármint nekem ) is kell valami, vidd el, ne hisztizz".
És erre nekem ne legyen az a reakcióm, hogy kicserélem a kapu meg a ház ajtajainak zárát és azt mondom hogy "oké, én elvettem ami kell"? Vagy ne vigyem el az autót meg az apósom motorját ( nem drága, régi ETZ, de akkor is )?
Ők a 1,5 hónap alatt kb 1 millió forintnyi dolgot vittek el ( bútorok, tv, étkészlet, stb. ) szó nélkül. És ez még csak a tényleges érték, az eszmei értékről még szó sem esett.
Erre mégis mit kéne reagálni? Hogyan lehetne megoldani?
Hagyatéki eljárás volt?
Peres úton lehet majd rendezni, leltárba véve mindent amit elvittek.
Azt írod hogy ők örököltek mindent, nem mindegy mikor viszi el?
A hagyatéki eljárást kellene kicsit sűrgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!