Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elvált szülők! A ti gyerek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvált szülők! A ti gyerek (i) tek hogyan fogadták a válást?

Figyelt kérdés

Hány évesek voltak, amikor váltatok? Hogyan viselték, hogy lett új párotok (ha lett)?

Ha van féltesó/mostohatesó, mit szóltak hozzá?

2016. nov. 8. 14:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

19 és 22 évesek voltak, nyilván felneveltük őket normálisan, közösen, szeretetben. Nekik is jól mennek a párkapcsolati dolgaik, érzelmileg normális emberek lettek belőlük.

Voltak ismerőseim ahol a szülők a gyerekek kicsi vagy kamasz korában váltak el. Na az tud komoly traumákat okozni a gyerekeknek. Egy gyereknek sem kívánom azt.

Jóban vagyunk a mai napig, havi szinten látjuk egymást, heti szinten beszélünk. Egyik kapcsolatban sincs már senkinek fiatalkorú gyereke. Az újakat elfogadták, mert szerencsére nem álomvilágba neveltük őket, megértették hogy ilyen az élet és ez a "holtomiglan, holtodiglan dolog" egy kamu, ami 50-ből 1-szer ha bejön.

2016. nov. 8. 14:45
 2/11 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok elvált szülő, de a szüleim elváltak, kb 5 éves lehettem, nem rémlik, hogy rosszul viseltem volna, anyukámnak is normális párjai voltak utána, velük se volt gond. Apukámnak lett új gyereke, őt bírjuk húgommal, apukám új felesége már más téma, de hát nem vele kellett élnünk szóval akkora lelki törést nem okozott, hogy idióta :D
2016. nov. 8. 14:59
 3/11 anonim ***** válasza:

42-n mentünk szét, akkor 11 és 7 voltak. Nálunk annyira gáz volt a helyzet, hogy a gyerekek megkönnyebbültek, hogy külön költözünk. Mindkettőnek határozottan jót tett a válás, még a suliban is ezt mondják, túl sok volt a feszültség.

Az új páromat nagyon szeretik, ott nincs gyerek, így mindenki happy.

Csak az exem nem, mert az új párja nagymama korú, akivel a gyerekeim nem tudnak mit kezdeni, de eleve az apjukhoz is csak ritkán megy a kisebb (a nagy nem akar), a nő sosincs ott, ezt a gyerekek kikötik, hogy nem akarják látni. Ez van.

2016. nov. 8. 15:07
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még a szívem alatt van...valószínűleg nem fogja lelki törés érni a válás miatt. Azzal nekem kell megküzdenem -a megcsalt fél vagyok-, de inkább egy egyedülálló boldog anyát lásson,mint egy rothadásra, félelemre épülő házasságban nevelkedjen, ahol az anya becsavarodik a féltékenykedésbe.
2016. nov. 8. 15:26
 5/11 anonim ***** válasza:

Mivel apuka amugysem vett reszt erdemlegesen a gyermekunk eleteben, nem foglalkozott vele, munka utan elvonult a szobajaba stb. igy egyaltalan nem erte tores a kis lelket. Bar ezutan hirtelen a volt ferjem a vilag legjobb apjanak kepzelte magat, de az akkor 5 eves fiunk nem igazan foglalkozott vele. Rendszeresen volt lathatas aztan lelepett kulfoldre, ritkan beszelnek , de legutobb azt mondta neki, hogy ne szeresse a szuletendo tesot, mert neki nem o az apja... szerencsere semmilyen befolyassal nincs a gyerekre.

Az uj paromat is szereti.

2016. nov. 8. 15:53
 6/11 anonim ***** válasza:

A kicsi pocakban volt,a nagy 22hos.Konnyen vette a nagy,lathatas 2hetente volt,tartjak a kapcsolatot azota is,kicsivel is.

Az uj paromat rogton elfogadtak,potapjukkent emlegetik,apa maradt apa a szemukben.

