Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feleségek! Ti miért csak a válás után virultok ki? Előtte miért nem lehet?
#16-os ez semmit nem változtat a lényegen. A nők jelentős része igenis érdekből válik, mert sokan nagyot kaszálnak anyagilag a váláskor, úgy hogy kisemmizik a másikat, rengeteg ilyen eset van. Nem több ez, mint egyszerű üzlet. Melyik nőnek nem vonzó az, ha viheti a kasszát a semmiért? Sok nőből így lesz valaki, mert addig egy nincstelen senki volt.
Ha a te apud nincstelen volt, ahogy te fogalmaztál,akkor nem csoda ha anyud nem tudott nyerészkedni rajta a váláskor. A többség attól még sajnos ezt teszi.
21# Én amit tapasztaltam tág ismeretségi körömben és a családomban közel 40 év alatt, messzemenőkig nem a férj kifosztása, vagy anyagi nyerészkedés volt a fő indok a feleség részéről.
Legtöbbször egy nő azért adja válásra a fejét mert egyszerűen elviselhetetlenné válik a másikkal az együtt élés közös gyermekek nevelése.
Toplistás okok:
- alkoholizmus, játékszenvedély
- megcsalás, rendszeres vagy egy állandó szerető
- nem volt munkája de nem is nagyon kereste
- vak komondort tartottak otthon
- pszichés mentális betegségek, nagyon nagyon gyakori(!) kvázi kibirhatatlan természet/antiszociális
Ezek az én megfigyeléseim.
És egyébként meg lehet nézni a statisztikát is, kb ugyanez:
"A válóperek 71%-át a feleségek kezdeményezik. A két legfőbb válóok a megcsalás, félrelépés, hűtlenség, illetve az alkoholizmusból eredő problémák. 2005-ben a statisztikai adatok szerint 333 ezer elvált férfi és 491 ezer elvált nő volt Magyarországon."
Eredeti cikk:
21# Épp ezért nem fogok soha férjhez menni! Nekem egy pasas se vágja a fejemhez,hogy a pénzén élősködök!
Gyereket se szülök egyiknek se!
Tanultam anyám és sok nő hibájából. Velem ezt egy férfi nem fogja eljátszani az 100%.
Hát, én a környezetemben most több válást is megfigyeltem, ami után a nő kivirult, és ezek voltak az okok:
1. szomszédasszonyomat ütötte, verte a férje, plusz miután szült egy gyereket a nő közel 2 évig nem tudott dolgozni, eleinte a szoptatás miatt, később meg kisbabával nem talált munkát, férje meg kajára sem hagyott itthon elég pénzt, így gyakorlatilag éhezett a nő, mert inkább nem evett semmit, de a gyereknek legyen. Két évébe telt neki, mire talált munkát, és sikerült elköltöznie, azóta nyilván boldogabb, hisz van önálló egzisztenciája és senki se veri
2. barátőmet csalta a férje, amint szült. Érdekes, mert előtte nem volt baj, de amint szült a csaj, apuka már a gyermekágy idejét nem bírta p.na nélkül. És nagyon nehéz minden estét azzal tölteni, hogy eszi a nő a kefét, hogy jaj, mikor jön haza, jaj, vajon kivel van. Persze egy idő után alkohol problémák is voltak, nyilván kész öröm és felszabadulás egy ilyen férfitől megszabadulni. Szegény barátnőm olyan szerelmes volt, hogy 5 évébe telt, mire belátta, hogy válni kell, mert ez így nem mehet tovább, de azóta köszöni, jól van
Hát kb. ennyi. Néha öröm egy kolonctól megszabadulni.
Gondolkozz azon,hogy MELLETTED miért savanyodott be.
El tudom képzelni milyen élete lehetett veled,ha ahelyett,hogy összeomlana a válás után,ő egy vidám bombanő lesz...
Saját élmény 44 évesen hogy miért lettem slampos majd miért virultam ki válás után:
Mindig adtam magamra jól öltöuztem, smink stb mìgnem megismertem az exemet. Egy ideig még tartottam a szintet, az első gyerek születése után is hamar lefogytam. Az exem nekem ugyan soha életében nem bókolt de azért igyekeztem, míg ő egyre gyakrabban izzadtan büdösen fogmosás nélkül feküdt le (amúgy utólag derült ki hogy sosem mosott fogat nem vicc!) A szex hamar arról szólt hogy essünk túl rajta mert baromira nem volt kedvem igy hozzáérni sem, majd jött a slamposodás "hátha úgy nem kíván" ( felszedtem kicsit meg elmaradt a smink, új cuccokra nem futotta). Aztán sok év kínlódás után végre szétmentünk és megismertem a mostani páromat aki mindig udvarol meg bókol és mindent észrevesz -így ugye van értelme már :-)
Anyagi érdekből válás? Biztos van ilyen is. De én rosszabbul jöttem ki nőként a válásból mintha bent maradtam volna a kapcsolatban.
Csinos voltam és odaadó, összeköltöztünk, jött a gyerek. Amit én kedvességből csináltam az elvárás lett. Mert ugye míg az anya otthon van nyilván minden háztartási munkát megcsinál. De aztán vissza kell menni dolgozni és minden marad a régiben, apuka semmi pluszt nem vállal csak veszekedések árán. Szabadnapján, hétvégén is minden az én dolgom volt. Ha én nem csináltam dacból, akkor senki sem. Én pedig nem fogok mocsokban élni ahogy a gyerekem sem.
Persze jött a követelőzés MINDEN ESTE, hogy legyen szex.Mikor alig éltem és már tőle is undorodtam. Felszedett 20 kilót és taszított a hozzáállása dolgokhoz.
Elfáradtam, nem bírtam tovább. Lehet így ragyogni?
Elhagytam. Az én házamban éltünk így kiraktam. 35 éves létére, 2 évvel a válásunk után még mindig képes azt mondani, hogy miattam nem tud talpra állni. Inkább csak azért nem, mert nem a munka hőse.
Az első este mikor már nem aludt ott nem bírtam levakarni a mosolyt az arcomról, olyan boldog és megkönnyebbült voltam.
Új kapcsolatom van és újra nő vagyok. Társként vagyunk együtt és nem rabszolga-gazdaként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!