Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nehezen dolgozom fel. Más is...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nehezen dolgozom fel. Más is volt így?

Figyelt kérdés

Próbálok rövid lenni.

7 év házasság,3 gyerek. Nőként minden a Te feladatod. Gyerekek,mellette munka,anyagi gondok,plusz rengetek megoldásra váró plobléma,ami csak a feleség intéz,mert a férj alkalmatlan is rá,meg vmiért természetesnek veszi. Évek alatt a kapcsolat egyre rosszabb. A kommunikáció jól működik,csak a férj nem képes belátni a hibájit és nem is változtat rajta. Az ember eljut egy pontra,hogy nem bírja tovább. Megkéri a férjet,hogy egy időre költözzön el. Kitisztuljanak a dolgok. A férj szeret,imád,de elmegy. Aki viszont gyorsan talál is magának mást. Ez nekem nagyon fáj. Nem végleg kértem,hogy menjen el csak,hogy tisztázódjanak dolgaink. Úgy érzem jobb nélküle. Sokkal nyugodtabb vagyok én is azóta,de a megszokás a testi kontakrus hiányzik.

Ilyen könnyen túl jutott rajtam és jobb neki is nélkülem?

Nehéz feldolgozzam,hogy mással is lehet,pedig szerelem már nincs részemről,a szeretet is minimális.

Hogyan tegyem túl rajta magam?

Más is volt hasonló jelyzetben?

2017. febr. 28. 05:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
72%

7-es! Ugyanez nålunk is.Ő az åldozat.Minden kapcsolatåban ezt a szöveget nyomta.Ez a nårcisztikus szemėlyisėgzavar egyik jele.

10-es vagyok.

2017. febr. 28. 14:56
 12/19 anonim ***** válasza:
#4 vagyok,en is elmentem pszichologushoz,o is ezt a narcisztikus szemelyisegzavart mondta:)
2017. febr. 28. 15:15
 13/19 A kérdező kommentje:
Annyira ismerős,amiket írtok nekem. Teljesen igazatok van. Menjen a pi..ba. miéet szomorkodom!? Lehet,hogy úgy érzem csődöt mondtam,mint feleség. Pedig én nagyon odaadó nő vagyok. Sőt.
2017. febr. 28. 18:19
 14/19 anonim ***** válasza:
70%
7 vagyok és szinte ugyanaz, mint amit leírtatok. Én is jártam pszichológushoz és az én exemről is kiderült, hogy nárcisztikus.
2017. febr. 28. 18:21
 15/19 anonim ***** válasza:

A nárcisztikus személyiségzavar nem felnőtt korban jön elő, hanem jellemzően pubertáns-serdülő korban alakul ki,és vannak igen könnyen felismerhető jelei.(mint drága Viktorunknál is). Először is nem képes csapatban gondolkodni (biztosan nem 3 gyerekben gondolkozik), teljesen énközpontú gondolkodás, nem tud veszíteni, nem vágyik hosszú komoly,bensőséges kapcsolatra,birtoklási vágy és hatalmas önimádat és minimális alkalmazkodóképesség jellemzi. Kevés embert ereszt a bizalmába, csak olyanokat akik felett uralkodni tud. Ha sarokba szorítják azonnal támad,nagyon lobbanékony, indulatos személyiség.

Aki a leírtak alapján ezt a férfit nárcisztikusnak mondja az nem tudja mit beszél. Azt lehet rá mondani hogy egoista, de lássuk be, hogy a mai világban ez nem ritka jelenség, főleg ha olyan családban nőtt fel, ahol mindent megkapott, elkényeztették.

Óriási különbséget érzek azalatt, hogy valaki nem képes vagy nem akar változtatni a hibáin, mert könnyen lehet hogy ezt az eltérő értékrend következtében nem is hibaként éli meg, nem tulajdonít neki különösebb jelentőséget, viszont a partnert mert nagyon dühíti. Jelen esetben évekig működött a kapcsolat, egyébként nem született volna 3 gyerek, a kérdés csak az, hogy mi változott meg a férfi hozzáállásban, mi volt ennek az oka. Olvasom hogy sok probléma volt az utóbbi időben, anyagi gondok, lehet hogy próbált ezen változtatni csak nem sikerült neki ezért frusztrált lett és egyszerűen feladta. Mondjuk ez nem egy helyes magatartás, mármint menekülni a süllyedő hajóról, de sok mindent megmagyaráz. Azt írja a kérdező, hogy a férj alkalmatlannak bizonyult a problémák megoldásában és emiatt mindent a kérdezőnek kellett intéznie, vagyis mondhatni tudatosan kihátrált a probléma megoldása alól, kerülte a konfliktus helyzetet és az ezzel járó kellemetlenséget, stresszet.

39F

2017. febr. 28. 19:08
 16/19 A kérdező kommentje:
15#ös. Amiket leírtál jellemzést,90%ban illik is a férjemre...
2017. márc. 1. 11:05
 17/19 anonim ***** válasza:
72%

# 15: Nem csak egyféle nárcizmus létezik, ma már a pszichológia számos különböző személyiségvonást sorol a nárcisztikus jegyek közé. (Pl. nem feltétlenül jellemzi a nárcisztikus személyiségzavart az önimádat.)

Egyébként a legtöbb nárcisztikus kifelé rendkívül simulékony, akár még megfelelési kényszeres is, hiszen rendkívüli módon igényli az elismerést.

Az pedig hülyeség, hogy nem képesek nagy családot alapítani. Csak számukra a család nem "csapat", hanem "eszköz", vagy "díszlet".

Pont úgy, ahogy a kérdező is leírta: a férje nem tagja a családnak, hanem használója.

2017. márc. 1. 11:10
 18/19 anonim ***** válasza:

Szeretem amikor egy nárcisztikus embert simulékonynak, alkalmazkodónak neveznek ott valami nem stimmel. Ez egyszerűen nem létezik, ilyen nincs. A nárcisztikus emberek nagyon öntörvényűek, egyenrangú felet nem tűrnek meg maguk mellett, nem kötnek kompromisszumot(max nagyon rövid ideig és azzal is magasabb célt akarnak elérni),és ami a legfontosabb minden cselekedetük középpontjában az Egojuk áll, és ami nagyon fontos a győzelem és elismerés. Egy nárcisztikus személy mondjuk nagy unszolásra bevállalhat egy gyereket, akit nagy fegyelemmel saját kénye kedve szerint nevel, de ami nagyon fontos, hogy soha nem egyenrangú félként kezeli. 3 gyereket önszántából soha nem vállal be egy ilyen jellemű férfi, ez biztos.

Volt szerencsém ilyen emberhez, sajnos egy társasházban laktunk, egy elviselhetetlen öreg férfi volt,feleség, barátok nélkül. Semmilyen szabály nem érdekelte, képtelen volt alkalmazkodni máshoz, a szomszéd lakást 8 alkalommal adták el 5 év alatt, ez mindent elmond. Vannak aki az "újgazdag viselkedést" is nárcisztikusnak mondják, de van egy óriási különbség, amíg az egyik cselekedeteit az motiválja, hogy felvágjon a többiek előtt, addig a nárcisztikus embereket zavarja a tömeg, nem érdekli azok reakciója, kizárólag az motiválja, hogy a célját elérje.

39F

2017. márc. 3. 18:14
 19/19 anonim ***** válasza:

10-es vagyok.Az ėn volt fėrjem tuti, hogy nárcisztikus.Pszicholôgiai teszttel alátåmasztva.Mår serdülőkėnt az volt,szinte minden illik rå, amit ìrtál.

Csak ėn voltam vak.

2017. márc. 3. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!