Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válni vagy nem válni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válni vagy nem válni?

Figyelt kérdés

13 éve vagyunk együtt a férjemmel. 3 gyerekünk van 14 hónapos 5 éves és 8 éves. A kapcsolatunk mindig hullámzó volt. Ha mélypontra jutott mindig csak akkor jött ki belőle ha én erőfeszítéseket tettem érte. A gond a gyerekneveléssel van. Én igyekszem pozitívan nevelni a gyerekeket. Nem büntetek tisztelettel beszélek velük. Nincs is különösebb gond egész addíg míg apa hazaér. Különösen a fiával szemben nagyon lenéző és lelki bántalmazást folytat amit persze ő nem akar belátni. Olyat mondott a fiunkra hogy moslék meg patkány... 5 éves gyerekre...az a baj hogy az ő apja is ilyen volt vele. Másolt rossz példa. De nem látja be és nem akar változtatni.. a fiamon viszont látom ennek az eredményét. Azt mondta nekem hogy ő egy semmire kellő nem ér semmit. Szívem szerint lépnék.... de félek hogy ha nem.tudok 3 gyerekkel megbírkózni. Bár eddig is szinte egyedül neveltem őket. Nem igazán szokott segíteni a gyerekek körül. Max elmosogat 1 héten egyszer amiért aztán várja az örömujjongást részemről.

Mindig vmihez köti a lenyugvást és a boldogságot. Most ha majd meglesz a ház lenyugodhatunk, meglett. Nem nyugodott le. Eladtuk most építkezünk. Majd ha beköltöztünk lemyugszik... nem fog.. ezt már annyiszor hallottam. Állandóan a jövőben él nem veszi észre hogy itt és most kell nyugodtnak lenni most kell apának lenni!!! Most kellene focizni vinni a fiát vagy biciklizni a lányát. De csak dolgozik azzal a címszóval hogy értünk teszi. Én ezt az építkezést sem akartam már. ha hazajön este fáradt és türelmetlen. Bár sosem volt egy türelmes ember. Lobbanékony volz mindig. Tudom hülyeség ilyet kérdezni mert ezt nekem kekl tudni... de váljak vagy ne váljak? Hogyan lehet ezt józan gondolkodással eldönteni??? Kérlek normális válaszokat adjatok így sem egyszerű ez az egész.

2017. szept. 25. 13:35
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
28%
Miért idegenek döntsék el? Pontosan a döntésképtelen emberek jönnek ide, meg is lehet nézni az eredményét... Az egészben az a szomorú, hogy te ilyen embernek szültél 3 gyereket, miközben tudtad, hogy milyen. Ha elválsz és visszakönyörgi magát, úgyis visszafogadod. Kár is tanácsot adni így.
2017. szept. 25. 13:39
 2/24 A kérdező kommentje:
Írtam hogy normális válaszokat kérte. Valószínűleg te egy szerencsés párkapcsolatban élsz ahol meg sem fordul a lelki bántalmazás. Nem tudod hogy mennyire nehéz rádöbbenni arra hogy ez most akkor bántalmazás vagy sem. Föleg ha a közvetlen környezetben ez normálisnak számít hogy az apósom is úgy beszél anyósommal mint a kutyával. Simán azt gondoltam hogy ez normális és vsak feszült ideges stb...
2017. szept. 25. 13:43
 3/24 anonim ***** válasza:
81%
Váljál és mélységesen szégyelld magad, amiért eddig nem tetted. Egy élet kevés lesz hozzá, hogy ezt jóvátedd a gyerekeid életében.
2017. szept. 25. 13:43
 4/24 anonim ***** válasza:
83%

Úristen, szegény kisgyerekeid.... Ilyen apa mellett vajon milyen önbecsülésül, lelkiviláguk lesz???

Én a gyerekek szemszögéből tudok tanácsot adni: válj akkir is, ha nehezebb lesz, ha kevesebb lesz a pénz, mert a gyerekeid lelke a tét! Én megváltásként éltem meg, amikor elváltak a szüleim.

