Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Milyen indokkal fellebbezhet?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen indokkal fellebbezhet?

Figyelt kérdés
Egy nagyon csúnya válás vége felé közeledünk. Gyerekelhelyezési per elsőfokú döntése előtt állok, szerencsére nagy esélyekkel. Sajnos a férjem nem biztos,hogy elfogadja a döntést és fellebbezni fog. Valószínűnek tartom, hogy másodfokra kerül a per, de így milyen esélyei lehetnek?
2010. máj. 11. 10:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Ma már nem egyértelmű, hogy csak a nőnél helyezhetik el a gyermeket. Fellebbezhet, hogy beteg vagy, hogy a munkád miatt keveset vagy otthon, hogy egésszségtelen lakásban élsz, hogy az életmódod nem gyermeknek való, hogy anyagilag rosszul állsz...szóval fellebbezhet minden indokkal, de bizonyítania kell a indokokat, s sok függ a bíró személyén is.
2010. máj. 11. 10:50
 2/8 A kérdező kommentje:
Hja, a mi ügyünk teljesen ki van vesézve. Ezeket az indokokat már felhozhatta volna ellenem. Hál Istennek ilyen problémáim nincsenek.Azért tettem fel a kérdést, mert kíváncsi vagyok arra, milyen indok változtathatja meg még a döntést.
2010. máj. 11. 10:55
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Semmilyen indokkal. A másodfok meg sem hallgatja,anélkül hagyja jóvá az elsőfokú ítéletet. És mindig az anya javára! Tapasztalat.

Azért a válás után ne tilsd a gyereket az apjától és ne neveld ellene,mert azzal a gyerekednek ártasz a legtöbbet. (Feltéve,ha nem alkoholista,vagy agresszív)

2010. máj. 11. 11:00
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

"milyen indok változtathatja meg még a döntést."

Alkoholizmus, drog,egészségtelen életmód, büntetett előélet, vagy olyan új élettárs, aki ilyenekkel gyanúsítható!

2010. máj. 11. 11:03
 5/8 anonim ***** válasza:
Szia! Ha van gyenge pontod, akkor azt megtámadhatják. Általánosított válaszok (drog, stb.) az számodra nem sokat jelent. Az én esetemben a kereset kevesebb volt, nem volt saját lakásom, s akkor veszítettem el az állást. Ezzel nem lehetett harcolni. Egy jó ügyvéd szétszed, megaláz, bezavar, pillanatok alatt 0-vá tesz.
2010. máj. 11. 11:06
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy találhatnak már gyenge pontot. Mint ,már írtam a mi ügyünk ki van vesézve: tanúk, ovódai szakvélemények, környezettanulmány, 3 pszichológia szakértő. Az utolsó szakvélemény eldöntötte, hogy nálam jobb helyen lennének a gyerekek, mert sokkal több pozitív tulajdonságom van, mint a férjemnek, nagyobb lelki erővel rendelkezem, illetve a férjem elmondta, hogy a gyerekek csak azért kellenek neki, hogy engem is maga mellett tarthasson.
2010. máj. 11. 11:27
 7/8 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Mindenki azért pereskedik és azért fellebbez, amiért akar.

Ez nem jelenti azt, hogy igaza is van.

De ha több konkrétumot írnál le, biztosan többet is tudnánk segíteni.

egy ügyvéd

2010. máj. 13. 11:03
 8/8 anonim válasza:
Ha másodfokra kerül az ügy, a bíróság csak akkor folytat le bizonyítási eljárást, ha olyan tényre vagy körülményre hivatkoznak a felek, amire még az első fokon nem került sor, vagyis, ha nem tud új bizonyítékot felhozni vagy nem tudja bebizonyítani, hogy elsőfokon esetleg jogszabálysértő volt az eljárás valamelyik része, akkor a bíróság helyben fogja hagyni az első fok döntését, ami jogerőre emelkedik és onnan már nagyon macerás megtámadni bármit is, pontosabban fellebbezéssel már nem is lehet. Amúgy a bíróság mindig a gyermek érdekét nézi egy elhelyezési pernél.
2010. máj. 13. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!