Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nehéz egyedül felnevelni egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nehéz egyedül felnevelni egy gyereket?

Figyelt kérdés

Babát várok..2 hónapos vagyok.és a barátom nem akarja a babát, mert neki még korai azt szeretné hogy vetessem el.. Én nem szeretném..megakarom tartani a babát ha kell egyedül is felnevelem..

L/22

F/25

2017. márc. 18. 20:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
88%

Szia!

Amiket alaposan meg kell gondolj:

1. Van saját otthonod, munkahelyed, ahova visszavárnak? A saját otthon lehet albérlet is, amennyiben fent tudod tartani. És nem csak a fizetésedből, hanem akkor is, mikor nem tudsz dolgozni, és gyest kapsz.

2. Van félretett pénzed? Még ha nem is fogadsz orvost, akkor is elég nagy kiadás egy baba. Szüksége van pelenkára, babakocsira, babaágyra, tápszerre, ha nincs tejed, ezek nem két forintos dolgok. Sok mindent tudsz használtan, jó állapotban venni, de akkor is kell rá szánni.

3. Később, ha beadod bölcsibe/oviba, meg tudod majd oldani, hogy érte menj? Ha a végzettséged olyan, hogy 3 műszakban dolgozol, akkor ez igen nehézkes. Reggel vinni kell a gyereket, délután meg emberi időben érte menni, melletted pedig nem állna ott apuka, hogy ezt felosszátok. Egyedül is menne?

4. Betegségek: Eleinte minden kisgyerek sokat betegeskedik, amint közösségbe kerül. Meg tudnád oldani ezt egyedül? Tolerálná a munkahelyed a sok táppénzt? És a nyári szünetek? Van pénzed bébiszitterre, táborra, bármire?

5. Ha túl vagy azon, hogy mennyi pénzt, időt, logisztikát igényel egy gyerek, akkor jön a lelki része: Egyedül leszel a hasfájásra, fogzásra, nem alvásra, betegségekre, anyagi gondokra. Bírni fogod?

6. Ha már hullának érzed magad az elolvasástól is: Ahogy nő, úgy kell egyre több programot finanszírozni, időt szánni rá, minőségi időt tölteni a gyerekkel, játszani vele, foglalkozni vele. NEM KÖNNYŰ.

Tudom, most csak a nehézségeit írtam le, van nyilván egy gyönyörű oldala is, amiben imádod a gyerekedet, és rengeteg szeretet kapsz tőle. De ezeket mérlegelned kell, mielőtt döntesz. Két embernek is sok ez a minimum 18 éves kaland, hát még egynek...

2017. márc. 19. 00:19
 12/23 anonim ***** válasza:
5%

Ha egyedül, a barátod akarata ellenében, döntesz a megtartása mellett, gyerektartást se követelj! Persze mindenképpen "jogosult" vagy rá, a femináci törvények miatt.

Amúgy meg tartsd meg, biztos találsz valakit, aki a sajátjaként fogja szeretni, nevelni. Ha engeded neki. A férfiak többsége más gyerekét (is) neveli, persze a nagyrészük nem tud róla...

2017. márc. 19. 00:46
 13/23 anonim ***** válasza:
5%

Barátod ellenére, megtartod a babát. Akkor nem követelj gyerektartást!

Ez a baba is én adómból lesz felnevelve!!pfüj

2017. márc. 19. 07:07
 14/23 anonim ***** válasza:
38%

Miért lenne a te adódból felnevelve???

Honnan tudod,hogy a kérdező nem dolgozik?Hogy nem kap majd gyedet?Ha meg nem,akkor gyes után elmegy dolgozni.

A szaros minimálbéres fizetésed adójára gondolsz? Az ilyen prolik szoktak az "én adómból" dumával nyomulni...

2017. márc. 19. 08:37
 15/23 A kérdező kommentje:
7 év ig kint dolgoztunk a párommal, van félre tett pénz szóval ez miatt nem kéne aggódnunk. Gondolkozok az abortuszon! De ha megtartanám akkor fogadnék egy dajkát, és nem kérnék hogy fizesse a
2017. márc. 19. 09:18
 16/23 A kérdező kommentje:
*És nem kérném az apát hogy fizessen gyerek tartást..de nem is láthatná!
2017. márc. 19. 09:20
 17/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
2017. márc. 19. 09:21
 18/23 anonim ***** válasza:
45%
Ha azt szeretné hogy vetesd el, akkor vetesd el. Nem azért, mert úgy legyen ahogy ő mondja, de mégis mit vársz így? Saját magaddal cseszel ki, ha megtartod. Egyrészt barom fiatal vagy hozzá, másrészt, miért tartanád meg, ha tudod, hogy az apja nem akarja, milyen lesz annak a gyereknek az a tudat? Egyedül nevelni amúgy is nehéz, párkeresésnél se mindegy, hogy van e gyereked vagy nincs.. ezekbe is gondolj bele.
2017. márc. 19. 09:28
 19/23 anonim ***** válasza:

Ha ezt így megteszed, hogy nem kérsz gyerektartást, minden tiszteletem a tied! Nem írom le mégegyszer, csak azt, hogy ne vetesd el! Nem lesz könnyű. De elég érett vagy hozzá, szórakoztál már eleget, és nem utolsó sorban, ha most elveteted átmenetileg megkönnyebbülsz ugyan, de míg élsz utálni fogod magad miatta.

Nekünk nem kell "elszámolnod". Csak gondolj bele. Készen állsz, hogy anyuci legyél, nincs semmi (önmagad által) elfogadható érved az abortusz mellett. Mit fogsz mondani a 40 éves önmagadnak, hogy miért vetetted el? Szórakozni akartál? Ez az ok miatt te leszel az első, aki leköpi a tükröt.

Most meg vagy ijedve, elbizonytalanodtál. Ha nekem nem hiszel, kérdezd meg anyádat, vagy más 40-50 éven felüli embereket. Ne csinálj magadnak egy életre szóló lelkifurdalást, mondvacsinált indokokkal.

2017. márc. 19. 12:46
 20/23 anonim ***** válasza:
34%
Nyugodtan el lehet vetetni. Az még csak egy embrió. 30/N
2017. márc. 19. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!