Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan tudnám leállítani volt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnám leállítani volt férjem bosszúállását, hogy a kapcsolattartása fiával azért ne sérüljön?

Figyelt kérdés

5 éve váltam. 3 éve élek új kapcsolatban, s már házasságban. Egyre jobban a volt férjem szorításában élek/élünk.

Szeretnék tőle "megszabadulni" úgy, hogy a kisfiával a kapcsolattartása zavartalan legyen.

Rátelepszik az életünkre, mindenhol ott van, kötekszik, mindig az éppen aktuális élettársával együtt kötekszik, üvöltözik a kapunkban. A szüleimnek, de nekünk sem köszön. Az iskolában a tanítókat félrevezeti, semmi sem jó neki, lehülyézi a férjemet szinte minden mondatában, már egy ártatlan mondatra is pimaszkodik... sorolhatnám.

Szeretnénk már ide'stova 3 éve új életet kezdeni, de ez a bosszútól fűtött ember egyszerűen lehetetlenné teszi az életünket. S most már a kisfiamat is valamilyen szinten felhasználja erre.

Félek, hogy párom is megelégeli, mert ő is szeretne nyugalomban élni.

A gyámhivatal a gyermekek érdekeit védi, de az ilyen helyzetre van egyáltalán orvoslás?

Volt férjem megkeseríti az életünket. Családot sem tudunk tervezni, mert állandó feszültségben élünk mikor rukkol elő újabb próbatétellel.

Csendben visszahúzódtam, minden információval ellátom írásban. Minden dolgomról tud, az egész családom dolgairól, a fiáéról legfőképpen és ahol tud "belémrúg".

2010. ápr. 23. 10:24
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
67%

"Nincs annyi hely itt, hogy mindent le tudnék írni."

Legalább egy-két konkrétumot, kérlek, hogy segíteni tudjunk! Ha nem válaszolsz, akkor nem tudunk konkrét megoldásokat javasolni...

"Én is megkérdezem magamtól és a hatóságoktól, hogy nekem miért kell mindenről beszámolnom."

No, most megint csavartál egyet a dolgon. Azt pl. eddig nem mondtad el, hogy a gyerek speciális nevelési igényű, és beteg. Így máris más a helyzet.

"Orvos, iskola, lakhely stb."

Igen, tudja, hogy hol laktok (különben nem ordibálna a ház előtt), tudja, hová jár a gyerek, ki kezeli. Ezen kívül miben számolsz még be neki? Mit jelent az, hogy "mintdent tud" a családról?

"Elviekben döntési joga volna."

Vitás helyzetben a nevelési tanácsadó által biztosított szakemberi bizottság dönt, nem apu.

Ha ott ült a bizottság ülésén, akkor nincs olyan, hogy nem felel meg neki valami. A szakmai bizottság felülbírálhatja a szülői döntést, ha úgy látja, a szüő döntése nem szolgálja a gyerek "testi és szellemi fejlődését" (ez a varázsszó).

Mi az, hogy "csaknem nyomorék lett a gyerek"? Pontosan mi a baja? Mivel jár a kezelése?

Sokat segítenél, ha nem csak erre válaszolnál, hanem arra is, mit intézkedtél a kapu előtt kiabálások ügyében (ha egyáltalán keresztbe tettél egy szalmaszálat is). Továbbra sem értem, hogy miért nem tudtok emiatt gyereket vállalni. Ott áll mellettetek Apu a hálószobában éjszakánként, vagy hogy is van ez? Mit mondtak a rendőrségen (említetted, hogy voltatok már a rendőrségen)?

Ha harapófogóval kell a konkrétumokat kihúzni belőled, nem tudunk érdemben válaszolni...

2010. ápr. 23. 11:29
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

pl a gyerekülés amit mondasz az már veszélyeztetés témaköre, ügyvéd, védőnő, gyámhatóság....nincs aki segítene?......egyébként meg úgy gondolom h neki a ti haragotok is nagy energiát ad, persze én értem, h mennyire kiborító a helyzet, de ha látja rajtad, h pipa vagy, akkor az tetszik neki, ha veled csúnyán beszél ne is reagálj rá, ha a párodtól kérdezi, h ki ő egyszerűen csak menjen vissza a házba....ha a gyereket akarja elvinni és úgy látod, h nem biztosítottak a feltételek (pl gyerekülés) egyszerűen tagad meg h elvigye, ha kérdezi a gyámhatóság akkor miért ne mondhatnád az okokat?

nyugalom, türelem és meglesz a gyümölcse!

2010. ápr. 23. 11:32
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Na, ez már valami. Szóval vita a gyerekülésről...

Ugyebár erre van egy jogszabály, mégpedig az, hogy 135 centi alatt a gyereket kötelező gyerekülésbe ültetni, 150 centi alatt pedig nem utazhat elöl. Ergó ha az apa nem rendelkezik gyereküléssel, a gyerek pedig még nincs 135 centi magas, akkor szabálysértést követ el, és ha nagyon akarod, még akár gondatlan veszélyeztetés miatt is feljelentheted. Becsületsértés miatt szintén fejlelentheted (vagyis ez már a férjed reszortja lenne).

A fentiekből nekem úgy tűnik, hogy te túlságosan a lelkedre veszel dolgokat. Nem kéne, mert így csak rosszabb lesz. Ha csak ilyen gyereküléses dolgokon veszekedtek, az megoldható. Nem kellene a szívedre venni ilyen pitiáner dolgokat!

