Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A válókerestben van igény pl:fizess 500ezret vagy vegyél lakást stb. Ezt a bíróság hogyan vizsgálja ki, hogy jogos-e a követelés?
igen a bérpapír az oké. a hitel az oké. De ha Ö állítja, hogy Ö vette a szekrénysort meg az ágyat. Azt mivel bizonyítja? Hisz számla nincs. Vagy pl ha kifestettük a lakást mivel bizonyítja,hogy mennyibe került és ki fizette?
Mert ha Ö azt mondja, hogy a festés volt 100ezer (felperes) én alperes meg azt mondom, hogy csak a festéket vettük meg és én festettem ki saját magam. Akkor mi van? Kinek hisznek? Számlák nincsenek se a festékről, se a munkáról.
9-es: nagy hülyeseget irtal az biztos. Az hogy ki a bejegyzett tulajdonosa az autonak vagy lakasnak, az teljesen mindegy. Ha a hazassag alatt vette az egyik fel, akkor közös. Akkor nem közös, ha igazolhatoan különvagyonabol vette. A hangsuly az "igazolhato".
Pl. Van egy örökölt lakasom, es hazassagban elek. Ez a lakas az en különvagyonom. Eladom a lakasomat 10 millioert es veszek egy masik lakast 8 millioert. A 8 millios lakas az ugyanugy a különvagyonom.
pl2. Jo sok penzt keresek, nejem meg alig. Teszek felre nejem tudta nelkul, majd veszek egy lakast a sajat nevemre. Valasnal ez közös vagyon, tehat fele-fele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!