Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válni vagy nem válni?
13 éve vagyunk együtt a férjemmel. 3 gyerekünk van 14 hónapos 5 éves és 8 éves. A kapcsolatunk mindig hullámzó volt. Ha mélypontra jutott mindig csak akkor jött ki belőle ha én erőfeszítéseket tettem érte. A gond a gyerekneveléssel van. Én igyekszem pozitívan nevelni a gyerekeket. Nem büntetek tisztelettel beszélek velük. Nincs is különösebb gond egész addíg míg apa hazaér. Különösen a fiával szemben nagyon lenéző és lelki bántalmazást folytat amit persze ő nem akar belátni. Olyat mondott a fiunkra hogy moslék meg patkány... 5 éves gyerekre...az a baj hogy az ő apja is ilyen volt vele. Másolt rossz példa. De nem látja be és nem akar változtatni.. a fiamon viszont látom ennek az eredményét. Azt mondta nekem hogy ő egy semmire kellő nem ér semmit. Szívem szerint lépnék.... de félek hogy ha nem.tudok 3 gyerekkel megbírkózni. Bár eddig is szinte egyedül neveltem őket. Nem igazán szokott segíteni a gyerekek körül. Max elmosogat 1 héten egyszer amiért aztán várja az örömujjongást részemről.
Mindig vmihez köti a lenyugvást és a boldogságot. Most ha majd meglesz a ház lenyugodhatunk, meglett. Nem nyugodott le. Eladtuk most építkezünk. Majd ha beköltöztünk lemyugszik... nem fog.. ezt már annyiszor hallottam. Állandóan a jövőben él nem veszi észre hogy itt és most kell nyugodtnak lenni most kell apának lenni!!! Most kellene focizni vinni a fiát vagy biciklizni a lányát. De csak dolgozik azzal a címszóval hogy értünk teszi. Én ezt az építkezést sem akartam már. ha hazajön este fáradt és türelmetlen. Bár sosem volt egy türelmes ember. Lobbanékony volz mindig. Tudom hülyeség ilyet kérdezni mert ezt nekem kekl tudni... de váljak vagy ne váljak? Hogyan lehet ezt józan gondolkodással eldönteni??? Kérlek normális válaszokat adjatok így sem egyszerű ez az egész.
Kérdező,had írjak le valamit. Bár nekem jó kapcsolatom van,most mégsem barátnőként,hanem "gyerekként" szeretnék neked írni...
Olyasmi apám volt,mint a férjed. Mindig ideges volt,bántott (fizikailag is,de főleg lelkileg) és emiatt mindig rosszul éreztem magam. Úgy gondoltam senki nem fog szeretni... A mai napig a bántásai miatt félek a nálam magasabb férfiaktól,rossz érzést kelt bennem egy nevető férfi társaság vagy akár már maga a tudat,hogy úgysem vagyok jó semmire. Édesanyám sosem védett meg. Nem tett semmit. Látta mi történik mégsem lépett... Ha egy kérésem lehet.. Kérlek! Ne hagyd,hogy a gyermekeid így nőjenek fel. Szeresd és védd meg őket. Ne váljon az életük ilyen szinten szörnyűvé... Igaz én csak egy 18 éves "kislány" vagyok,de én és biztos még sokmindenki tudja milyen ez. Ne hagyd....
Ha akár egy kicsit is szereted a gyerekeid, akkor nem hagyod, hogy egy ilyen utolsó patkány "apa" nevelje őket vagy része legyen a mindennapjaiknak. Hogy vagy egyáltalán képes végignézni, ahogy maradandó lelki sebeket szereznek??
Így is egyedül vagy ebben a (igen, bántalmazó) kapcsolatban, minél tovább maradsz benne, annál hosszabb terápiára ítéled a szerencsétlen gyerekeket.