2017. szept. 25. 13:45
 5/24 anonim ***** válasza:
26%
Kérdező, ez egy teljesen normális válasz volt. Talán az egyetlen hasznos is... Te nem választ vársz, hanem babusgatást. Sokan nem szeretik a tükröt, de önbecsapással nem lesz változás. Pontosan ezért jutottál eddig.
2017. szept. 25. 13:54
 6/24 anonim ***** válasza:
79%
Azt mondta nekem hogy ő egy semmire kellő nem ér semmit. - ez neked ezek utan komolyan kerdes? Melysegesen ostoba vagy, ha igen. Sajnalom, erre ez a legkulturaltabb valasz, amit irni tudok. A kisgyermeked megy tonkre a szemed elott, te meg gyakorira jossz elmelkedni, hogy kene-e EGYALTALAN valni... nevetseges. Ezert kellene egy jo alapos EQ es IQ szinthez kotni a gyermekvallalast.
2017. szept. 25. 13:55
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Igen, szét kellene mennetek, hogy a gyerek ne menjen ebbe teljesen tönkre. Szükséged lesz segítségre, ez nem kérdés. Hová mennétek? Vagy ti maradnátok a házban? Szüleid tudnak segíteni majd? (hozni-vinni a gyerekket, vagy ha betegek, akkor vigyázni, hogy tudj dolgozni..) esetleg anyagilag?

Mindenképpen gyűjts magad köré egy segítő, hívható csapatot. Legyen, aki lelki támaszod, - egy barátnő, - legyen, akit hívhatsz, ha hirtelen menni kell a gyerekkeért és te végképp nem tudsz valami miatt.

És a legfontosabb, van hová visszamenned dolgozni?

Nem írtál a lehetőségeidről ezek kapcsán...

2017. szept. 25. 14:23
 8/24 anonim ***** válasza:
52%

Érdekes történet. Van benne egy-két fontos kérdés, amit nem válaszoltál meg. Pl miért építettek új házat?

Ami világos és a legnagyobb probléma, az az, hogy nincs jó kapcsolatod a férjeddel. Ennek is biztos megvan az oka, de az, hogy azt mondod, hogy a férjed nem bánik jól a gyerekkel és a gyereknek adsz igazat, az azt mutatja, hogy a férjeddel nem tudsz bensőséges, intim kapcsolatot kialakítani. Elvagytok egymás mellett és el is éltek. Ettől nyilván az ember is feszült és fogalma sincs, hogy miért nem találja veled a hangot. Ezt aztán levezeti azon akin a legegyszerűbb, te pedig cserében a gyerekkel mélyíted el a kapcsolatot, ahelyett, hogy a férjeddel próbálnátok megoldani ezt a nagyon alapvető problémát. Ha ez megtörténne, akkor a gyermek bántalmazása is megszűnne.

Ha a gyereked továbbra is fontosabb marad, mint a férjed, akkor ennek a kapcsolatnak annyi. A bensőséges viszony megszűnése a kapcsolat végét is jelenti.

2017. szept. 25. 14:30
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Ki all ki a fiad lelki egeszsegeert, ha te nem?
2017. szept. 25. 14:40
 10/24 anonim ***** válasza:
74%

Nézzük a a válás forgatókönyvét: Lenne valaki (szüleid, rokonok, barátok), akik tudnának neked segíteni a gyerekekkel, háztartásban? Pl nagymama vigyázna a gyerekekre, míg te kicsit kikapcsolódsz, stb. Illetve pénzügyi szempontból tudnál-e lépni? Kinek kéne kiköltöznie válás esetén, nektek, vagy a férjednek?

Ha erről töbet tudunk, okosabban tudunk hozzá szólni.

Mindenekelőtt azt gondold végig, hogy hiába van egyben a család, ha a gyerekek szenvednek. Van az az eset, hogy jobb, ha külön vannak a szülők, pl ez is az. Egy lelki bántalmazás iszonyat károkat fog hagyni a fiad lelkén, ne hagyd! Fájni fog, meg nehéz, de legalább adsz esélyt annak, hogy boldog felnőtté érhessen és ne megszégyenülve kelljen élnie... szerintem ez a legfontosabb dolog, ami miatt a válást kell választanod.

Sajnálom valahol, mert általában én is "megjavítjuk" párti vagyok, de a bántalmazás egyértelműen nem fog javulni!

2017. szept. 25. 14:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!