2010. ápr. 23. 11:34
 14/26 anonim ***** válasza:
73%

KRESZ 48. §

(7) A gépkocsiban utazó 150 cm-nél alacsonyabb gyermeket - a testsúlyához igazodó kialakítású - gyermekbiztonsági rendszerben kell rögzíteni. A 3 évnél fiatalabb gyermek csak gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható. A gépkocsi első üléséhez a gyermekbiztonsági rendszer csak akkor szerelhető be - a jármű szokásos haladási irányával ellentétes irányban - ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel vagy a légzsák működésbe lépését előzetesen megakadályozták.

(8) A gyermeket nem kell gyermekbiztonsági rendszerben rögzíteni:

a) ha a gyermekbiztonsági rendszer beszerelésére a gépkocsi a gyári kialakítása alapján nem alkalmas (az ilyen kialakítású M1, N1, N2 és N3 kategóriájú gépkocsiban a 3 évnél fiatalabb gyermek nem szállítható, illetve a 3. életévét már betöltött és 150 cm-nél kisebb testmagasságú gyermek az első ülésen nem szállítható);

b) ha gépkocsi hátsó ülésén utazik, 3. életévét már betöltötte, legalább 135 cm magas és az üléshez beszerelt biztonsági övvel - testméretéhez igazodóan - biztonságosan rögzíthető

Kedves utolsó:itt gyermekülésről szó sincs,biztonsági rendszerről van.Az meg lehet az ülésmagasító is.

Tehát:három évesnél idősebb gyermeknek nem kötelező a gyermekülés,elég a magasító is!Persze ha az nincs,az baj.Viszont 135 cm felett semmi nem kell.

2010. ápr. 23. 11:48
 15/26 anonim ***** válasza:
43%

Könnyű tanácsokat adni annak aki még nem volt ilyen helyzetben!!! Borzasztóak az ilyen emberek, de az én férjem is ilyen, tudom miken mentek keresztül!!! Nekem bizony rá is ment a kapcsolatom, nem lehetett bírni, inkább szétmentünk. Azóta is bánom, de az én férjem olyan durva volt, hogy na! Rendőrség?? SZ.arnak bele!!!

De azért tényleg valamennyire nektek is a sarkatokra kellene állni, én már mindent másképp csinálnék, úgy hogy szedd össze magad, mielőtt késő lenne, én sem szeretem a vitát, pont olyan vagyok mint Te!

2010. ápr. 23. 11:54
 16/26 anonim ***** válasza:
51%

Utolsó:ne ne mond,hogy egy olyan ember miatt mentetek szét,aki nem élt veletek.

Ez a világ legszánalmasabb kifogása...

2010. ápr. 23. 12:08
 17/26 A kérdező kommentje:

kedves 11:54!

...maradnék tissztességes, amíg lehet, sajnálom, hogy ráment a kapcsolatod, ettől félek én is.

De akkor mit lehet tenni?

Sajnos azt hiszem semmit!

2010. ápr. 23. 12:09
 18/26 anonim ***** válasza:
43%
ki mondta, hogy nem élt velünk? velem élt Te, és nem tudod mi volt, mikkel fenyegetőzött.
2010. ápr. 23. 12:10
 19/26 anonim ***** válasza:
49%

Szóval együtt éltél a férjeddel és volt egy kapcsolatod...mit vártál tőle,talán tartsa a gyertyát?

Hölgyeim!Hát nem tudunk gondolkozni!

Ha nem szertjük már a pasit,nem várható el,hogy eltünjön,mert van másik...

Ha gyermekünk születettvalakitől,akkor is az marad az apukája,ha találtunk jobbat.

Értem én,hogy jobb lenne,könnyebb,ha felszívódna a régi,na de ha belegondolunk nem így működik a világ.A teteink,pláne ha kézzelfogható nyoma is van(gyerk,közös vállalkozás,közös vagyon)befolyásolják az életünket.

Gyermekes anyaként nem lehetünk fiatal kislányok,aki mától csak a szerelmének él...azt már eljátszottunk egyszer...

Fel kell nőni ahhoz,hogy a ne csináljunk magunknak problémákat,amit meg nekünk csinálnak,azt lehető leggyorsabban meg kell oldani.Ha valaki évek óta huza-vonázik,az éppen úgy az ő hibája is,mint a másiké.

2010. ápr. 23. 12:18
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Ez a baj, kérdező: eldöntötted magadban, hogy te a szenvedő, passzív fél leszek, aki mindent elvisel, mert nem akar vitát, közben meg sír, hogy ezzel tönkremegy a kapcsolata. Amíg nem vagy hajlandó a kezedbe venni a dolgokat, homokba dugod a fejed, és várod, hogy minden elrendeződjön a te részvételed nélkül, addig semmi sem fog változni. A mostani férjednek meg elege lesz abból, hogy te nem lépsz, így ő fog. Lelépni...

Egyszerűen annyit kellene felfognod, hogy az életedet te irányítod, nem más. Amíg csak állsz kukán, és hagyod, hogy rúgdossanak, illetve nem védekezel, addig ne csodálkozz, hogy fájni fog mindened... Határozatlan vagy ls gyenge, ez az egyetlen bajod. Saját magadnak köszönheted, hogy a volt férjed még packázik veled, mert nem állítottad le idejében.

2010. ápr. 23. 12:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!