Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Név visszavétele és válás -...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Név visszavétele és válás - mennyi ideig tartanak?

Figyelt kérdés

Annak idején felvettem a férjem nevét. A válást egyelőre még nem tudom, mikor indítjuk el, de addig is szeretném visszavenni a nevem. Úgy tudom, a területi anyakönyvi hivatalba kell mennem, és ott kérvényezni a névváltoztatást valamennyi illeték fejében.

Aki átesett már ezen, elmesélné, mennyibe került és milyen hamar volt meg a procedúra?

És ha mindenben megegyezünk, a válás milyen hamar zajlódhat le? Hány tárgyalásra lesz szükség? A válóper beadása után mennyi idővel szokták az első tárgyalást megtartani? Gyerek nincs.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

2017. aug. 26. 15:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Válásnál mi július végén adtuk be a papírokat, ítélkezési szünet kezdődött, de valahogy szeptemberben kaptuk a levelet, hogy október végén tárgyalás. Tehát szünettel együtt 3 hónap. Gyerek nem volt, közös megegyezés mindenben, így egy tárgyalás volt, ami kb. 10 percig tartott. Nevet következő év nyarán változtattam, bevittem az okmányirodába a válási papírokat és pár perc alatt kaptam az anyakönyvi kivonatot, amivel intézhettem az okmányokat.
2017. aug. 26. 21:25
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, aki segíteni próbált és hasznos válaszokat adott!
2017. aug. 27. 18:34
 13/14 anonim ***** válasza:
En is azonnal meg tudtam változtatni es par ezer volt
2017. aug. 30. 04:28
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Azóta megvolt a válás.

Május elején adtuk be, és október közepén váltunk. Ahogy olvasom, ez elég lassú procedúra volt, 5 hónapot vártunk az egyetlen tárgyalásra. Kisvárosi bürokrácia...

De a lényeg, hogy túl vagyok rajta.

A nevem amúgy nem vettem vissza. Az any.k.hivatalban nem javasolták. Azt mondták, ha kapok egy önérzetes bírót, és ő azt látja, hogy nem egyezik a két név (még férjes nevemen adtam be a válást), elküldhet, hogy ezzel nem foglalkozik, adjam be újra már az új nevemen.

Így most fogok menni mindezt elintézni, kezemben az ítélettel.

2018. nov. 14. 07:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!