Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van manapság ennyire sok válás?
Szerintem az elmult 30 evben az egesz tarsadalmunk baromira nagyot fordult. Nagy es fejlett vilagunkban, az empatia, tolarencia mar nem fer bele. Csak is az egyen a lenyeg semmi mas. Se a haza, se a csalad, se a baratok ne erdekeljenek, csak is TE MAGAD es a sajat boldogsagod. Persze, hogy tonkremennek a hazassagok, a gyerekek is kb. szobanoveny szintjen allnak, az idost pedig kiiktatjuk a latoterunkbol mert csak terhel minket.
Ezert van ennyi pszichesen beteg ember is, aki azt se tudja nagy boldogsagaban mar mit csinaljon. Kozben atgazolnak masokon, hazudnak, Csalnak.
Első nagyon fontos ahol elbukik már az egész, hogy nem jól választunk párt magunknak. Aztán ha kiderülnek a kis bibik nem lépünk ezen problémák megoldása irányában.
Egyre csak gyűlik mindkét félben a sok indulat, aztán robban a bomba mert nem tudják a problémáikat megbeszélni, megoldani. Jön egy megcsalás esetleg, anyázás, egymásra mutogatás, veszekedés anyagiak miatt...stb sorolhatnám. Ezután ha van merszük elválnak. Ha nincs akkor maradnak a fosban.
Én magam is elváltam, sokat tanultam belőle.
A másik hogy valóban rengeteg ismerősnél volt már válás, vagy hallom hogy rossz a kapcsolat és elképzelhető hogy válás lesz. Sok a megcsalás is...
Az emberek kis része csak az aki olyan érzelmi intelligenciával bír hogy meg tudja oldani a párkapcsolatában felmerülő problémákat. Ha ez meg is van nekünk, még mindig ott a baj ha a párunkban ez nincs meg, és egyoldalú a próbálkozásunk. De visszatérek mondandóm legelejére, ha totálisan különbözünk párunktól, ne várjuk el hogy működjön a dolog. Azt látom olyan embereknél működik jól a hosszú kapcsolat ahol hasonló személyiségek találkoznak.
Ez egy elég összetett dolog szerintem.
Szabadabb világban élünk, ma már nem szégyen a válás. Nem bélyegzik meg úgy se a férfit se a nőt, ha már volt x számu házassága, míg régen ez azért visszahúzó erő volt.
A másik meg az, hogy sokan gyorsan lépkedik meg a kapcsolati fokokat, nem adnak több időt maguknak, hogy kiismerjék jól a másikat (mert ugye úgyis el tud könnyen válni, ha gáz lenne)... Aztán pár hetes ismeretség után összeköltöznek, arra hivatkozva, hogy lakva ismeri meg egymást az ember - ami igaz is- csak azért szerintem ez is egy mérföldkő, hogy valakivel összekölötzik az ember, nem lehet pér hét alatt kiismerni valakit ehhez.
Meg alapból az emberekben nincs meg a problémamegoldási vágy, ha adódna valami gond, hanem rosszabb esetben félremennek vagy tetőzik más hülyeséggel az alapgondot.
Szóval nagyjából ezért van ma annyi válás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!