Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felvehetem a telefonbeszélgetéseket?
Az törvényes, ha a gyerek érdekében felveszem az összes telefonbeszélgetést az anyával?
Most fogunk válni, de szerintem nem lesz jó helyen ott a lányom, én szeretném nevelni. Ő nem igazán foglalkozott a gyerekkel, amikor otthon voltam én láttam el. Most elköltöztem, de a gyereket ott kellett hagynom, mert ott jár oviba és a munkahelyemről most nem tudnák eljönni akármikor. Az anyja már mondta, hogy ha elválok, megöli magát, mert így nem tud élni, stb...
Szerintem nem kéne bolygatnod. Egy gyereknek (főleg ovodás kislánynak) az anyja mellett van (még) a helye. Bíróság ritkán is szokta az apának ítélni, csak abban az esetben, ha az anya alkoholista, a gyerek nem kap enni, bántja, nem hordja oviba, vagy ezek együtt. Szóval anyától csak nagyon ritkán vesznek el ilyen pici lányt.
Inkább törekedjetek arra, hogy békésen neveljétek, tölts vele annyi időt amennyit tudsz, és a feleségeddel se legyél rosszba. Csak a gyerek fogja meginni a levét, ha civakodásban nő fel.
azért kell neki a gyerek, mert kaphat utánna CSP-t és gyerektartást, amit mint látom a nemtörődömségből, nem a gyerekre fogja költeni, hanem magára. Egyébként nem is érdekli mi van a gyerekkel. A gyámügy meg elég későn reagál a dolgokra később, hogy jó kezekbe kerüljön a gyerek, ami a gyereknek további sokk.
mindenképp bizonyítsd be az igazad, mert a lányodnak nagyon nyomorúságos jövője lesz, amíg fel nem nő!
5 éves voltam, amikor a szüleim elváltak. Nem sok mindenre emlékszem, csak a költözésre és a veszekedésekre.
A bíróság az anyámnak ítélt, mert magas beosztású és jövedelmű volt. Ha tudták volna, hogy később nem törődik velem semmit, bébiszitterek vigyáznak rám vagy egyedül hagy, s 15 éves koromban elhagy egy másik férfiért, talán nem neki ítéltek volna...
És mire dönthettem volna, hogy kivel szeretnék élni, Apu meghalt.
Nem feltétlenül az anya mellett van a gyerek helye.
23L
Akkor miért van az mégis, hogy a bíróság csak a legritkább esetben ítél kicsi gyermeket az apának? és ha fenti apuka - ahogy a bevezetőjében is írja - nem tud eljönni a munkahelyéről akármikor?? Akkor mi van? Egyébként meg senki se írta, hogy EBBEN az esetben az anyánál van a gyerek helye, hanem hogy ÁLTALÁNOSSÁGBAN az anyának ítélik.
Mellesleg ugyanebben a kommentben van, hogy békés megoldást javasoltam, a szülők békéjét, és nem a civakodást... ha tudnátok olvasni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!