Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válásunk esetén jogom van...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válásunk esetén jogom van véglegesen megszakítani a kapcsolatot a gyermekkel is?

Figyelt kérdés

A feleségem azokban az esetekben, amikor a nemkívánatos közös élet szenvedéseit ecseteli, aláz, parancsol, önértékelésemben aláás.

Ilyenkor annyira utáljuk egymást, hogy egy-egy szó vagy tekintet is elég ahhoz, hogy magamba roskadjak.

Inkább a gyerek miatt se kelljen kapcsolatban maradnunk.

2010. máj. 16. 22:49
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Ez durva.

Ilyen megvilágításban még pszichoterápián sem találkoztam.

Nyugodtan megkérdezhettem volna a feleségemet is.

Nem vagyok FÉRFI és főleg nem APA, csak igyekeztem felnőni a feladathoz.

A gyerek szerencsére nem csak engem ismer, tudja nagyjából, hogy milyen ember is az apja. Így szeret, de ha elhányja magát tőlem és új apára lel:

az is az ő dolga.

Ha kiderül, hogy az apám egy szerencsétlen balfék, az anyám egy idióta - és akiket a szüleimnek ismertem, azok valójában nem is vér szerinti rokonaim...

nos kíváncsi lennék, de nem én fogom őket elítélni...

azok a fontosak akik engem neveltek (ahogy tudtak).

De ha nem tudok talpraállni, akkor nincs miért fenntartanom a kapcsolatot.

Egy-két (szerintem helytelen) nevelési elgondolástól eltekintve a lányom jó anyát kapott.

Arról nem is beszélve, hogy az emberek bizonyos százaléka

egészen meg tud változni, ha ösztönző környezetbe kerül. És fordítva.

Nem volt ez mindig így és lehetne jobb is.

Akár velem, akár nélkülem.

Amúgy meg... igazatok van.

2010. máj. 17. 23:58
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha ebből a válaszból valaki egy kukkot is ért, az tartsa föl a kezét!

Nekem ez semmit nem magyaráz meg, és nem is felel a válaszolóknak!

2010. máj. 18. 06:44
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg fantasztikus válasz... Most akkor mi van??
2010. máj. 18. 09:58
 24/30 anonim ***** válasza:
?????? Világos....
2010. máj. 19. 07:39
 25/30 anonim válasza:

Jobban is jár szegény gyerek,ha egy ilyen apával nem tartja a kapcsolatot. Tönkrement a házasságod, de miért bünteted meg a gyerekedet? A gyerektől is el akarsz válni?

Az én apám ugyanezt csinálta annak idején: elvált anyámtól, és utána ránk (a testvéremre és énrám) sem volt kíváncsi.Haláláig vártam, hogy megmagyarázza a dolgot, nem tette meg. Meghalt egyedül, keserűség maradt bennem, pedig ez már nagyon régen történt.

Ha szeretted valaha is a gyerekedet, ne mondj le róla!

Elég trauma lesz a gyereknek a szülei válása,ne tedd őt még jobban tönkre.

2010. máj. 19. 18:02
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Mi van, kedves kérdező?! Azt írod a kommentedben, hogy van feleséged, de nem vagy férfi, pláne nem apa?! Akkor olyan kis zöld földönkívüli izé vagy? A válaszod alapján ez tűnik a legbiztosabbnak..
2010. máj. 19. 19:22
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Szemétség ez a gyerekkel szemben! Nem az önsajnálatodba kell merülni hanem mint egy felnőt kihúzni magad és ragaszkodni foggal körömmel a véredhez! Nehézhelyzetekben is ki kell tartanod a kicsi mellett mert nem ő választott titeket hanem tiválaltátok, hogy megtartjátok s felnevelitek!!!! A világon ő legyen neked a legfontosabb ezt jól vésd az eszedbe! Hányingerem van az ilyentől! Amikor az 5hónapos babámmal a kórházban voltunk csupa olyan aligélő-haldokló párhónapos babát láttam akik még othon se voltak de küzdöttek az életükért!!!!!És tudod miért?! Azért mert a szüleik végig ottvoltak mellettük és fogták a csüpnyi kezüket! Mert nem mondtak leróluk bármilyen kínszenvedés volt látni az arcukat!!! Te pedig lemondanál az egészséges gyerekedért s lelkileg egy életre tönkretennéd őt mert nemakarsz látni egy embert akivel azelött összefeküdtél s párkapcsolatod volt!! Az ilyen nemcsak, hogy nem apa de ember sem! Ezen jól gondolkozz el és várjuk a normális válaszod!!!
2010. máj. 20. 21:38
 28/30 anonim ***** válasza:

Leszbikus kapcsolatban neveltétek a "feleséged" kislányát?

(Ha sem férfi sem apa nem vagy.)

2010. máj. 20. 22:26
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

A kedves kérdező csak hallgat, mint sz@ar a fűben... Kár.

Úgy látszik, nem esik jól neki, hogy ennyien és ennyire lehordtátok!

De azért, hallod-e, hamár mások vesznek annyi fáradtságot, hogy válaszoljanak neked, te is felelhetnél nekünk, ha nem értjük pontosan, mit is akarsz tulajdonképpen mondani?

2010. máj. 21. 07:27
 30/30 anonim ***** válasza:
70%

Feltartom a kezemet! Én se értettem semi!

De egy mondatot kiemelnék: Amúgymeg...Igazatok van.

Erröl ugatunk ember! Állj ki magadért (meg a gyerekeidért)! Ha neked holnap 10-en,20-an vagy 100-an azt ordítják a fejedbe, hogy 2x2=5 akkor igazat adsz nekik?! Amúgyis, itt minden névtelen, miért nem ugatsz le minket? Mondjuk annyit igazán mondhattál volna, hogy én nem vagyok egy senki. Vagy, hogy én jó apja vagyok a gyereknek. Vagy valamit! Akármit! De neeem.....

Tudod férjként,apaként és emberként is egy csödtömeg vagy.

2010. máj. 21. 14:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!