Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Név visszavétele és válás - mennyi ideig tartanak?
Annak idején felvettem a férjem nevét. A válást egyelőre még nem tudom, mikor indítjuk el, de addig is szeretném visszavenni a nevem. Úgy tudom, a területi anyakönyvi hivatalba kell mennem, és ott kérvényezni a névváltoztatást valamennyi illeték fejében.
Aki átesett már ezen, elmesélné, mennyibe került és milyen hamar volt meg a procedúra?
És ha mindenben megegyezünk, a válás milyen hamar zajlódhat le? Hány tárgyalásra lesz szükség? A válóper beadása után mennyi idővel szokták az első tárgyalást megtartani? Gyerek nincs.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Ezért vannak oda a nők, hogy felvegyék a pasi nevét?????
Jól mondta a párom, ő nem veszi fel, váláskor egyel kevesebb gond.
1. Minek válaszolsz, ha csak ennyi telik tőled?
Értelmes válaszokat továbbra is szívesen fogadok. Köszönöm.
Névváltoztatásról: először elmész az anyakönyvi hivatalba, ahol mindent elmondanak. A postán kell befizetned a 10 ezer forintot (illetékbélyeg). Kb. 1 hónap múlva (de lehet kicsit hosszabb idő is) jön meg a határozat. Utána cserélheted le az igazolványaidat.
A válással kapcsolatban sajnos nem tudok segíteni.
Bocsánat, nem tudtam, hogy ilyen esetben máshogy működik. Én csak simán megváltoztattam pár éve a nevemet, nem gondoltam, hogy a házassági névnél máshogy van, ráadásul sok nőismerősöm ezzel magyarázta, hogy nem vette vissza a leánykori nevét válás után, hogy "drága". :D Tehát akkor ez is kamu.
Sajnálom kérdező, hogy rossz választ adtam.
Válás: ha nincs közös vagyon és/vagy gyerek, akkor 1 ülés után elválasztanak. Lassan kezdődik az ítélkezési időszak, szerintem 1 hónap múlva kapod az idézést, ha most beadod.
Névváltoztatás: az anyakönyvi hivatalban intéztem, pont 1 hónapra rá jött meg a hivatalos irat a változásról, utána cseréltem le minden iratomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!