Naluk mar szuletett kisteso,de mivel messze elunk egymastol,semmilyen kapcsolatuk nincs.

Szoval relative zokkenomentesen alakult ki az uj eletunk.

2016. nov. 8. 16:10
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

5 és 10 évesek voltak.

Hirtelen jött a válás, nem volt semmi különösebb előjele, hogy mi nem leszünk sokáig együtt, "csak" lebukott, hogy valami alakult a hátam mögött a kolléganőjével.

Ennek ellenére a gyerekeket nem viselte meg. Nem mondom, hogy meg se rezzentek, de szerintem nagyon jól bírták a gyűrődést. A kisebb már pár héten belül azon lovagolt, hogy ki lesz az új apukájuk. Kb. ennyire természetes már a mai gyerekeknek, hogy a szülők elválnak. :(

Azóta van már párom, férjhez mentem. A gyerekek teljes mértékben elfogadták (összeköltözés előtt őket is megkérdeztük, és örültek). Most jön a kistesó, egyelőre nagyon várják, de azért nincsenek illúzióim, hogy nem mindig lesznek boldogok, hogy van egy "legkisebb".

2016. nov. 8. 16:34
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Off. A mai gyerekek hozzaallasarol a valashoz: szulokent nagyon nehez lavirozni azzal h apa mar mast szeret es helyettunk ot valasztotta es vele szeretne elni,nem velunk, mikozben probalom ezt a vilag legtermeszetesebb dolgakent eloadni h a gyerekben az apa ne legyen mumus.

Ohatatlanul is termeszetesse valik h ez az en menyasszonyi ruham,mi eskuvoi fotoink, az meg a masik csaje akinek az eskuvojen ugyanugy reszt vesz,mert o apa uj felesege.

Es a gyeeek szerint ez normalis h az emberek kiszeretnek egymasbol es otthagynak csapot papot,mikozben en ezzel nem ertek egyet.De vagy kimondom h csunya dolgot csinalt apa vagy lapitok es megprobalom az uj eletunk szepsegeit kidomboritani.Ezzel legalizalom h minket ilyen egyszeruen el lehet dobni ha jon egy uj szerelem.

Szerintem emiatt lehet h a mai gyerekeknek ez mar hetkoznapi dolog.Mindenki valik.Sokszor derult egbol ahogy elozo irta.Ahelyett h azt latnak a gyerekeink h az emberek igyekeznek megjavitani ami elromlott.

2016. nov. 8. 16:48
 9/11 anonim ***** válasza:

Részben egyet értek, de az én esetemben még nem toltottuk be a 4 évet mikor lebukott a sextárskeresővel...kamu profillal en is regisztráltam és velem találkozott XD Kapott egy új esélyt...6 évvel később -most- egy exével kokettál egy esetleges találkozásról...had ne mondjam, higy nincs erőm megvárni míg a gyerek értelmileg felnő arra a szintre, higy felfogja és értékelje, hogy "Anya és Apa probaljak megoldani a gondjaikat és nem az első wc deszka lehajtásának elmulasztásánál válnak."

Egyébként a megcsaláson kívül bármire lehet orvosságot találni...de nálam itt a határ...és igen. Felnőttek vagyunk, vállalnunk kell a felelősséget. Én nem fogok aszisztálni apukának és a leendő párjainak. Nagyon rosszat akar csinálni...ez házasságtörés.

2016. nov. 8. 17:46
 10/11 anonim ***** válasza:

A kisfiunk 6 ėves, most vålunk.2 hônapja ėlünk külön.Mi költöztünk el,ovit våltottunk.Bepisilės, bekakålås lett a következmėnye.A bepisilės hamar elmûlt, de a kakival mėg küzdünk.

A fėrjem sokszor zavarta el a gyereket, hogy nem akar vele jåtszani, most meg heti egyszer 3 ôråban elő akarja adni a szuperapåt.Mert hosszabb időre nem kell a fia :(

2016. nov. 8. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!