Mi lenne ha a népességfogyás és elvándorlás miatt kieső munkaerőt - míg a demográfiai helyzet nem stabilizálódik - belső ázsiai és keleti rokon népek bevándorlásával pótolnánk?
Engedd meg a demagóg patron ellövését: Amíg Magyarországon egy magyarnak is közmunkára kell járnia, mert a versenyszférában nem tud elhelyezkedni, addig nincs kieső munkaerő!
Demagógia ki: Hiányzó munkaerő egyes ágazatokban pl. egészségügy jelentkezik problémaként, elég erősen kétlem, hogy annyi mondjuk ujgur orvos lenne folyékony magyar nyelvtudással, aki beugorhatna hozzánk átvenni valamelyik háziorvosi praxist.
,,elég erősen kétlem, hogy annyi mondjuk ujgur orvos lenne folyékony magyar nyelvtudással, aki beugorhatna hozzánk átvenni valamelyik háziorvosi praxist."
Hidd el, nekik sokkal könnyebb megtanulni a magyart mint a kínaiaknak. Míg az ujgur szerkezete hasonló, addig a kínaiaknak a mi nyelvünk szó szerint... kínai...
Egyébként ugyan nem nagyon emlegetnek m.o.-munkaerőhiányt, én azért úgy érzem mégis az van. Egyrészt alig több mint 3millió ember tart el 10et magyarországon.
Másrészt egyetemista vagyok, saját szememmel látom ahogy megrostálják , kipotyogtatják innen az embereket. Miért? mert azt mondják nincs szükség ennyi értelmiségire. Mert ha ugye mindenki elvgezhetné az egyetemet aki akarja, akkor nem lenne aki megszereli az autót, becsavarja a villanykörtét... A bevándorlókra én konkrétan kétkezi munkásként gondoltam volna (azt biztos meg tudják csinálni kazahok is) akik elvégzik helyettünk a piszkos munkát, így mi magyarok nyugodtan mehetünk egyetemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!