A volt férjem egyetlen egyszer próbálta megverni derékszíjjal az akkor még kisiskolás gyerekünket. Részeg volt, és mai napig nem értem mi ütött belé, talán a régi gyerekkori sérelmei homályosították el a tudatát, de akkor ott azonnal vége lett mindennek, elváltunk.
Mai napig nem mertem megkérdezni a gyerekünket, hogy mire emlékszik ebből, mert imádja az édesapját, nem akarok neki fájdalmat okozni.
#11 ugyan nalunk csak lelki terror volt es csak akkor ha apa ivott,de anyam szinten soha nem allt ki ertem,mellettem. 35evesen egy terapeuta tarta fel h anyam a sajat gyerekkoraban tapasztalt bantalmazo kornyezetet elte at ujra es ujra amikor apam az en ajtomon dorombolt.Visszasuppedt ilyenkor a sajat kisgyermeki enjebe es bezarkozott a szobaba h ne is hallja,hiaba kertem h vigye el onnan apat.Ma mar tudom h nem hibaztathatom azert, mert nem volt elotte minta,mert nem volt erre felnott (!) megoldasi javaslata.Persze faj es mindig szomoru leszek ha erre gondolok de mar tudom h nem nem akart hanem NEM TUDOTT segiteni.Ezt szakember segitsegevel fel lehet dolgozni es maris maskepp reagalsz az UJ elethelyzeteidre,naladnal magasabb ferfiakra stb. Jo szakember nem olcso,de neha 2-3 ora is megold egy megoldatlannak tuno problemat,mert az illeto tudja h hol keresse a megoldast benned. Szoval nem kell igy leelned az eleted!
Kerdezo,engem terhesen hagyott el a ferjem,majd ezutan fent emlitett szuleimhez koltoztunk es annyira nem mukodott hogy elkoltoztem a ket kicsivel alberletbe.A gyerekek azota is emlegetik mennyire boldogok voltunk ott,harman az alberletben.Tudom,ti 4en lennetek,de egy 14honapos sem olyan kicsi mar.Ne vidd tovabb aposod szep csaladi hagyomanyat,mert a fiad ugyanezt fogja tovabbvinni, ha te nem csavarsz a torteneten.A lanyod pedig ilyen ferfit fog jo esellyel valasztani mint a ferjed,ezt kivanod nekik? Nyugodt egyszulos csaladi legkor is lehet boldog. Mi mar csaladban elunk egy olyan ferfival akirol amikor hazassagban voltam,nem is almodtam h letezik. Es minap mondta buszken h a gyerekeim jo peldat latnak,hogy igy kell banni egy novel, ahogy o teszi.Nagyon igaza volt!! A gyerekeink gyerekkora most tortenik.Ok meg nem tudjak megvedeni magukat,azt ultetik majd gyakorlatba amit tolunk latnak.Ezen kerlek gondolkodj el.Ha vki igazan akarja,meg tudja vedeni a gyermekeit,akar a sajat apjuktol is.Lehet h nem kertes hazban nonek majd fel,de nem is azt valasztanak ha merlegre tenned a hazat egy ilyen apaval vagy egy onbecsulest ado szerenyebb gyerekkort.
A többiek mindent leírtak.
ELVÁLNÉK én is.
15 - ös, végre valaki értelmeset is írt. Majd szépen lepontoznak. :)
Szerintem sincs sok értelme, főleg hogy egy akaratgyenge embert ez olvasás közben maximum megérint, de elhatározásra nem fogja buzdítani.
Könyörgöm emberek, a kérdező maga írta le, hogy TUDTA milyen ember a férje és sosem volt stabil a kapcsolatuk. Hahó! Mégis újabb és újabb gyereket szült neki... Majd pont ezek a történetek hozzák meg az elharozást. Hát persze... Esetleg itt szóban. :D Csak eljött kiírni ezeket, ennyi.
...és akkor sokan a házasságot szidják. Hát, itt sem a házasság intézménye volt a hülye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!